Geen olifantenritjes meer bij Djoser

Geschreven op 16 juli 2013 door Vanessa

NIJMEGEN - Naar aanleiding van een actieoproep van WSPA stopt reisorganisatie Djoser met het aanbieden van olifantenritjes en –shows tijdens hun (rond)reizen. De oproep van WSPA is onderdeel van de campagne ‘Stap van de olifant af!’ waarmee WSPA reisorganisaties en toeristen oproept om van de olifant af te stappen. WSPA supporters gaven via social media als Facebook en Twitter massaal gehoor aan de oproep.

Hoewel Djoser Reizen eerdere acties van WSPA naast zich neerlegde, heeft ook zij nu besloten haar reisprogramma aan te passen. Djoser laat in een bericht aan WSPA weten: “Wij ondersteunen deze actie en zullen onze reisbegeleiders en reizigers jullie boodschap overbrengen.”

WSPA zet zich al jaren in om ervoor te zorgen dat Nederlandse reisorganisaties olifantenritjes en olifantenshows schrappen uit hun reisaanbod. TUI Nederland, waartoe de merken KRAS.nl, Arke en Holland International behoren, biedt al een tijd olifantvriendelijke excursies aan. Ook reisorganisatie Oad Reizen gaf vorig jaar gehoor aan de oproep van WSPA en beloofde de excursieprogramma’s aan te passen.

Nieuws

Artikelen