Nieuwe reis bij Djoser van Shiraz naar Tasjkent

Geschreven op 19 september 2016 door Anique

De oude stad Yazd
De oude stad Yazd
Tijdens de nieuwste reis van reisorganisatie Djoser ervaar je een bijzonder deel van de fascinerende zijderoute. De reis doorkruist drie verschillende landen, namelijk Iran, Turkmenistan en Oezbekistan. De route, die al door vele grote namen werd bewandeld, verbindt al eeuwenlang China met Europa.

De Iraanse Perzische tuinen, moskeeën, kleurrijke bazaars en vriendelijke bevolking komen allemaal voorbij tijdens de reis. Hier begint de reis namelijk, in Shiraz. Vanuit Shiraz reis je verder naar Yasd, Isfahan en Mashhad. Vanuit hier reis je door naar Turkmenistan (Mary) en reis je de dag erna per vliegtuig verder maar Ashgabat. Er volgt na een bezoek aan deze stad wederom een vlucht naar Tashauz. Daarna bereik je het land van de eindbestemming van deze reis: Oezbekistan. In dit land staan onder andere Nukus. Khiva, Boechara en Tasjkent op het programma. Bij deze laatste twee landen krijg je een uniek kijkje in het Sovjet verleden, waarbij de minaretten, medressen en moskeeën verwijzen naar een ander tijdperk.

De groepsreis is op diverse data in 2017 en 2018 te boeken vanaf 2.595 euro per persoon en duurt 21 dagen. De prijzen zijn inclusief vliegreis, overnachtingen inclusief ontbijt, vervoer ter plaatse per bus, twee binnenlandse vluchten, de nachttrein en meer.

Nieuws

Artikelen