Nieuwe rondreis Djoser door Bangladesh en India

Geschreven op 16 maart 2017 door Renee

Bagan tempel, Myanmar
Bagan tempel, Myanmar
Djoser heeft een 22-daagse rondreis door Bangladesh, Myanmar en India in het aanbod opgenomen. Vanuit Amsterdam reis je met het vliegtuig naar Calcutta. Daarna reis je verder met de bus met airconditioning. Op de slechter begaanbare wegen reis je stukken met een speciale truck en door de Sunderbans per boot. Het vervoer, de overnachtingen, de reisbegeleiding, de boottocht en een aantal excursies zijn bij de rondreis inbegrepen. 

Reisbeschrijving

Na aankomst in Calcutta verblijf je 2 nachten in ‘de ziel van India’ waar je de Indiase tradities en bevolking leert kennen. Vervolgens reis je verder naar de Sunderbans in Bangladesh per boot, waar je veel wildlife tegen zult komen. Zo kun je hier ook de Bengaalse tijger zien. Na de 2-daagse boottocht reis je in de dagen erna langs de Shait Gumbad-moskee, Barisal en Dhaka. Op deze plaatsen kom je onder de lokale bevolking en leer je alles over het weven van de kleding en lokale producten. Op de elfde dag kom je in Imphal en hier verblijf je meerdere dagen. Je bezoekt het Loktakmeer, de Maniharan-tempel, de ruïnes van het Kangla paleis en de prachtige natuur. De reis wordt vervolgd naar Mandalay, de hoofdstad in de Britse koloniale tijd. Dit is tegenwoordig nog steeds een cultureel en religieus centrum van India. De laatste dagen ga je via Bagan en het Inlemeer naar Yangon. Het noordelijke gebied van Bangladesh en India is in tegenstelling tot de rest van deze landen nog niet door het massatoerisme ontdekt. Hierdoor leer je tijdens de nieuwe rondreis van Djoser de omgeving en cultuur écht kennen. 

Lokale visser op het Inlemeer, Myanmar
Lokale visser op het Inlemeer, Myanmar

Vertrekdata

In 2017 is het nog mogelijk om van 5 tot 26 november deze rondreis te maken. Voor 2018 zijn al meerdere vertrekdata aangekondigd. Meer informatie over de nieuwe rondreis van Djoser is te vinden op de website van de reisorganisatie. De prijs van de rondreis is gedeeltelijk afhankelijk van de vertrekdatum en ligt tussen de €2.900,- en €3.100,-.

Nieuws

Artikelen