Nieuwe rondreis Djoser door Zuid-India en Sri Lanka

Geschreven op 12 april 2017 door Renee

Bangalore, India
Bangalore, India
Het aanbod van Djoser is uitgebreid met een nieuwe 21-daagse rondreis door Zuid-India en Sri Lanka. Vanuit Amsterdam vlieg je naar Bangalore in India. Vanuit deze plaats reis je met de bus naar de oostkust en gaat daar verder met de boot. Vanuit het zuiden van India vlieg je naar Sri Lanka. Bij de reis zijn de vluchten, boottochten, het overige vervoer, de reisbegeleiding, hotel- en kampeerovernachtingen en de standaard excursies inbegrepen in de prijs. 

India

Na aankomst in Bangalore in India overnacht je er een nacht om vervolgens verder te vliegen naar Mysore, een van de modernste steden van het land. Hier zie je de eerste overblijfselen van de Engelse kolonisatie. Ook kun je tot rust komen in een van de natuurparken in de omgeving. Tijdens je verblijf in Mysore maak je ook een excursie naar Somnathpur, waar een van de bekendste tempels te vinden is. Vanuit Mysore vertrek je naar het Wayanad Nationaal Park waar je ver de natuur in trekt met de jeep. Op de achtste dag kom je aan in de eerste kustplaats, Cochin. Vanaf hier wordt de reis per boot voortgezet langs Aleppey en Kovalam. Je vaart midden door de mooie lagune's en overnacht op de authentieke rijstboot. Vervolgens vertrek je naar Trivandrum voor je vliegreis naar Colombo in Sri Lanka.

Kovalam, India
Kovalam, India

Sri Lanka

De eerste dagen in Sri Lanka krijg je meteen een indruk van de rijke cultuur van het land tijdens een bezoek aan de gouden tempel van Dambulla en het fort van Sigirya. Ook kom je hier onder de lokale bevolking als je naar de vismarkt gaat. In de volgende dagen bezoek je vanuit Kandy meerdere hoogtepunten van Sri Lanka, zoals de botanische tuinen van Peradeniya en Tempel van de Tand. Na deze culturele ervaringen is het weer even wennen om in Nuwara Eliya de Engelse bouwstijlen te zien. Je hebt echter niet veel tijd om hier aan gewend te raken, want al snel vertrek je naar het Udawalawe Nationaal Park waar je gaat kamperen in een bijzonder natuurgebied. Je kunt met een jeepsafari dit natuurgebied intrekken en allerlei exotische dieren te zien krijgen. De laatste nieuwe bestemming is de kustplaats Ahangama, waar je op walvis- of dolfijnensafari kunt gaan. Je eindigt de reis weer in Colombo, waar je nog een dag de tijd hebt om de bezienswaardigheden en winkeltjes te bezoeken. Vanuit Colombo vlieg je terug naar Amsterdam. 

Gouden tempel van Dambulla, Sri Lanka
Gouden tempel van Dambulla, Sri Lanka

Vertrekdata

Er zijn al een aantal data aangekondigd. In 2017 kun je vertrekken op deze rondreis op 21 oktober en 11 november. In 2018 zijn er ook al vertrekdata in januari en februari bekend. Meer informatie over de vertrekdata en prijzen van de nieuwe rondreis is te vinden op de website van Djoser. De prijs van de rondreis ligt rond de €2.500,-.

Nieuws

Artikelen