Unieke rondreis in Libanon bij Djoser

Geschreven op 12 februari 2019 door Demi

De stad Beiroet in Libanon
De stad Beiroet in Libanon
De reisorganisatie Djoser heeft een nieuwe unieke reis naar Libanon in haar reisassortiment opgenomen. De reis duurt acht dagen, hierin maak je een rondreis door het land en bezoek je historische steden, eeuwenoude cultuur en natuur.

Je reist vanaf Amsterdam naar de stad Beiroet, gelegen op een rotspunt in zee. Het is een stad vol glitter en glamour door haar chique boetieks, dure auto's en bruisende nachtleven. De tweede dag verken je de stad en zie je prachtige bouwwerken die gerestaureerd zijn. Je waant je in andere tijden als je het dorpje Deir El-Qamar bezoekt met haar traditionele huisjes en de 16e-eeuwse moskee. Dan ga je door naar Beiteddine waar je het Ottomaanse paleis bezoekt. Aan het einde van de dag keer je terug naar Beiroet. De dag daarna breng je een bezoek aan het zuiden van Libanon: Sidon en Tyre. In Sidon ontdek je de ruïnes van het prachtige zee- en landkasteel. Tyre laat overblijfselen uit de Romeinse tijd zien.

Dag vier bezoek je Baalbek, een van de hoogtepunten van deze reis. Baalbek wordt vaak gezien als een van de best bewaarde stukken van de Romeinse architectuur. Daarom heeft het gebouw ook een vermelding op de UNESCO werelderfgoedlijst. De beste wijn van Libanon proef je tijdens een wijnproeverij in Ksara. Daarna bezoek je de ruïnes van de stad Anjar. De volgende dag verken je de stad Beiroet verder. Wandel langs de prachtige boulevard of bezoek het Nationaal Museum. Op dag zes geniet je van het uitzicht op zee en zie je de indrukwekkende Jeita grotten die maar liefst negen kilometer lang zijn. Uitzicht op de baai van Jounieh heb je in Harissa. Vervolgens ga je door naar de stad Byblos. In deze stad zijn tal van overblijfselen te bewonderen want de geschiedenis van de stad gaat maar liefst 7.000 jaar terug.

De volgende dag rijdt je naar het Nationaal Ceders Reservaat. De bossen met ceders zijn soms wel 3.000 jaar oud. Het is dan ook het nationale symbool van het land. Onderweg stop je nog bij Becharre en uitkijkpunten. 's Avonds sluit je de avond af met een traditionele Libanese maaltijd (mezze), dit is een soort Libanese tapas. Via Beiroet keer je vervolgens weer terug naar Nederland.

Bij Djoser zijn alle entreegelden van excursies exclusief zodat je zelf kan bepalen of je meegaat op een bepaalde excursie. De maximale groepsgrootte voor de reis bedraagt twintig personen.

Nieuws

Artikelen