Regensburg

Kathedraal van Regensburg, Stenen Brug
Kathedraal van Regensburg, Stenen Brug

Regensburg ligt in het oosten van de deelstaat Beieren. De stad ligt aan de Donau, bij de monding van de Naab en de Regen. Regensburg is een havenstad met vele scheepswerven. De binnenstad van Regensburg werd niet verwoest de Tweede Wereldoorlog en is daarmee een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Duitsland.  Regensburg staat als best bewaarde middeleeuwse stad van Europa op de werelderfgoederenlijst van UNESCO. Wandel deze prachtige stad binnen via de Steinerne Brücke uit de 12e eeuw. Aan het einde van de brug staat een klokkentoren, waar je aan iedere kant een ruim pakhuis vind. Ook erg leuk om te bezoeken is St. Emmeram. Dit eeuwenoude kasteel is gebouwd in 739 en zeker de moeite om te bezoeken. Net buiten Regenburg vind je het prachtige monument 'Walhalla'. Dit monument is gebouwd in de vorm van een klassieke tempel. Deze tempel werd gebouwd ter ere van de nationale glorie. De stad is een echte trekpleister tijdens de kerstdagen, hier zijn tijdens deze periode de oh zo gezellige kerstmarkten bezig. In Regnsburg vind je ook luxe accommodaties waar je plezierig kunt overnachten. Zo kun jij op je gemak genieten van de prachtige stad.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Regensburg
Plaatsen in de buurt van Regensburg (Duitsland) :
 • Beieren (52 km)
 • Neurenberg (89 km)
 • München (105 km)
 • Sleeswijk–Holstein (173 km)
 • Jena (216 km)
 • Stuttgart (216 km)
 • Thüringen (221 km)
 • Baden-Württemberg (230 km)
 • Erfurt (231 km)
 • Saksen (234 km)
 • Ervaringen

  op 21 oktober 2012 plaats: Regensburg, reisperiode: oktober 2012

  Stad is de moeite waard om te bezoeken! Oude stad met veel mogelijk heden ,met auto goed bereikbaar ,veel parkeer gelegenheden.

  • Algemeen 7
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 7
  op 20 oktober 2012 plaats: Regensburg, reisperiode: juni 2012

  Regensburg bezochten we, eerst met een Nederlands sprekende gids door de buitenwijken, en daarna met dezelfde gids te voet door de binnenstad. Een oude stad met veel bezienswaardigheden. Een mooie excursie.

  • Algemeen 8
  • Cultuur 8
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 8
  op 20 oktober 2012 plaats: Regensburg, reisperiode: juli 2012

  Regensburg is een prachtige oude stad, veel mooie gebouwen en we hadden een rondleiding o.l.v. een Nederlands-sprekende gids, heel interessant.

  • Algemeen 8
  • Bezienswaardigheden 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Regensburg

  Dom van Regensburg (Regensburg)

  Dom van Regensburg
  Dom van Regensburg
  Kaart met locatie Dom van Regensburg

  De Dom van Regensburg (in het Duits: Dom St. Peter) is een indrukwekkend bouwwerk. Vooral de kleurrijke glasvensters uit de 13e en 14e eeuw zijn prachtig om te zien. De kruisgang, voormalig begraafplaats van de burgers en domheren van Regensburg, wordt uitdrukkelijk gepresenteerd door het gotische Kreuzrippengewölbe. De door bouwmeesters uit het noorden van Italië opgerichte Allerheiligen-kapel roepen herinneringen aan Ravenna op.


  Porta Praetoria (Regensburg)

  Porta Praetoria
  Porta Praetoria
  Kaart met locatie Porta Praetoria

  Ten noorden van de Dom vind je Porta Praetoria, een indrukwekkende stadspoort. De Porta Praetoria geldt, naast de Porta Nigra in Trier, als een van het grootste nog behouden gebleven Romeinse poortbouwwerken in Duitsland. Ze werd ongeveer 179 na Christus gebouwd in opdracht van keizer Marcus Aurelius, in navolging van het Romeinse kasteel Castra Regina.

  Steinerne Brücke (Regensburg)

  Steinerne Brücke
  Steinerne Brücke
  Kaart met locatie Steinerne Brücke

  De 330 meter lange Steinerne Brücke is een stenen brug uit de 12 eeuw. Op dit meesterstuk van middeleeuwse ingenieurskunst, reden al 850 jaar geleden de zwaar beladen wagens van de rijke handelslieden uit Regensburg. Tot 1930 was dit de enige brug waarmee je de rivier over kon steken. Het is de oudste stenen brug van Duitsland die zo intact is gebleven. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de stad.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  In Regenburg is een treinstation aanwezig. Met de auto is de stad heel goed bereikbaar door het uitgebreide wegennetwerk in de stad.

  Geschiedenis

  Rond 79 na Chr. werd er een Romeinse nederzetting gebouwd en daarmee is Regensburg een van de oudste steden van Duitsland. In 179 na Chr. werd het door Marcus Aurelius gebouwde Legionsfort (Castra Regina) in gebruik genomen. De naam van de stad is Keltisch: de Kelten hadden in deze streek, die ze Ratisbona noemden, enige nederzettingen. Al sinds de 8e eeuw is Regensburg een bisschopszetel: Bonifatius stichtte het bisdom in 739. De gotische Dom behoort tot de belangrijkste van Duitsland. In Franse teksten, ook in de Zuidelijke Nederlanden die toen tot het Rijk behoorden, wordt de stad Ratisbonne genoemd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Regensburg
  vacature