Neurenberg

Frauenkirche Neurenberg, Duitsland
Frauenkirche Neurenberg, Duitsland

Neurenberg is een stadsdistrict in het midden van de Duitse deelstaat Beieren. De historische stadswijk wordt omgeven door dikke stadsmuren met 80 torens. De vele bezienswaardigheden in de oude stadswijk brengen de geschiedenis tot leven, vooral de middeleeuwse keizerburcht met het Kaiserburg-Museum. De indrukwekkende kunstwerken in de gotische kerken van de oude stadswijk getuigen van de bloeiperiode van Neurenberg. Traditionele kunstnijverheid kan men bezichtigen in het Handwerkerhof. Neurenberg is de Europese hoofdstad van speelgoed. Ook nu nog is het een belangrijke plaats, met de jaarlijkse Spielwarenmesse en het speelgoedmuseum. Fabrikanten zoals Schuco hadden hier hun zetel.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Neurenberg
Plaatsen in de buurt van Neurenberg (Duitsland) :
 • Beieren (64 km)
 • Regensburg (89 km)
 • München (151 km)
 • Stuttgart (158 km)
 • Thüringen (164 km)
 • Jena (168 km)
 • Erfurt (169 km)
 • Baden-Württemberg (175 km)
 • Frankfurt am Main (187 km)
 • Mannheim (188 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Neurenberg

  Germanisches Nationalmuseum (Neurenberg)

  Germanisches Nationalmuseum
  Germanisches Nationalmuseum
  Kaart met locatie Germanisches Nationalmuseum

  Het Germanisches Nationalmuseum is het grootste Duitse museum voor cultuurgeschiedenis. Het museum is in 1852 opgericht met als doel om culturele, artistieke en historische voorwerpen van de Germaanse cultuur te bewaren. In het museum zijn ook verschillende speciale tijdelijke tentoonstellingen te zien. Je kunt het museum elke dag behalve maandag bezoeken. Er worden soms ook Engelstalige rondleidingen gegeven. Kijk voor de data op de website van het museum.


  Handwerkerhof Nürnberg (Neurenberg)

  Handwerkerhof Nürnberg
  Handwerkerhof Nürnberg
  Kaart met locatie Handwerkerhof Nürnberg

  Een toeristische attractie die je zeker niet mag missen is het Handwerkerhof. Deze vind je naast de stadsingang de 'Königstor' en achter de Frauentormauer. In het voormalige arsenaal komt de geschiedenis weer tot leven. Hier kun je namelijk zien hoe de ambachtslieden vroeger hun werk deden. Denk hierbij aan goud smeden, glas blazen, poppen maken en potten bakken. Ook diverse specialiteiten uit de streek zoals het bier en worstjes kunnen hier gegeten worden.

  Nürnberger Burg (Neurenberg)

  Nürnberger Burg
  Nürnberger Burg
  Kaart met locatie Nürnberger Burg

  Het kasteel van Neurenberg, ook wel het Nürnberger Burg genoemd, is het belangrijkste monument van de stad. Het Nürnberger Burg wordt gezien als een van de de meest indrukwekkende middeleeuwse kastelen. In dit kasteel kom je alles te weten over de keizerlijke machten, de Middeleeuwen, de Gouden Eeuw en natuurlijk de geschiedenis van Neurenberg. Het kasteel is van april t/m september geopend van 09.00 tot 18.00 uur en van oktober t/m maart van 10.00 tot 16.00 uur.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  De stad heeft een luchthaven, Flughafen Nürnberg. Bij de luchthaven is een metroverbinding met Neurenberg. Om de 15 minuten vertrekt er een metro vanuit het centrum van de stad met als eindhalte Hauptbahnhof. Het centrum van Neurenberg is goed te bereiken per auto via de A3 (Frankfurt-Regensburg). De A3 sluit vervolgens weer aan op twee andere snelwegen, de A9 en de A6. Mocht je jezelf willen vervoeren per taxi, dan is dat ook geen enkel probleem. Rond de 16 euro ben je kwijt voor een rit naar het stadscenrum.

  Geschiedenis

  Van de 15e tot de 17e eeuw had Neurenberg een bloeiende metaalindustrie. In 1493 werd er de beroemde Kroniek van Neurenberg uitgegeven. Vanaf de 18e eeuw raakte de stad in verval. Tot de Tweede Wereldoorlog had de binnenstad een vrijwel geheel middeleeuws karakter bewaard met gotische bouwwerken. In 1927, 1929 en van 1933 tot en met 1938 werden in deze stad nationaal-socialistische partijdagen gehouden. Maar Neurenberg was in 1933 beslist geen door de Nazi's gedomineerde plaats; de stad had een liberale burgemeester en een progressief bestuur. De rassenwetten van de Nationaalsocialistische staat, wetgeving waarbij Joodse burgers van het maatschappelijke leven werden uitgesloten en rechteloos werden gemaakt, zijn in Neurenberg afgekondigd en worden daarom de "Rassenwetten van Neurenberg" genoemd.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Neurenberg