München

Kasteel Nymphenburg, Munchen, Duitsland
Kasteel Nymphenburg, Munchen, Duitsland

München ligt in de deelstaat Beieren in het zuiden van Duitsland. Het is de hoofdstad van de Duitse deelstaat en qua grootte de 3e stad van Duitsland. München heeft een oud centrum, met musea, waaronder de Alte Pinakothek, de Neue Pinakothek en de Pinakothek der Moderne. Ook grote parken (zoals de Englischer Garten) en een aantal lusthoven behoren tot het culturele erfgoed. München staat met name bekend als verkeersknooppunt onderweg naar de wintersport in de Alpen. Ook staat München bekend om het Oktoberfest. Dit terugkerende festival is het grootste bierfestival ter wereld. Officieel word dit volksfeest gehouden in München. Tegenwoordig is dit feest uitgegroeid naar veel meer plekken in Duitsland en zelfs in andere Europese landen. In München is er veel te beleven, zo heb je het München Residenz paleis. Dit enorme paleis is te bewonderen in het centrum van het paleis. Dit voormalige paleis heeft maar liefst 130 kamers en 10 binnenplaatsen. Naast deze prachtige bezienswaardigheid vind je in de stad, ook nog is de grootste kerk van München, genaamd de Frauenkirche. De bijzondere kunst en de voetstap van Teufelstritt maken een bezoek aan deze kerk erg interessant. 

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart München
Plaatsen in de buurt van München (Duitsland) :
 • Sleeswijk–Holstein (77 km)
 • Beieren (88 km)
 • Regensburg (105 km)
 • Neurenberg (151 km)
 • Stuttgart (191 km)
 • Baden-Württemberg (199 km)
 • Karlsruhe (253 km)
 • Mannheim (273 km)
 • Frankfurt am Main (304 km)
 • Jena (310 km)
 • Ervaringen

  op 29 oktober 2014 plaats: München, reisperiode: oktober 2014

  Leuke omgeving, goede restaurants en niet te duur. Vriendelijke mensen en prachtige gebouwen om te zien. Een leuke markt met specialiteiten is ook aanwezig in München, en de barretjes zijn ontzettend gezellig.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 8
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 7
  • Ligging 8
  op 26 mei 2014 plaats: München, reisperiode: september 2010

  ben een paar jaar geleden geweest met ICE naar Munchen HBF. Verbleef in hotel King's First Class, super hotel.iedere dag met de taxi naar de Teresienwiese ( oktoberfeste ! ).Dat kan men niet vertellen daar moet je eigenlijk een maal in je leven geweest zijn o dat mee te maken. Alles zit aan grote tafels naast elkaar nederlanders, joden, duiters, grieken, japanners, chinezen, amerikanen, zweden alles en nog eens alles, en het mooiste is: er gebeurt helemaal niks. dat wil zeggen er gebeurt natuurlijk van alles, maar er wordt helemaal geen rotzooi getrapt, helemaal niks, dus het kan wel.Echter in de weekenden ( vanaf vrijdag ) is het wel eeeeeeeeerg druk.ik was er de laatste keer na douchen in het hotel ontbijten taxi besteld bij de receptie en dan was ik ca 07:45 uur bij een van de biertenten, en die was gesloten omdat er teveel mensen in waren.Dat wil zeggen kwart voor acht in de morgen,er gaan 10.000 mensen in die tenten.!!

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 10
  • Bezienswaardigheden 9
  • Ligging 10
  op 21 oktober 2012 plaats: München, reisperiode: juli 2012

  Prachtige stad met veel mooie bezienswaardigheden, maar wel ontzettend druk. Aanrader om deze stad te bezoeken, maar dan wel onder begeleiding van een gids.

  • Algemeen 8
  • Bezienswaardigheden 8

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van München

  Frauenkirche (München)

  Frauenkirche
  Frauenkirche
  Kaart met locatie Frauenkirche

  Met zijn opvallende rode dak is de gotische Frauenkirche uit de 15e eeuw het onmiskenbare herkenningsteken van München. De Frauenkirche heeft een lengte van 109 meter en is 40 meter breed. De kerk is daarnaast 99 meter hoog en is hiermee de grootste kerk van de stad. Deze fraaie kerk is opgetrokken uit rode baksteen en in laat-gotische stijl gebouwd. In het kerkgebouw zelf vind je verschillende kunstwerken uit de 14e tot 18e eeuw. Hoogtepunten van de kerk zijn het grafmonument van Lodewijk IV en de prachtige glas-in-lood ramen.


  Schloss Nymphenburg (München)

  Schloss Nymphenburg
  Schloss Nymphenburg
  Kaart met locatie Schloss Nymphenburg

  Een van de meest bekende bezienswaardigheden in München is Schloss Nymphenburg. Dit is een voormalig koninklijk paleis dat gebruikt werd als zomerresidentie voor de heersers van Beieren. Het paleis is ontworpen door de Italiaanse architect Agostino Barelli en heeft maar liefst 130 kamers. Je kunt een bezoek aan het paleis combineren met een museumbezoek aangezien het Marstallmuseum ook in het paleis is gevestigd. In de zomermaanden is het mogelijk om een gondeltocht in de gracht te maken.


  Viktualienmarkt (München)

  Viktualienmarkt
  Viktualienmarkt
  Kaart met locatie Viktualienmarkt

  De Viktualienmarkt is de bekendste markt van München en werd in 1807 opgericht door Maximiliaan I. Omdat de marktplaats Marienplatz al snel te klein werd voor de steeds groter wordende markt en het groeiende inwonersaantal gaf Koning Maximiliaan opdracht om de gebouwen van het gastenverblijf bij de Heilige Geest-kerk af te breken. Deze nieuwe locatie werd eerst Marktplatz genoemd maar werd later bekend als Viktualienmarkt, naar het Latijnse woord ‘Victual’, dat staat voor voeding. De levendige markt heeft zo’n 140 winkels en kraampjes waar van alles wordt verkocht, van bloemen en planten tot fruit, groenten, gevogelte, vis en vlees. Viktualienmarkt is ook de plek waar festivals en andere, vaak folkloristische, evenementen worden gehouden.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Geschiedenis

  De stad werd in 1158 gesticht door hertog Hendrik de Leeuw, als handelspost nabij een klooster (Münichen). In 1253 resideerden de Beierse hertogen hier. In de periode na de Eerste Wereldoorlog werd München de stad van de NSDAP. Adolf Hitler hield regelmatig toespraken in de bierkelders van de stad. In 1923 vond onder zijn leiding een 'putsch' plaats. Deze poging tot machtsovername strandde nabij de Odeonsplatz. De plek wordt tegenwoordig gemarkeerd door een bronzen gedenkteken, waarop de namen van 4 gesneuvelde Beierse politiemensen staan gegraveerd. In de nazi-periode werden op dezelfde plek juist de 16 gesneuvelde putschisten geëerd met een gedenkteken. In München bevinden zich nog verschillende bekende nazi-gebouwen, zoals de Führerbau op de Königsplatz en het museum Haus der Deutschen Kunst aan de Prinzregentenstrasse. In 1938 vond in München de beruchte Conferentie van München plaats en in 1951 het Universeel Esperantocongres. In 1972 vonden in München de 20e Olympische Spelen plaats, die werden overschaduwd door een Palestijnse terreuraanslag op de Israëlische sportploeg.

  Vakantieverhalen / reisverslagen

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar München