Bocholt

Gebouw `s avonds Bocholt
Gebouw `s avonds Bocholt

Bocholt ligt in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en is een gemeente en stad in Duitsland. De stad is 119,37 km² groot en heeft 73.170 inwoners. Het stadje ligt aan de Bocholter Aa. Bochelt heeft twee winkelcentra die erg populair zijn bij bezoekers uit de Achterhoek. Ook is het in Bocholt heerlijk fietsen door de prachtige natuur. In de stad is voor 200 kilometer aan fietspaden te vinden en daarom is Bocholt ook al twee keer uitgeroepen tot meest fietsvriendelijke stad van heel Duitsland.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Bocholt
Plaatsen in de buurt van Bocholt (Duitsland) :
 • Oberhausen (44 km)
 • Dortmund (68 km)
 • Düsseldorf (70 km)
 • Mönchengladbach (72 km)
 • Nordrhein-Westfalen (85 km)
 • Leverkusen (93 km)
 • Keulen (102 km)
 • Osnabrück (109 km)
 • Aachen (123 km)
 • Bonn (127 km)
 • Ervaringen

  op 15 december 2011 plaats: Bocholt, reisperiode: november 2011

  Zakelijk bezoek. Landelijke omgeving. Mooie oude binnenstad met groot plein en gerestaureerd stadhuis.

  • Algemeen 6
  • Inwoners 6

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Bocholt

  Hohe Mark (Bocholt)

  Hohe Mark
  Hohe Mark
  Kaart met locatie Hohe Mark

  Bocholt ligt vlak bij het Hohe Mark natuurgebied. Hier staan reusachtige boswouden die afgewisseld worden door veengebied en heides. Je kunt het gebied verkennen op de fiets, te voet of te paard. Onderweg zal je allerlei boerderijen, kastelen, waterburchten en mooie tuinen tegenkomen. Ook komt hier veel wild voor zoals herten, paarden en zwijnen. Wandelaars zullen het hier zeker naar hun zin hebben. De wandeltocht door het Dulmer Wildpark, maar ook de route langs de rivier de Lippe zijn een aanrader. Ook wildpark Frankenhof is een bezoekje waard. Hier vind je meer dan vijfhonderd dieren in het wild. Bizons, dwerggeiten, uilen, konijnen, dassen en wilde zwijnen komen hier allemaal voor.

  LWL-Industriemuseum (Bocholt)

  LWL-Industriemuseum
  LWL-Industriemuseum
  Kaart met locatie LWL-Industriemuseum

  De oude Textielfabriek in Bocholt wordt tegenwoordig gebruikt als museum. Hier staan alle machines nog die nodig waren voor het produceren van textiel. Je ziet precies welke werkzaamheden er plaatsvonden van 1900 tot 1960. Je gaat echt terug in de tijd. Weefgetouwen, arbeidershuisjes en een nagebouwde weeffabriek zorgen voor een goede indruk van het dagelijks leven van de arbeider in die tijd.

  Stadtmuseum Bocholt (Bocholt)

  Stadtmuseum Bocholt
  Stadtmuseum Bocholt
  Kaart met locatie Stadtmuseum Bocholt

  In het Stadtmuseum in Bocholt kom je meer te weten over de stad Bocholt. Zo komen onderwerpen als de landschapsgeschiedenis, de geologie en beeldende kunst ter sprake. Een voorbeeld is de collectie kopergravures uit de 14e/15e eeuw door kunsternaar Israhel van Meckenem. Daarnaast zie je veel over de geschiedenis van Bocholt. Zo komt de tijd van de Saksen en Franken voorbij, maar ook de ommekeer van provinciestad naar industriestad. Het leven in de stad wordt ook duidelijk beschreven. Onderwerpen als armoede, samenvlechting van de kerk en samenleving, sociale zorg en watervoorziening zie je ook in het Stadtmuseum Bocholt. Een mooi en interessant museum als je wat meer wilt weten over deze plaats.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  Bocholt is zowel met de auto als met openbaar vervoer prima te bereiken. Met de auto is dit ongeveer 130 kilometer vanaf Utrecht. Ook is er een treinstation in Bocholt. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Airport Weeze in de buurt van Düsseldorf. Dit ligt op ongeveer een uur rijden van Bocholt.

  Geschiedenis

  In 779 werd Bocholt voor het eerst vermeld en een paar honderd jaar later, in 1222 kreeg het stadsrechten. Het hoorde tot 1802 bij het bisdom van Münster, tot 1810 bij het vorstendom Salm en tot 1813 tot het Franse keizerrijk. Aansluitend was het tot 1946 Pruisisch. Bocholt was van 1923 tot 1975 een onafhankelijke stad. Sindsdien hoort Bocholt tot het gebied Borken. De stad kreeg in 1993 de Europa-prijs. De Naam Bocholt stampt af van 'Buchholz'. Dit is de boom die het sterkst vertegenwoordigd was in het beukenbos in deze regio.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Bocholt