Lübeck

Lubeck stad Duitsland
Lubeck stad Duitsland

Lübeck ligt in de deelstaat Sleeswijk-Holstein.33travel/"> Middeleeuwse ambience en cultuurhistorische bezienswaardigheden bepalen het stadsbeeld. Het massieve, verdedigingswerk met de dubbele torens uit de 15e eeuw is het herkenningsteken van Lübeck en getuigt van het zelfbewustzijn van de voormalige 'koningin van de Hanze'. Veel bedrijven uit Lübeck, zoals de bekende maresepeinfabrikant Niederegger, hebben het geïntegreerd in hun firmawapen. Lübeck telt op het moment rond de 235.000 inwoners. Doordat de stad veel bezienswaardigheden heeft is de stad een grote trekpleister voor toeristen. In de stad bevinden zich vele verscholen achterplaatsen, terrassen en binnenhofjes ,waar een oase van rust heerst.

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Lübeck
Plaatsen in de buurt van Lübeck (Duitsland) :
 • Hamburg (57 km)
 • Kiel (62 km)
 • Rostock (98 km)
 • Mecklenburg-Voor-Pommeren (114 km)
 • Bremen (152 km)
 • Neubrandenburg (173 km)
 • Nedersaksen (175 km)
 • Hannover (178 km)
 • Maagdenburg (203 km)
 • Brandenburg (221 km)
 • a:8.0000

  Ervaringen

  op 9 december 2019 plaats: Lübeck, reisperiode: december 2019

  Hele mooie plek, lekker eten, was nooit eerder geweest maar ik ben er altijd voor om nieuwe plekken te zien. lekker gegeten , trouwens in Duitsland kan je overal lekker eten.

  • Algemeen 9
  • Cultuur 9
  • Restaurants 9
  • Bezienswaardigheden 9
  • Inwoners 9
  • Ligging 9
  op 12 september 2017 plaats: Lübeck, reisperiode: oktober 2017

  Priwall is heerlijk rustig klein en vriendelijke bevolking

  • Algemeen 7
  • Bezienswaardigheden 7
  • Inwoners 7
  • Ligging 9

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Lübeck

  Buddenbrookhaus (Lübeck)

  Buddenbrookhaus
  Buddenbrookhaus
  Kaart met locatie Buddenbrookhaus

  Het Buddenbrookhaus is wereldberoemd geworden door de roman van Thomas Mann. Een vaste tentoonstelling op de benedenverdieping vertelt de bezoekers over de verstandhouding van de broers onderling en hun verstandhouding met hun geboortestad Lübeck. Op de bovenverdieping en in de gewelvenkelder worden wisseltentoonstellingen, congressen, film en video-uitvoeringen, evenals lezingen gehouden.

  Marienkirche (Lübeck)

  Marienkirche
  Marienkirche
  Kaart met locatie Marienkirche

  De Marienkirche is de op twee na grootste kerk van Duitsland. De torens van de kerk zijn zelfs de hoogste bewaard gebleven torens in Europa van voor 1400. Deze indrukwekkende kerk wordt tevens beschouwd als een goed voorbeeld voor de baksteengotiek. De Marienkirche heeft ook een grote invloed uitgeoefend op de kerken rondom de Oostzeekust. Wil je tijdens je bezoek meer weten over de legendes van kerk? Dat kan! Er wordt elke dag een rondleiding gegeven die ongeveer een uur duurt.

  St. Annen-Museum en de Kunsthalle St. Annen (Lübeck)

  St. Annen-Museum en de Kunsthalle St. Annen
  St. Annen-Museum en de Kunsthalle St. Annen
  Kaart met locatie St. Annen-Museum en de Kunsthalle St. Annen

  In de St. Annen Strasse vind je het St. Annen-Museum en de Kunsthalle St. Annen. Het museum en de kunsthal maken deel uit van het voormalige klooster die er stond. Het klooster en de bijbehorende kerk zijn gebouwd in de Laatgotische stijl en is gedateerd uit 1515. Beiden zijn gewijd aan de Heilige Anna. Tijdens de reformatie werd het klooster gesloten en in 1610 werd het kloostercomplex gebruikt als een armenhuis. Een aantal jaren later werd een deel van het complex gebruikt als tuchthuis.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  Lübeck heeft een vliegveld, Luchthaven Lübeck-Blankensee. Door de stad loopt de Europese wandelroute E6. De E6 loopt van Finland naar de Egeïsche Zee in Griekenland. Verder is de infrastructuur in de stad goed geregeld. Jezelf vervoeren in de stad was nog nooit zo makkelijk geweest. 

  Geschiedenis

  Lübeck werd in de 8e eeuw als Liubice door Slaven gesticht, maar in 1138 platgebrand. Het werd in 1143 door de Duitser Adolf II van Schauenburg en Holstein weer opgebouwd. Na een nieuwe brand bouwde Hendrik de Leeuw de stad in 1159 opnieuw op. Lübeck werd in 1226 door keizer Frederik II tot vrije Rijksstad verheven. Lübeck ontwikkelde zich in de loop van de tijd tot belangrijkste Hanzestad. Van de 12e tot de 16e eeuw werkten de Duitse en de Nederlandse steden samen om een zo hoog mogelijk bedrag te verdienen aan de handel met Scandinavië en Rusland. Lübeck behoorde tot een van de belangrijkste hanzesteden.  De schepen vertrokken vanuit Lübeck. De stad was zo belangrijk voor Duitsland dat het een vrijstad werd. Tegenwoordig is de stad nog altijd heel belangrijk voor de import van Franse wijn. De stadsstaat verloor in 1937 zijn zelfstandigheid. Sindsdien behoort de stad tot de deelstaat Sleeswijk-Holstein.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Lübeck