Mecklenburg-Voor-Pommeren

Haven Greifswald Mecklenburg-Voor-Pommeren
Haven Greifswald Mecklenburg-Voor-Pommeren

Mecklenburg-Voor-Pommeren is een deelstaat in het noordoosten van Duitsland. Mecklenburg-Voor-Pommeren behoort het tot de dunst bevolkte deelstaten van het land. De hoofdstad is Schwerin, maar de grootste stad is de havenstad Rostock. Mecklenburg-Voor-Pommeren wordt in het noorden begrensd door de Oostzee, waarin grote eilanden als Rügen en Usedom en een reeks kleinere eilanden liggen. De aangrenzende deelstaten zijn Sleeswijk-Holstein in het westen, Nedersaksen in het zuidwesten en Brandenburg in het zuiden. In het oosten grenst Mecklenburg-Voor-Pommeren aan Polen. In het zuidwesten vormt de Elbe de grens van de deelstaat en in het oosten de Oder. Mecklenburg-Voor-Pommeren is onderverdeeld in twaalf districten (Landkreise) en zes stadsdistricten (kreisfreie Städte). Met een wateroppervlak van 130.000 hectare is Mecklenburg-Voor-Pommeren de waterrijkste deelstaat van Duitsland. Nog niet lang geleden kwamen er vooral toeristen uit eigen land naar deze stad. Tegenwoordig is dit wel anders en komen er ook veel toeristen uit het buitenland richting deze stad. 

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Mecklenburg-Voor-Pommeren
Plaatsen in de buurt van Mecklenburg-Voor-Pommeren:
 • Rostock (35 km)
 • Ervaringen

  Gert kwant op 12 september 2017 plaats: Mecklenburg-Voor-Pommeren, reisperiode: augustus 2017

  Leuke uitvalbasis voor uitjes en goed winkelbestand

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 6
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 10
  • Ligging 9
  Sijbrand keijser op 12 september 2017 plaats: Mecklenburg-Voor-Pommeren, reisperiode: augustus 2017

  Rügen is een bijzonder eiland met geschiedenis (prora) cultuur, natuur en rust. het eiland is bijzonder door zijn krijtrotsen, binnenmeren, stranden en leuke stadjes. De Oostzee is heerlijk ; voor Nederlanders nog een stukje onbekend Duitsland.

  • Algemeen 9
  • Uitgaan 7
  • Cultuur 10
  • Restaurants 8
  • Bezienswaardigheden 10
  • Inwoners 10
  • Ligging 9
  Michaela Gallo Selva op 30 augustus 2017 plaats: Mecklenburg-Voor-Pommeren, reisperiode: juli 2017

  De ander kant van het eiland had meer te bieden, er waren vast nog meer plaatsen die de moeite waard waren om te bezoeken. Maar goede kustplaatsen, veel horeca, leuke stranden. De duitsers zijn erg loyaal met het eten. Maar organiseer eens wat meer voor de toeristen, bijvoorbeeld een Oktoberfest of Fair of muziekspektakel. Ik ga nog wel een keertje terug.

  • Algemeen 8
  • Uitgaan 8
  • Cultuur 7
  • Restaurants 7
  • Bezienswaardigheden 8
  • Inwoners 7
  • Ligging 7

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Mecklenburg-Voor-Pommeren

  Nationaal Park Müritz (Mecklenburg-Voor-Pommeren)

  Nationaal Park Müritz
  Nationaal Park Müritz

  Ten oosten van de Müritz ligt het Müritz Nationaal Park. Het park is in 1990 opgericht en heeft een oppervlakte van maar liefst 322 km². De vele speciale routes voor wandelaars en fietsers in dit park leiden door een groot en sprookjesachtig merenlandschap. Hier vind je meer dan 130 meren, oeroude beukenbossen en geheimzinnige moerassen. Het natuurgebied is in de ijstijd ontstaan en vooral van internationale betekenis als broedplaats voor zeldzaam geworden of op andere plaatsen al uitgestorven grote vogels.

  Stralsund (Mecklenburg-Voor-Pommeren)

  Stralsund
  Stralsund

  De Hanzestad Stralsund was een van de belangrijkste steden in het Oostzeegebied en is met St. Nikolai, St. Marien, het Heiliggeistkloster en zijn patriciërshuizen een juweel van de baksteengotiek. Samen met Lübeck was Stralsund in de 14e eeuw de belangrijkste stad in het hele Oostzeegebied en werd het in 1370 uitgekozen als plaats voor de vredesonderhandelingen met Denemarken (Vrede van Stralsund). Uit deze tijd stammen nog de prachtige koopmanshuizen en het historische raadhuis.

  Wismar (Mecklenburg-Voor-Pommeren)

  Wismar
  Wismar

  Wismar is de enige, in deze afmetingen en compleetheid behouden gebleven, Hanzestad in het zuidoostelijke Oostzeegebied. Samen met Stralsund staat Wismar op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Beide steden representeren de Hanze in de bloeitijd van de stedenbond in de 14e eeuw. Er is in het centrum van Wismar genoeg te zien waaronder een aantal prachtige barokgebouwen. 
  Bezoek zeker de Wasserkunst en het marktplein met de Alter Schwede.  Een andere must-see in Wismar is de Nicolaikirche. Dit is de op een na hoogste kerk in baksteengotiek ter wereld.


  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  Door Mecklenburg-Vorpommern is het beste te bereizen per (huur)auto. Het openbaar vervoer is daarnaast ook erg goed geregeld. In de zomer biedt het openbaar vervoer met name een uitkomst als de eilanden en de kust drukker zijn. 

  Geschiedenis

  Mecklenburg-Voor-Pommeren bestaat uit de historische gebieden Mecklenburg en Voor-Pommeren. De rivier de Recknitz vormt de grens tussen beide. De twee gebieden waren ook van 1947 tot 1952 kort verenigd in één deelstaat: toen behoorde het tot de DDR, dat in 1952 een nieuwe bestuurlijke indeling invoerde. In 1990 werd de deelstaat heropgericht als een van de Neue Bundesländer. Een paar eeuwen geleden kwamen kooplieden vanuit allerlei dorpen en steden. In de Middeleeuwen sloten de belangrijkste steden zich aan bij het Hanzeverbond, waaronder dus Mecklenburg. Dit komt onder andere door de meren die grenzen aan de stad. Mecklenburg-Vorpommern wordt ook wel 'de grootste Duitse badkuip' genoemd. 

  Heb je interesse in een reis naar Mecklenburg-Voor-Pommeren? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Mecklenburg-Voor-Pommeren, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

  Heeft u interesse in een reis naar Duitsland? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

  Zonder budget geen passend advies.
  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen