Neubrandenburg

Historische huizen, Neubrandenburg
Historische huizen, Neubrandenburg

Neubrandenburg ligt ingebed in het betoverende Mecklenburgse landschap, aan de Tollensesee. Neubrandenburg is de derde stad van de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren. De oude vestingsstad ligt aan de oostelijke rand van het merendistrict. Neubrandenburg heeft ongeveer 71.000 inwoners. Tijdens de decembermaanden is de stad helemaal omgetoverd tot de prachtige kerstsfeer. Er zijn dan gezellige markten en evenementen te beleven in de stad. Ook buiten de decembermaanden zijn er veel activiteiten te beleven in Neubrandenburg

Heb je weinig kennis van Duitsland? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Landkaart Neubrandenburg
Plaatsen in de buurt van Neubrandenburg (Duitsland) :
 • Mecklenburg-Voor-Pommeren (62 km)
 • Rostock (94 km)
 • Berlijn (116 km)
 • Brandenburg (123 km)
 • Potsdam (130 km)
 • Lübeck (173 km)
 • Maagdenburg (193 km)
 • Saksen-Anhalt (198 km)
 • Hamburg (216 km)
 • Kiel (222 km)
 • Ervaringen

  Bezienswaardigheden

  Hieronder vind je de bekendste bezienswaardigheden van Neubrandenburg

  Konzertkirche Neubrandenburg (Neubrandenburg)

  Konzertkirche Neubrandenburg
  Konzertkirche Neubrandenburg
  Kaart met locatie Konzertkirche Neubrandenburg

  De Konzertkirche stond voorheen bekend als de Marienkirche. Dit was de belangrijkste parochiekerk van Neubrandenburg. Het is een goed voorbeeld van de Noord-Duitse baksteengotiek. In 1945 werd Neubrandenburg ingenomen door het Rode Leger. Na deze gebeurtenis werd de stad verwoest. De Marienkirche is toen slachtoffer geworden van brandstichting. Er bleef na de brand niet meer dan een ruïne over. Na een renovatie in 2001 is de Marienkirche weer in gebruik genomen als concertgebouw.

  Neues Tor (Neubrandenburg)

  Neubrandenburg staat bekend om de vier stadspoorten. De stad dankt haar bijnaam 'De stad van de vier poorten' dan ook aan dit middeleeuws defensiesysteem. De Neues Tor is zoals de naam al aangeeft de nieuwste stadspoort. Deze poort is waarschijnlijk pas na 1450 gebouwd. De Neues Tor is tegenwoordig de thuisbasis van de Fritz Reuter Society. Er worden hier ook regelmatig literaire evenementen gehouden. De overige stadspoorten zijn: Treptower Tor, Stargarder Tor en de Friedländer Tor.

  Regionalmuseum (Neubrandenburg)

  Regionalmuseum
  Regionalmuseum
  Kaart met locatie Regionalmuseum

  Wil je tijdens je verblijf in Neubrandenburg een museum bezoeken? Ga dan naar het Regionalmuseum, een van de oudste museums in de streek. In dit museum kun je tentoonstellingen zien over de geschiedenis van Neubrandenburg en de omgeving. Er zijn daarnaast ook tijdelijke speciale tentoonstellingen met uiteenlopende thema's te bezichtigen. Het museum is dagelijks (behalve op maandag) geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

  Je kunt ook alle bezienswaardigheden van Duitsland bekijken.

  Vervoer

  De luchthaven heet Neubrandenburg-Trollenhagen. De stad is goed bereikbaar en ligt aan de rand van het prachtige Mecklenburgse Merenplateau. Ook ligt het halverwege de Duitse hoofdstad Berlijn met 110 km afstand. Verder is deze stad ook per boot bereikbaar, Neubrandenburg ligt aan de Oostzeekust. Wil je met de auto naar deze stad, dan is dat ook er goed te doen. Nedersaken ligt aan de A11 Stettin-Berlijn, uitrit Prenzlau. Ook ligt de stad aan de A19 Rockstock-Berlijn, uitrit Waren, A20 Hamburg-Stettin. Kortweg is Nedersaken met elk denkbaar vervoersmiddel goed bereikbaar.

  Geschiedenis

  In 1248 stichtte ridder Herbord v. Raven in opdracht van de Brandenburgse markgraaf aan de Tollensesee op de kruising van belangrijke handelsroutes een stad met een rastervormig stratenplan. Met de bouw van een stenen huis wisten de landheren toentertijd hun rechten in de stad te garanderen, en na 1260 ontvingen de franciscanen de toestemming een klooster te bouwen. In 1298 ging Neubrandenburg met het district Stargard in het bezit van het Mecklenburgse vorstenhuis over, en na 1300 werd begonnen met de bouw van stadsversterkingen. Internationale handel, lakenweverij, hopbouw en bierbrouwerij brachten de burgers van de stad welvaart. In de periode vanaf 1701­ behoorde Neubrandenburg tot het hertogdom Mecklenburg-Strelitz, de reden waarom in het laatste kwart van de 18e eeuw een soeverein stadspaleis werd gebouwd. Na de neergang van de economie, waarvan de oorzaak onder andere lag in belegeringen, oorlogsschattingen en twee branden (1676 en 1737), begon in de 19e eeuw een nieuwe opleving.

  Offerteformulier

  Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

   Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
   9,6 in reviews
   Veel kennis en ervaring
   3.879 klanten gingen u voor

  Uw gegevens

  * = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

  Artikelen

  Vraag een gratis offerte aan voor een reis naar Neubrandenburg