Schrijf een ervaring over Baobab en maak kans op mooie prijzen!

Groepsreizen van Baobab

Groepsreis in Mongolië met Baobab
Groepsreis in Mongolië met Baobab
Reisorganisatie Baobab is specialist in groepsreizen. Zij zorgen voor een georganiseerde reis, waarin alles tot in de puntjes voor je geregeld wordt, maar zonder jouw individuele vrijheid te belemmeren. Daarnaast deel je de bijzondere reis die je maakt samen met een groep, waardoor de gedeelde ervaring extra speciaal wordt. Kortom, een groepsreis van Baobab is efficiënter, goedkoper en veiliger dan het zelf organiseren van een reis. In dit artikel lees je alles over de voordelen van groepsreizen van Baobab. 
Lokale gewoonten leren kennen met Baobab
Lokale gewoonten leren kennen met Baobab

Bijzonder programma

De groepsreizen van Baobab bestaan niet uit een standaardprogramma waarbij je alleen de hoogtepunten bezoekt. Natuurlijk breng je een bezoek aan de hoogtepunten, maar er is ook genoeg ruimte om buiten de paden te treden en de omgeving zelf te ontdekken. Op deze manier krijg je de kans om jouw reisbestemming écht te ontdekken. Je reist naar unieke plekken, waar je de ongerepte natuur ontdekt en je in aanraking komt met de lokale bevolking. Het persoonlijke contact met de lokale bewoners zorgt ervoor dat je de cultuur van het land compleet leert kennen. 

Ontmoet de lokale Keniaanse bevolking met Baobab
Ontmoet de lokale Keniaanse bevolking met Baobab

Reizen in kleine groepen

Tijdens de reizen van Baobab ga je altijd op pad in een kleine groep. De grootte van de groep wordt afgestemd op het vervoer en de kleinschalige accommodaties waar je tijdens de reis verblijft. De maximale grootte van de groep ligt rond de 20 personen. Rijd je met een minibusje gedurende de reis, dan is de maximale grootte van de groep rond de 13 personen. Dit zorgt ervoor dat je niet wordt belemmerd in je individuele vrijheid, maar ook de kans hebt een hechte groep te vormen met het reisgezelschap. Bij de familiereizen van Baobab ligt de groepscapaciteit iets hoger. De grootte van de groep is dan maximaal 26 personen, zodat de kinderen meer kans hebben om leeftijdsgenoten te ontmoeten tijdens de reis. 

Op safari met Baobab
Op safari met Baobab

Nederlandssprekende reisleiding

Over het algemeen krijg je tijdens de groepsreis Nederlandstalige reisbegeleiding. Baobab heeft een uitgebreid team van reisbegeleiders met jarenlange ervaring. Zij kennen de bestemming op hun duimpje en kunnen jou alles hoogtepunten en prachtige plekjes laten zien. Daarnaast hebben zij door de jarenlange ervaring ook veel te vertellen over het land, de cultuur of de bezienswaardigheid. Ze delen hun passie en liefde dan ook maar al te graag met jou. Het kan een enkele keer voorkomen dat de reisbegeleider Engelstalig is. Als dit het geval is, wordt dit van te voren duidelijk vermeld in de beschrijving van de reis op de website van Baobab. 

Fair reizen

De groepsreizen van Baobab zijn niet alleen een verrijking en een bijzondere ervaring voor jou, maar ook voor de omgeving die je bezoekt. Baobab zorgt er namelijk voor dat je op een verantwoordelijke manier van de omgeving geniet. Dit noemen zij ook wel 'Fair reizen'. Door de kleinschalige accommodaties of het verblijven bij lokale families wordt de lokale bevolking geholpen aan wat extra inkomsten. Daarnaast is er ook vaak een projectbezoek bij de reis gevoegd. Tijdens dit kleinschalige project help je de lokale bevolking of natuur een handje. Op deze manier lever je een positieve bijdrage aan de samenleving én beleef je een unieke ervaring. Kortom, iedereen heeft hier plezier van en de wereld wordt er weer net een stukje beter van.