Schrijf een ervaring over Baobab en maak kans op mooie prijzen!

Singlereizen van Baobab

Singlereizen Baobab
Singlereizen Baobab
Wil jij graag op rondreis maar wel met een groep? Kies dan voor een singlereis van Baobab. Het begrip singlereizen wordt ruim gehanteerd bij de reisorganisatie. Wil jij op vakantie maar blijft je partner thuis? Ook dan mag je de singlereizen boeken. Verder zijn de singlereizen uitsluitend boekbaar voor alleenstaande reizigers. Tijdens de reis ga je samen met andere individuele reizigers op rondreis. En welke bestemming het gaat worden, kan nog lastig zijn want Baobab heeft een zeer uitgebreid aanbod aan rondreizen voor singles. 

Singlereizen van Baobab

Aangezien Baobab pas geleden is samengesmolten met Sawadee, heeft de reisorganisatie een groot aanbod singlereizen. De rondreizen gaan voornamelijk naar verre bestemmingen maar ook als je dichter bij huis op vakantie wilt, zit je bij Baobab goed. Baobab heeft rondreizen op bijna alle continenten: Europa, Afrika, Noord-Amerika, Midden-Amerika, Zuid-Amerika en Azië. Op al die continenten bevinden zich natuurlijk ook ontzettend veel landen kijken. Of te wel, er is keus genoeg. De duur van de reizen verschilt echt per rondreis. In Europa duren de reizen meestal acht tot 10 dagen. De rondreizen buiten Europa kunnen oplopen naar reizen van 14 dagen tot zelfs reizen van 30 dagen.

Met Baobab reis je altijd in kleine groepen. De groepsgrootte is afhankelijk van het vervoer en de accommodatie ter plaatse. De maximale grootte van een groep is 20 personen. Zo kan de reisleider iedere reiziger persoonlijke aandacht geven en voelt iedereen zich op zijn gemak. Want dat is waar de reisorganisatie naar streeft tijdens de reis: persoonlijk contact en gezelligheid. Ondanks dat je met een groep op reis gaat, krijg je onderweg alle vrijheid om zelf dingen te ontdekken.

Duiken met Baobab
Duiken met Baobab

Voorbeeldreizen

Baobab heeft een uitgebreid aanbod rondreizen over de hele wereld en maar liefst 45 verschillende singlereizen. Sommige singlereizen staan ook als 'gewone' rondreis in het aanbod. Hier is het geval dat bepaalde vertrekdata van de rondreis alleen boekbaar zijn voor alleenstaande reizigers. Door ook standaard rondreizen als singlereizen aan te bieden, krijgen de single reizigers een groot aanbod aan bestemmingen waaruit ze kunnen kiezen. Dit is een voordeel van Baobab omdat de meeste reisorganisaties gaan voor een beperkt aantal bestemmingen voor singlereizen. Daarentegen is Baobab een van de weinige reisorganisaties die verre bestemming aanbiedt als singlereizen. Wij geven een paar voorbeelden uit het grote aanbod rondreizen die worden aangeboden.

Rondreis Azoren - wandelen door een groen sprookje
De reis naar de Azoren duurt acht dagen en is inclusief vervoer, overnachtingen en alle activiteiten volgens programma. Tijdens de reis is er op sommige dagen een lokale Engelstalige wandelgids aanwezig. Verder word je de gehele reis begeleidt door Nederlandstalige reisbegeleiding. De rondreis naar de Azoren draait vooral om de geweldige wandeltochten. Tijdens de reis maak je een wandeltocht naar de kratervulkaan en het kratermeer van Sete Cidades, een wandeltocht naar het ruïne dorpje Sanguinho en de prachtige Salto do Prego waterval, een wandeltocht via het kratermeer Lagoa do Fogo naar Praia en een wandeltocht naar Ribeira Funda met bezoek aan Furnas waar je stomende geisers en bronnen vindt. Maar ook de optionele excursies op deze reis wil je niet aan je voorbij laten schieten. Ga bijvoorbeeld walvissen en dolfijnen spotten, breng een bezoek aan Ribeira Grande en de ananasplantage of ontdek de historische binnenstad van Ponta Delgada.

Kratermeer op Sao Miguel
Kratermeer op Sao Miguel


Rondreis Zuid-Afrika en Swaziland Hoogtepunten
Laat je verrassen door de prachtige natuur, cultuur en wildlife van Zuid-Afrika tijdens deze 15-daagse rondreis. De reis is inclusief vervoer, overnachtingen, Nederlandstalige reisbegeleiding en entreegelden voor de geplande excursies. Tijdens deze rondreis besteed je een volle dag in het Krugerpark voor een gamedrive. Verder maak je een tocht over de Panoramaroute met als hoogtepunt een bezoek aan de Blyde River Canyon, breng je een uniek bezoek aan het platteland van Swaziland en bezoek je Mlilwane National Park en Royal Natal National Park. Tot slot zit er nog een rit door de Soweto township met Soweto gids inbegrepen. Zelf kun je er nog voor kiezen om tegen betaling meerdere gamedrives te maken.
Olifanten in Zuid-Afrika
Olifanten in Zuid-Afrika


Rondreis Argentinië en Brazilië - de reis van tango naar samba
Deze 23-daagse rondreis wordt begeleid door Nederlandstalige reisbegeleiding en is inclusief vervoer, overnachtingen en excursies . Tijdens de excursies zal er een Engelssprekende lokale gids aanwezig zijn. De rondreis bevat veel vrije dagen om zelf de steden, plaatsjes en eilanden te ontdekken. Zo heb je twee vrije dagen in Buenos Aires, Paraty, Ilha Grande en Rio de Janeiro. Er zijn twee indrukwekkende excursies vast ingepland tijdens deze reis: een bezoek aan de Iguacu watervallen (exclusief entree) en het Pantanal. Maar hier heb je nog lang niet alles mee gezien. Er zijn daarom ook diverse optionele excursies mogelijk, zoals een citytour door de geweldige steden Buenos Aires en Rio de Janeiro of een schoenertocht langs tropische eilandjes, stranden en baaitjes om te snorkelen. En wat er absoluut niet mag ontbreken tijdens jouw reis in Buenos Aires is een tangoshow. Ook deze is bij te boeken, inclusief 3-gangen diner.
Een sambaschool
Een sambaschool


Rondreis Nieuw-Zeeland - in de ban van de natuur
Deze zeer complete en afwisselende rondreis duurt 28 dagen en ook deze reis is inclusief vervoer, overnachtingen en geplande activiteiten. Gedurende de gehele reis heb je een eigen bus met chauffeur en word je begeleid door een Nederlandstalige reisleider. Onder de geplande activiteiten vallen de excursie in het Kauri bos met ervaren Maori gids en een boottransfer naar de Queen Charlotte Wilderness Park in de Marlborough Sounds. Excursies die niet inbegrepen zijn maar wel zeker de moeite waard, zijn onder andere de walvisexcursie in Kaikoura en zwemmen met dolfijnen in Kaikoura. Bij deze rondreis is het ook mogelijk een verlenging in Fiji te boeken.
Walvissen spotten
Walvissen spotten


Kijk voor meer singlereizen op de website van Baobab.