Schrijf een ervaring over Baobab en maak kans op mooie prijzen!

Baobab Reizen ontvangt als eerste Nederlandse reisorganisatie het TourCert

Geschreven op 19 januari 2012 door Tl

AMSTERDAM - Als eerste reisorganisatie in Nederland heeft Baobab Reizen vandaag het TourCert certificaat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) uitgereikt gekregen door Frank Oostdam, directeur van de ANVR. Directeur-eigenaar en oprichter Rik Jan Viezee van Baobab kreeg het certificaat tijdens een speciale bijeenkomst ‘De toekomst van het toerisme’, dat de aftrap vormt van een jubileumjaar waarin Baobab Reizen haar 40-jarig bestaan viert.

TourCert voor Baobab Reizen

Baobab Reizen behoort al 40 jaar tot de meest duurzame reisorganisaties van ons land. De afgelopen maanden heeft Baobab het certificeringtraject van de Duitse organisatie TourCert doorlopen. TourCert geeft certificaten uit aan touroperators op het gebied van MVO. Inmiddels zijn 53 Duitstalige reisorganisaties door TourCert gecertificeerd. Baobab Reizen is de eerste in Nederland. Het nu uitgereikte certificaat mag zij tot december 2013 voeren.

TourCert kijkt naar alle onderdelen van de organisatie, intern en extern. Zo wordt het personeel geïnterviewd en worden leveranciers in binnen- en buitenland onder de loep genomen. Economische, sociale- en milieuaspecten worden getoetst.

Aspecten die tijdens de certificering aan de orde komen zijn o.a.:

  • Wat blijft er na een bezoek van een Baobab-groep achter op de plaats van bestemming?
  • Betaalt Baobab Reizen de medewerkers ter plaatse voldoende om hun gezin te onderhouden?
  • Proberen de accommodaties waar Baobab-reizigers verblijven, hun afval te reduceren en ontdoen zij zich op een milieuvriendelijke manier van hun afval?
  • Is bij de samenstelling van het reisprogramma gedacht aan het gebruik van natuurlijke bronnen, zoals water en energievoorzieningen en de bescherming van de natuur en bedreigde diersoorten?
  • Is het voedsel in lokale restaurants waar Baobab Reizen haar reizigers mee naar toe neemt ook echt lokaal geproduceerd?
  • Hoeveel CO2 wordt er per reiziger uitgestoten en gecompenseerd?