Schrijf een ervaring over Baobab en maak kans op mooie prijzen!

'Vrouw op Reis' bij Baobab

Geschreven op 9 mei 2019 door Demi

Vrouwen die reizen
Vrouwen die reizen
Baobab heeft een nieuw reisconcept, namelijk: Vrouw op Reis. Vrouw op Reis is een samenwerking met Sawadee waarbij je verblijft in het gezelschap van leergierige en actieve vrouwen. Je krijgt met deze reizen toegang tot plaatsen waar je met gemengde groepen niet kunt komen. Er zijn vijf verschillende Vrouw op Reis reizen.

Rondreis - Vrouw op Reis naar Iran

Met deze 14-daagse rondreis ontdek je het mysterieuze Iran. Zo zie je de middeleeuwse steden met kleurrijke bazaars en vele overblijfselen van het Perzische rijk. Daarnaast bewonder je prachtige toegangspoorten. Je wordt gastvrij onthaald en mensen willen graag een gesprek met je aanknopen. Tijdens de reis bezoek je onder andere een park dat alleen voor vrouwen is en maak je kennis met de lokale vrouwen.

Shoppen op de bazaar
Shoppen op de bazaar

Rondreis - Vrouw op Reis naar Jordanië

De rondreis naar Jordanië duurt twaalf dagen. Tijdens deze rondreis bezoek je de Romeinse steden, zwem je in het deel van de Dode Zee waar alleen vrouwen zijn toegestaan, lunch je met de lokale vrouwen en wandel je door het Dana natuurreservaat. Verder verken je de beroemde stad Petra en slaap je in de Wadi Rum woestijn in bedoeïententen. De reis eindigt bij de Rode Zee waar je heerlijk kunt snorkelen.

Wadi Rum woestijn
Wadi Rum woestijn

Rondreis - Vrouw op Reis naar Kenia

Met de 16-daagse rondreis maak je kennis met Kenia. Je bezoekt de beroemde wildparken Masai Mara, Samburu en Amboseli. Naast wilde dieren ontmoet je ook de Maasai stammen. Je bezoekt tevens het Samburu vrouwendorp. Je kunt optioneel een bezoek brengen aan een project dat gerund wordt door vrouwen in Sagana. Je verblijft voornamelijk in en nabij de parken. Als je nog meer Kenia wil zien kun je kiezen voor een 4-daagse verlenging aan de witte stranden van Malindi.

Wildpark Masai Mara
Wildpark Masai Mara

Rondreis - Vrouw op Reis naar Peru 

Tijdens de 22-daagse rondreis door Peru bezoek je verschillende plaatsen en overblijfselen van de Inca-cultuur. Als hoogtepunten bezoek je de steden Machu Picchu en Cuzco. Je maakt kennis met de indianenbevolking, het Titicacameer, de koloniale steden en de Colca Canyon. Vanuit de stad Cuzco kun je het meerdaagse Incatrail lopen of de Larestrail. Je bezoekt daarnaast de Chichubamba gemeenschap en maakt kennis met de werkzaamheden van de lokale bevolking van het Titicacameer. Het is tevens mogelijk je rondreis te verlengen door een bezoek te brengen aan het regenwoud bij Puerto Maldonado of aan het regenwoud met de nevelwouden van Manu.

Colca Canyon
Colca Canyon

Rondreis - Vrouw op reis naar Vietnam 

Een andere rondreis is de 22-daagse reis naar Vietnam. Tijdens deze rondreis kun je een optionele wandeltocht van twee dagen rond Sapa en het noorden van Vietnam lopen. Je ziet de prachtige bergen, de groene rijstvelden en de koloniale steden tijdens deze reis. In het verblijf van Mekong Delta hoor je het succesverhaal van Ms Trinh en in Sapa ga je op bezoek bij Ms Shu Tan die een onderneming heeft opgericht om de bevolking in Sapa te ondersteunen.

Rijstvelden
Rijstvelden