Nieuwe rondreis door Zuid-Korea bij Sawadee

Geschreven op 10 februari 2017 door Renee

Seoel in avondlicht, Zuid-Korea
Seoel in avondlicht, Zuid-Korea
Tijdens een avontuurlijke rondreis van Sawadee doe je unieke reiservaringen op. De reisorganisatie biedt verschillende soorten (kleine) groepsreizen aan waarbij de natuur en cultuur van de bestemming centraal staan. Je komt terecht op unieke plekken en tussen de lokale bevolking. Dat geldt ook voor de nieuwe reis die Sawadee aanbiedt in Zuid-Korea

Reisbeschrijving

De nieuwe rondreis duurt 17 dagen. De eerste vier dagen ga je naar Seoel, de hoofdstad van Zuid-Korea. Op de derde dag is er ook een optionele dagtocht naar Panmunjeom, een dorp in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Hier werd de wapenstilstand ondertekend en is daarmee een belangrijke historische plek geworden. Op de vijfde dag vertrek je naar Sokcho vanwaar je verder trekt door het Seoraksan National Park. Dit is het enige Nationale Park dat op de werelderfgoedlijst staat en dat belooft dus erg bijzonder te zijn. In drie dagen trek je langs dorpjes in en rond het Nationale Park om vervolgens op de negende dag in Gyeongju uit te rusten van de vele indrukken. De volgende dag trek je naar Busan, waar je drie dagen verblijft. Tijdens deze dagen kan je van je vrije tijd gebruik maken om bijvoorbeeld de haven van de grote stad te bezichtigen. Tijdens de laatste vier dagen van deze rondreis door Zuid-Korea ga je naar het vulkanisch eiland Jeju. De lavagrotten op dit eiland staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Doordat het eiland afgelegen ligt van het vasteland is de cultuur hier onafhankelijk ontwikkeld. Hierdoor zijn er veel spannende legendes over Jeju. Op de allerlaatste dag van de reis keer je terug naar Seoel om vervolgens terug naar Nederland te reizen. 

Seoraksan National Park, Zuid-Korea
Seoraksan National Park, Zuid-Korea

Overige informatie

De reis is niet heel zwaar en de overnachtingen krijgen 4 van de 5 sterren. Bij de reis zijn de vluchten, het ontbijt, Nederlandse reisbegeleiding, overnachtingen en overig vervoer naar de bestemmingen inbegrepen. De minimumleeftijd voor de reis is 18 jaar. De rondreis in Zuid-Korea is te boeken vanaf €2.300,- per persoon. 

Nieuws

Artikelen