Gratis reisvoorstel aanvragen

Kunst in Parijs

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Parijs (Frankrijk)
Periode: mei 2005
Vervoer: Auto
Accommodatie: Vakantiehuisje

Foto van deze vakantie

Vroeg in de ochtend vertrek ik met mijn schoonfamilie richting Parijs. Eenmaal aangekomen parkeren we de auto in een parkeergarage buiten de stad en pakken we de metro het centrum in. We lopen over de Champs Elysee richting de Arc de Triomphe langs allemaal prachtige, maar dure winkels. Na deze locaties al jaren te zien tijdens de Tour de France vind ik het erg leuk om hier zelf eens rond te lopen. Wat ik vooral leuk vind aan de Arc de Triomphe, is dat het op een rechte lijn ligt met aan de ene kant het Louvre en aan de andere de Arc de la Defense. Vanaf het Louvre zie je ze achter elkaar liggen. Hierna lopen we door naar de Notre Dame, maar helaas stond deze prachtige kathedraal voor de helft in de stijgers. Later besluiten we naar ons huisje te gaan, 45 minuten buiten Parijs.

Arc de Triomphe
Arc de Triomphe

Dag 2 Parijs – Le Louvre - Eifeltoren
Weer: 25 graden, zon

Wederom bereiken we via de metro het centrum van Parijs. Dit keer stappen we uit bij het Louvre voor een bezoek. Het museum is ongelooflijk groot en het is dan ook zo goed als onmogelijk om alles binnen één dag te zien. De prachtige gangen van het museum zijn versierd met muurschilderingen, overal hangen bekende schilderijen en staan kunstwerken. Na enkele minuten komen we in een drukke ruimte, waar de Mona Lisa hangt! Vergeleken met de andere schilderijen begrijp ik eerlijk gezegd niet waarom hier zo´n ophef om gemaakt wordt.
Als we het museum verlaten, na misschien een kwart van de collectie te hebben gezien, is het al donker. We nemen de metro naar de Eiffeltoren die inmiddels prachtig verlicht is met knipperende lichtjes. Vanavond kijken we alleen even, morgen komen we terug en gaan we hem ook echt bezoeken! Hierna rijden we terug naar ons huisje.

Dag 3 Parijs – Le Jardin des Plantes - Eifeltoren
Weer: 25 graden, zon

Als eerste op het programma staat vandaag le Jardin des Plantes, een grote botanische tuin tegen het centrum van Parijs. Dit bestaat uit een aantal tuinen en enkele grote kassen, waarin mooie tentoonstellingen te zien zijn. Helaas blijkt het vandaag een nationale feestdag te zijn, waardoor de kassen gesloten zijn. Vanaf de tuinen zijn we met de metro opnieuw naar de Eifeltoren gegaan. Omdat de wachtrijen voor de lift wel erg lang zijn nemen we de trap omhoog naar de eerste verdieping, waar we het museum bezoeken. Op de 2e verdieping hebben we dankzij het heldere weer een hele tijd kunnen genieten van het uitzicht. De top was helaas alleen met de lift te bereiken. Aangezien de wachtrijen hiervoor nog steeds erg lang waren besloten we genoegen te nemen met het bereiken van de 2e verdieping en begonnen we aan de afdaling. Hierna nemen we alweer afscheid van Parijs en keren we terug naar ons huisje, om de volgende morgen weer naar Nederland te rijden.

Uitzicht vanuit de Eiffeltoren
Uitzicht vanuit de Eiffeltoren

Heb je interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Frankrijk, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen