Gratis reisvoorstel aanvragen

Kamperen op Corsica

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Bastia (Frankrijk) , B. Corte , C. Bonifacio , D. Calvi
Periode: mei 2009
Vervoer: Peugeot
Accommodatie: Tent

Foto van deze vakantie

In 2009 zijn we naar Corsica geweest, een geweldige rondreis. We landden op het vliegveld bij Bastia, en zijn van daaruit naar Corte, Aleria en Solenzara, en van daaruit het binnenland in gegaan. Dit was schitterend! Daarna door via Zzonza door naar Porto Vecchio, Bonifacio, Sartene, Ajaccio, Corte, Calvi, St. Florent en de Cap Corse, terug naar Bastia.

Het weer is schitterend, het is heerlijk 26 graden en het eiland zelf met diens ongerepte natuur is ook werkelijk prachtig. We verblijven nu in een eenvoudig doch voordelig en schoon hotel nabij het centrum van Corte. We hebben ook al een auto gehuurd, een kilometervrije Peugeot Diesel.

We hebben vandaag maar meteen de auto uitgeprobeerd, en het berijden van die bergweggetjes was erg gaaf. We wilden eigenlijk zo hoog mogelijk komen, namelijk bij de top van een berg waar sneeuw op lag, maar dat is helaas nog niet gelukt. De haarspeldbochten en de fijne auto maakten het een ware attractie om zo over de bergweggetjes te rijden. We eten lekker bij een restaurantje waar alles alleen in het Frans gedaan werd. Daarna zetten we voor het eerst ons tentje op in de schitterende natuur. We staan op een zeer rustige camping vlakbij zee, het is nog voorseizoen, vandaar de rust. Het is hier geweldig, zo natuurlijk. Geen gigantische uit de kluiten gewassen hotels, maar gewoon lekker kamperen in de natuur. Iedereen is hier zo oprecht bovendien.

Berg in Corsica
Berg in Corsica


We zijn de nacht in ons tentje bijzonder goed doorgekomen. We werden gewekt door de zee en vogels. Heerlijk. Na een halve dag getoerd te hebben in de auto, zoeken we een nieuwe camping. We komen zodoende in Bonifacio, een havenstadje gelegen in het zuiden van het eiland. We drinken samen een biertje op een drijvend vlot tussen de boten en de jachten die in de haven liggen. Het is heerlijk, tot we moeten verhuizen op vriendelijker verzoek van een schipper. Het is super, het is er geweldig gemoedelijk en niet commercieel. We blijven hier in totaal 2 nachten.

Na twee nachtjes in het overheerlijke Bonifacio hebben we toch wel weer behoefte om verder op avontuur te gaan. We bezoeken onderweg nog een museum met bewerkte stenen uit de steentijd, ruim 8000 jaar geleden. Deze zijn bewerkt als menselijke gedaantes. Het was er echter niet rolstoelvriendelijk, dus ik kan niet ver komen. Terwijl ik dit schrijf staan we op een parkeerplaats in de stad en gaan we zo een overnachtingsplek zoeken. Nu eerst even een dutje.

Het heeft vannacht gigantisch hard geregend! Gelukkig bleek ons tentje waterdicht, maar alles wat tegen de tentdoek aan heeft gelegen was behoorlijk nat geworden. We hebben snel alles meegenomen en zijn direct weggegaan. Onderweg nog bij een bakkertje gestopt waar we een overheerlijk stokbrood halen en beleggen met echte Corsicaanse zalm. Erg lekker dus. Na een rit van zo'n 5 uur belanden we in Calvi, in het noorden van Corsica. De camping waar we terecht komen heeft een zwembad, maar daar kunnen we nu even geen gebruik van maken dankzij de regen. Misschien morgen.

We hebben schitterend weer gehad de twee dagen daarna. Calvi was ook erg leuk! We zijn op zondag naar St. Florent gereden. Dit vonden we samen met Bonifacio de mooiste havenstad van Corsica. We hebben schitterende boten gezien en gezellige boulevards bewandeld. Maandag zijn we op zoek gegaan naar een ranch, zodat we paarden konden huren. Deze vonden we op nog geen twaalf kilometer afstand van St. Florent. We konden er echter met een normale auto niet komen, alleen met 4x4 of verhoogde auto's konden deze weg over. Erg jammer. Dus toen maar terug naar het dorp en een brommer huren. Dit bleek sowieso een veel beter idee achteraf gezien. We hebben de hele omgeving verkend en kwamen op plaatsen waar we eigenlijk alleen te voet zouden kunnen komen, erg gaaf! Toen op een gegeven moment de weg nog slechter werd zijn we omgekeerd en teruggegaan. Dat was wel jammer, want we hadden het wel leuk gevonden om via het strand terug te rijden. We zijn verder gereden ten oosten van St. Florent, erg fijn.
Strand van Calvi, Corsica
Strand van Calvi, Corsica


Dinsdag hebben we voordat we aan onze laatste route beginnen nog een keer in de Middellandse Zee gezwommen, heerlijk. De laatste route is het noordelijk gedeelte, een soort schiereiland; de Cap de Corse. Onze reisgids schrijft dat je er toch wel 2 dagen voor moet nemen, maar wij doen het in een halve dag. Het is een samenvatting van Corsica, overal zie je dingen terug. Het is echt geweldig, de natuur is geweldig, vol kleur en variëteit. We zien regelmatig koeien op de weg, en na een tijdje zelfs berggeiten. Op een gegeven moment zetten we de auto stil met de motor uit, en laten de beestjes doorlopen. Dat was erg mooi om te zien, ze stoorden zich absoluut niet aan ons.

Cap de Corse
Cap de Corse


In Bastia aangekomen hebben we nog genoeg tijd over, en rijden door tot ons adres in Corte. Dat is wel wat om, want we moeten weer terug naar Bastia woensdag, maar het is een goede en voordelige slaapplek. Even geen tenten en luchtbedden meer. Op het vliegveld leveren we de auto weer in. Dit is erg praktisch, zo kom je altijd eenvoudig op het vliegveld. We vliegen via Marseille, en moeten daar nog een tijdje wachten op de vlucht naar Nederland. In tien dagen hebben we zoveel mogelijk proberen te zien van Corsica, en dat is ons ook wel gelukt. Het is er echt geweldig, en dat zo dichtbij huis!

Reis is gemaakt door Gerhard en Naomi

Heb je interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Frankrijk, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen