Gratis reisvoorstel aanvragen

Midweek Rome

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: Rome, ItaliŽ
Periode: oktober 2014
Vervoer: Vliegtuig
Accommodatie: Appartement

Foto van deze vakantie

Men neme een bucketlist, goed reisgezelschap, een fijn appartement en een flinke dosis lol. Dit zijn prima ingrediënten voor een mooi avontuur van vijf dagen in Rome. We kozen voor Rome in oktober, het weer is dan meestal nog heel goed, wat een pre is voor een stedentrip. 

Dag één

Na een prima vlucht en transport naar de stad kwamen we aan bij ons appartement in de hippe wijk Trastevere. Een hippe Italiaan op zijn scooter laat ons het appartement zien en we handelen de laatste administratie af voor ons avontuur kan beginnen.

"Owja, en als je bij dit restaurant gaat eten", de hippe Italiaan geeft ons een kaartje van een restaurant, "moet je mijn naam noemen." Doen we Paulo! En hups hij springt op zijn scooter en vindt zijn weg weer door de verkeersdrukte verderop. In deze wijk niets van die drukte te merken. Ons appartement ligt perfect in het hart van de eetgelegenheden en op loopafstand van de highlights. De deur uit en in onze straat zitten een paar restaurantjes, supermarktjes en andere winkeltjes. Aan het eind van de straat is zelfs een marktplein waar dagelijks verse groenten, fruit, vis, vlees en bloemen worden aangeboden.

Loop maar met ons mee...

De eerste middag pakken we de highlight letterlijk. We komen terecht op een mooi uitzichtspunt boven de stad waar al die highlights aan onze voeten liggen. Met nog een heerlijk zonnetje aan de horizon, want eind oktober is het weer nog prachtig meestal. We turen over de stad en proberen de highlights te herkennen. Wat een heerlijk begin van een stedentrip om zo de stad te zien liggen.

Eten doen we natuurlijk in ons woonwijkje (voor een paar dagen). En in Italië drink je natuurlijk wijn en eet je pasta. What else? :) Toevallig ook nog een van de vier pastagerechten gegeten waar Italië trots op is.

Dag twee

De volgende dag zijn we lekker vroeg op pad gegaan naar Vaticaanstad. Toch wel dé trekpleister als je het mij vraagt. Wachtrijen en met name de mogelijkheid om die te ontlopen is een sport op zich. We doen ons best en proberen drie uur slenteren in een rij te verkorten tot een kwartier door bij een tourtje aan te sluiten. Een prima optie en hebben we geluk met een toffe gids? Ja, de gids is zeer capabel en weet het verhaal langs alle kunst leuk te brengen. Denk dat de plaatjes die je erover hebt gezien genoeg zeggen.

Vaticaan
Vaticaan


Het is een prachtige plek om een dagje door te brengen. Lunchen op de bijna top van de kerk in het zonnetje en we kunnen weer een tijdje kunst opzuigen. De Sixtijnse Kapel is heel gaaf. Alleen de mensen niet die het niet kunnen opbrengen om even in stilte te genieten van dit wereldwonder.
Gelukkig hebben we de plaatjes nog zou ik bijna automatisch zeggen. Alleen is dat hier niet toegestaan en wordt je als je het wel doet vriendelijk door de Zwitserse Garde verzocht de foto's te verwijderen.

Eten doen we op z'n Italiaans weer natuurlijk. Laat, buiten, wijn en pasta. Hoewel dat buiten voor de Italianen niet meer zo vanzelfsprekend is. Die vinden de temperatuur toch snel te fris en zoeken hun heil binnen.

Dag drie

De zon doet weer zijn best en de jassen en truien kunnen uit als we richting Forum Romanum wandelen na een ontbijtje in ons appartementje. Het Forum is een groot openlucht museum en wachtrij-oversla-tip: Je kunt een duo kaart voor Forum en Colosseum kopen. We struinen rond langs oude ruïnes, oude ruïnes en nog eens ruïnes. Genieten ook van het prachtige weer. Niets fijner dan buiten struinen en de zon te voelen. Maakt de uitzichten, je humeur en de foto’s toch net een stukje mooier niet dan?

Colosseum
Colosseum


Na een broodje en drankje struinen we richting het Colosseum, wat als een prachtig stadion aan de horizon verschijnt. Die plek is, merken we al snel, mede mogelijk gemaakt door Kodak. Door ons duo kaartje dus geen wachtrij voor het Colosseum voor ons. We wandelen de arena binnen en na de afgebeelde verhalen te lezen en zien bekruipt een beetje een naar gevoel ons. Wat een gruwelijkheden hebben zich hier afgespeeld. Een half miljoen doden. Daar mag je wel even bij stilstaan.

Op het buitenterrein aangekomen flaneren de toeristen rond het Colosseum op zoek naar een mooie fotoplek. En aangezien we niet Roomser dan de Paus zijn. Even daarvoor stil van het verleden, nu toch ook wel de toerist willen uithangen voor de perfecte shot van onszelf met de Colosseum op de achtergrond.

Heerlijk aan een appartementje is het woongedeelte. Gewoon een simpele bank en eettafel om lekker 's avonds ook daar te kunnen chillen met een drankje zonder de stad in te hoeven.
Of om tussen het cultuursnuiven en het lekkere eten in even lekker te douchen, een boekje te lezen of een lekkere wijn om de avond mee in te luiden.

Dag vier

Pantheon, Spaanse trappen en Trevifontein hebben we nog op het programma staan. Het Pantheon doen we in twee keer. Eerst 's ochtends er even doorheen slenteren totdat een Italiaanse dame de bezoekers vriendelijk verzoekt de kerk te verlaten in verband met de beginnende dienst. En later op de dag willen we nog terugkomen. De volgende attractie is de Trevifontein. Helaas in de steigers. En toch loopt iedereen over het aangelegde steigerpad, terwijl er niets te zien is. Bij de Spaanse trappen kun je prima zitten om mensen te kijken en een broodje te eten. Meer doen we daar dan ook niet, behalve dan de tientallen rozen- en selfiecameraverkopers ontwijken met onze blik.

Pantheon
Pantheon


Richting het eind van de middag lopen we terug naar het Pantheon. We zoeken met een wijntje een plek op een terrasje met mooi uitzicht. Tegen de avond gaan de lichten van het Pantheon aan en daar hebben we mooie plaatjes van gezien. En dat kunnen we met eigen ogen beamen. Wat een prachtig, mysterieus en romantisch bouwwerk. En daar besluiten we ons avontuur door Rome.

De volgende erop is een hele vroege reisdag. Dag Rome, je bent fantastisch! En kom graag nog eens terug.

Heb je interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar ItaliŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen