Gratis reisvoorstel aanvragen

Onderweg in SiciliŽ

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Trapani (ItaliŽ) , B. SiciliŽ , C. Agrigento , D. Siracusa
Periode: juli 2015
Vervoer: Vliegtuig, auto
Accommodatie: hotel/Baglio Santacroce te Valderice, Passo dei Brigante
Organisatie: TravelBird

Foto van deze vakantie

Samen met mijn man Henk boekte ik een rondreis door Sicilië, alles was geregeld door Travelbird! Dit is de eerste keer dat wij een rondreis gaan maken, daarom beginnen we maar klein dachten we.

De huurauto

Na een prima vliegreis vanaf Eindhoven gaan we onze huurauto ophalen op het vliegveld van Trapani te Sicilië. Bij een klein gebouw op het terrein lopen snelle Italiaanse jongens rondom de mooie glimmende auto's, ons verwijzen ze naar een kleine blauwe fiat Panda.
Mijn Henk loopt er als een inspecteur omheen om te kijken of er geen schade is, zodat we geen problemen krijgen en met een paar handtekeningen verder gaan we op weg naar ons eerste hotel!

Het hotel

Na een kleine klimpartij met onze blauwe rakker bereiken we een schattige soort bed en breakfast ‘Baglio Santacroce te Valderice’, met een piepklein zwembadje met daarop allemaal terracotta bloempotten die tot in de puntjes zijn verzorgd! We krijgen een kamer toegewezen in een soort authentieke schuur, met oude elementen wel, bloedheet maar dat kan onze pret niet drukken, want het uitzicht is geweldig, rechts de kustlijn van Sicilië en links de knusse bloempotten, met het zwembad, wat willen we nog meer? Hier verblijven we dus 2 dagen, nou dat zien we best zitten!

Verdwaald

In deze omgeving toeren we 2 dagen heerlijk rond, met name het plaatsje Enrice geeft bij ons een echte indruk hoe het vroeger hoog in de bergen er aan toe ging om met ezeltjes alles naar boven te sjouwen! Onderweg is er van alles te zien , de mooie kustlijn hoef je maar te volgen en je komt de leukste plaatsjes tegen!
Op een van die dagen lijkt het alsof we op het einde van de wereld zijn beland. Er is alleen nog maar water, we weten even niet meer de weg terug, totdat er een grijs klein autootje aan komt rijden, met een ouder Italiaans echtpaar. Ze stappen uit en zien ons vertwijfeld op de wegenkaart kijken, de oude mensen spreken werkelijk geen woord Engels, maar maken de gekste bokkensprongen met handen en voeten om ons duidelijk te maken hoe we de weg terug kunnen vinden! Zo lief en behulpzaam die Sicilianen, we hopen nog meer mensen zoals hen tegen te komen! Uiteindelijk gaan we met volle moed en een dosis Italiaanse liefde verder. We belanden in de stad Trapani waar overal gekleurde luikjes zijn, zo leuk!

Geen benzinepomp te bekennen

Na 2 dagen rond de omgeving Valderice te zijn geweest, is de dag aangebroken om verder te gaan en zetten we koers naar Passo dei Brigante in Agrigento. Deze reis bevat veel snelwegen door de bergen met vele tunnels. We zitten ook met spanning in de auto, want de tank is bijna leeg en we komen nergens een benzinepomp tegen. Uiteindelijk komt daar een afslag naar klein dorpje en slaan we een zucht van verlichting geven als we een klein geel benzinepompje tegenkomen, kunnen we gelijk even op adem komen!

Het tweede hotel

Met volle tank gaan we er dus weer tegen aan, op zoek naar ons 2e adres ‘Passo dei Brigante’. Het wordt een hevige zoektocht, want het hotel is erg afgelegen. En we bereiken het hotel uiteindelijk via een gigantische zandweg die omhoog loopt. Het hotel geeft ons een westerns effect, het heeft namelijk een binnenpleintje waarin stro balen staan met wijnvaten. Na het zoeken van een receptioniste die ergens in een keuken stond, kregen we een heerlijke grote kamer toegewezen, met airco!

Het hotel Passo dei Brigante
Het hotel Passo dei Brigante

Romantiek

S' avonds reserveren we hier voor het eerst het echte Siciliaanse diner, vol verrassingen.
En het binnen pleintje blijkt in de avond een decor van romantiek, met kaarsjes zo gezellig sfeervol ziet dit er uit! Het tafeltje naast ons blijkt te zijn gereserveerd door een jong Nederlanders stel die in een ander hotel zit, maar hier heen gaan voor het heerlijke eten en de romantiek, hoe leuk is dat! We raken in een ontzettend leuk gesprek met het stel en komen zo ook meer te weten over deze omgeving. Met als eerste aanbeveling de vallei van tempels Argrigento nog geen 5 kilometer verderop.

Prachtige omgeving

Na een boerenontbijt gaan we op weg naar de tempels, al in de verte staat hoog op de vallei de meeste complete tempel in de felle zon te schitteren, wat een prachtig gezicht is dit! Dit is een absolute aanrader, ik heb nog nooit zulke mooie tempels gezien! Het was trouwens ook indrukwekkend om over de wegen met de prachtige boogbomen aan de zijkanten te rijden.
Zoveel moois om van te genieten! Als we hierna weer doorrijden ontdekken we aan de kustlijn een klein Italiaans dorpje met een super klein strandje dat tussen de rotsen ligt. Hoe fijn is dit, even neerploffen en genieten!

Het boerenontbijt
Het boerenontbijt

Naar de kapper

De dagen vliegen voorbij en voor we het weten zitten we al weer in ons 3e hotel, ‘La Perciata te Siracusa’. Rondom het zwembad staan zeer hoge palmbomen en er is een grote ouderwetse serre, weer iets heel anders! Hier in deze omgeving is ons doel het mooie plaatsje Siracusa te bezoeken, wat we de volgende dag dan ook gaan doen! Ik rijd hier dan ook naar toe, maar onderweg voel ik de zweetdruppels in mijn nek, en bedenk me dat mijn haar echt te lang is, en ja hoor op dat moment zie ik een zeer oud nostalgisch Siciliaans kapsalonnetje! Niets houd me tegen en ik rijd de parkeerplaats op, tot ergernis van mijn Henk, een kappersbezoek is het laatste waar hij aan denkt!
Maar die lieverd heeft het voor me over en zit braaf op me te wachten terwijl ik met handen en voeten uitleg aan de kapster hoe ik mijn haar geknipt wil hebben.
Wonder boven wonder is mijn haar nog nooit zo leuk geknipt, en helaas is de afstand Sicilië te ver anders werd dit mijn vaste kapper!

Zwembad van het hotel La Perciata te Siracusa
Zwembad van het hotel La Perciata te Siracusa

Siracusa

Hierna maken we onze wandeling in de kleine straatjes van Siracusa, waar de was van de inwoners aan de waslijntjes wappert, wat een grappig gezicht is dat! Ook de kleine hofjes waar de vele en mooiste bloempotten prijken zijn erg sfeervol! Hier zou ik wel willen wonen, ver weg van het stressvolle Nederland! En wat vliegt de tijd hier!

Het kroontjes hotel

We rijden alweer naar ons laatste adres in Sicilië Milazzo, gelegen aan de kust! Vanuit dit hotel zien we de klein gekleurde houten vissersboten glinsteren in het zonlicht. Verder zijn er in het hotel overal kroontjes, op de kasten, het bed en zelfs op de handdoeken. Omdat we hier maar 1 dag zijn, laten we ons in de watten leggen, we verblijven lekker op het strand om ons op te laden voor onze terug reis!

De volgende dag reiden we weer naar het vliegveld en brengen de huurauto schadevrij terug.
Dag Sicilië, je bent voor ons een pareltje dat schittert in een mooie zee!

Geschreven door Truus Schoonderbeek-Kok

De Jong Intra Vakanties
8,5
op basis van 1209 reviews

10 consumenten awards

De Jong Intra Vakanties won in 2024 de Reisgraag award
Lees meer
BBI Travel
6,4
op basis van 17 reviews
Lees meer
Kras
6,2
op basis van 524 reviews
Lees meer
Heb je interesse in een reis naar ItaliŽ? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar ItaliŽ, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen