Recept: Amerikaanse coleslaw

Amerikaanse coleslaw
Amerikaanse coleslaw

Amerikaanse coleslaw is natuurlijk onmisbaar bij de picknicks en barbecues in de Verenigde Staten. Maar ook in Nederland is het een geliefde salade bij de barbecue of bij het avondeten. Het is niet gek dat wij Nederlanders zo van deze lekkernij houden, want oorspronkelijk is het in Nederland ontstaan. De oorsprong gaat terug naar de 16e eeuw, toen ontdekte Nederlandse immigranten het 'nieuwe continent', ofwel Amerika. Dit was in de tijd dat New York nog New Amsterdam heette. De Nederlandse immigranten verbouwden in deze tijd veel kool en maakte dit klaar op de wijze hoe ze het in hun thuisland ook deden. Ondanks dat het een typisch Amerikaans gerecht is, zit er toch een Nederlands tintje aan. Marianne van LoveMyFood deelt met ons haar recept van de coleslaw. 

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Ingrediënten Voor 6 porties coleslaw:

- 350 gram geraspte witte kool
- 1 kleine winterpeen, geraspt
- 1 rode ui, geraspt
- 4 eetlepels zure room
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel grove mosterd
- Flinke mespunt komijn

Bereidingswijze:

1. Meng de geraspte kool, winterpeen en uit door elkaar in een grote kom.

2. Voor de dressing meng je de zure room, mayonaise, appelciderazijn, mosterd en komijn door elkaar heen en breng dit mengsel vervolgens op smaak met peper en zout. Meng daarna de dressing door de salade heen.

Tip: De coleslaw is extra lekker wanneer je hem koud serveert.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen