Recept: New York Cheesecake

New York Cheesecake van OhMyFoodness
New York Cheesecake van OhMyFoodness

Er zijn vele verschillende meningen en verhalen over waar en wanneer het recept voor de New York Cheesecake is ontstaan. De oorspronkelijke cheesecake zou zijn uitgevonden in het oude Griekenland, maar niemand weet precies door wie. De Amerikaan William Lawrence, die woonde in New York, ontdekte vervolgens in 1872 het gebruik van roomkaas in taart en gaf zijn eigen draai aan het klassieke recept. Hiermee was de basis van de klassieke New York Cheesecake gelegd. Sabine van OhMyFoodness deelt een heerlijk recept voor een New York Cheesecake met ons. Ze werd voor dit recept geïnspireerd door het boek New York – Recepten uit de Big Apple.

Heb je weinig kennis van Verenigde Staten? Of heb je geen zin om vele uren te zoeken naar je vakantie? En wil je graag onbezorgd op vakantie? Laat je dan gratis adviseren door een reisexpert. We geven je graag een reisadvies op maat waarin we jouw wensen vertalen naar een passende vakantie!
gratis reisadvies

Benodigdheden (voor een taart van 28 cm):

Voor de bodem:
– 350 gram volkorenbiscuitjes
– 40 gram poedersuiker
– 180 gram gesmolten boter

Voor de vulling:
– 900 gram Monchou
– 260 gram poedersuiker
– snufje zout
– 70 gram bloem
– sap van 1 citroen
– 600 ml slagroom
– 8 eieren
– 1 theelepel vanille-aroma

1. Zet de oven aan en verwarm deze voor op 175°C. Vet een springvorm van 28 centimeter in met een beetje boter. Doe de biscuitjes en de poedersuiker samen in een keukenmachine en verkruimel deze. Smelt de boter in de magnetron en doe de gesmolten boter samen met de verkruimelde biscuitjes in een kom. Roer dit mensgel totdat dit goed gemengd is en schep de bodemix in een springvorm. Druk deze goed aan met de achterkant van een lepel en zet de bodem in het midden van de oven. Bak deze 15 minuten.

2. Haal de springvorm uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven tot 225°C.

3. Meng alle ingrediënten voor de vulling in volgorde zoals ze hierboven staan vermeld. Voeg de ingrediënten een voor een toe. Zorg ervoor dat je na ieder ingrediënt goed klopt, zodat er een homogene massa ontstaat voor je een nieuw ingrediënt toevoegt.

4. Pak de springvorm met de bodem en giet de cheesecake vulling op de bodem. Zet de springvorm voor 10 minuten in het midden van de oven.

5. Na deze 10 minuten verlaag je de temperatuur naar 90°C zonder de oven te openen. Laat de cheesecake vervolgens nog 50 minuten bakken in de oven. Draai hierna de oven uit, maar laat de cheesecake 2 uur in de oven rusten, ook zonder de oven te openen.

6. Nadat de cheesecake 2 uur in de oven heeft gestaan om te rusten, haal deze dan uit de oven om af te koelen. Voordat je de cheesecake serveert, laat deze dan nog vier uur in de koelkast staan.

Dit recept kost je wat tijd, maar dan heb je uiteindelijk ook een heerlijke New York Cheesecake. Sabine geeft nog als tip dat je een beetje jam op je cheesecake kunt doen als lekkere zoete toevoeging.

Onze reisexperts hebben veel kennis en ervaring. Ze weten waar ze moeten zijn voor scherpe prijzen en flexibele voorwaarden. Voor de maximale zekerheid zijn wij aangesloten bij de ANVR, SGR en Calamiteitenfonds. Onze klanten waarderen ons met een 9,6. Mogen wij u gratis helpen bij het samenstellen van uw vakantie?†

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Ontvang gratis een reischeque
 Flexibele voorwaarden
 ANVR,SGR, Calamiteitenfonds

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Gerelateerde artikelen