Gratis reisvoorstel aanvragen

Citytour Keulen

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Keulen (Duitsland)
Periode: juli 2008
Vervoer: Auto
Accommodatie: Leonardo Hotel Köln
Organisatie: Kras

Foto van deze vakantie

Vrijdag 33travel/">25 juli zijn wij richting Keulen vertrokken. Helaas konden we het hotel niet zo goed vinden en waren we pas rond 16.30 uur in het Leonardo Hotel in Keulen. We hebben onze spullen op de kamer gedropt en zijn op zoek gegaan naar het centrum. Het hotel ligt aan de Rijn maar wel aan de verkeerde kant... Doordat het centrum aan de andere kant van de Rijn ligt ben je min of meer verplicht om met de tram te reizen. Eenmaal in het centrum aangekomen bleek dat de winkels nog geopend waren. In Keulen zijn de winkels namelijk van maandag t/m zaterdag geopend tot 20.00 uur! We hebben een rondje gelopen door het centrum en zijn daarna een hapje gaan eten. Echt Duitse schnitzel en kipfilet. Op onze terugreis richting het tramstation hebben we nog een heerlijk (koude) koffie gedronken bij Starbucks.

Avond in Keulen
Avond in Keulen


Zaterdagochtend optijd opgestaan want vandaag willen we de stad goed gaan bezichtigen. We beginnen de 'citytour' met de winkelstraat en komen zo uit bij de bekende Keulse Dom, hier bevindt zich ook de Tourist Info. We kopen hier een kaartje voor de Hop On Hop Off bus en kopen tevens een kaart van de stad. De bus vertrekt een half uurtje later dus nadat we een broodje hebben gekocht kunnen we plaatsnemen in de bus. De Hop On Hop Off bus rijdt langs 16 punten waar je eventueel uit kunt stappen. Wij vinden niet een punt interessant genoeg om uit te stappen dus wij hebben een kaartje waarmee we een keer een rondje mogen meerijden. Wij mogen dus niet in- en uitstappen waar we willen. We rijden met de bus o.a. langs de Dom, de dierentuin, het chocolademuseum, de kabelbaan, Köln Arcaden, Friesenplatz en Glockengasse 4711. Als we weer terug zijn bij de Dom zit het rondje erop en is het tijd voor een heerlijk Curryworst! In Duitsland is de Prosecco al aardig ingeburgerd en op (bijna) ieder terras is het te koop. We blijven deze dag dus heerlijk op het terras zitten genieten van een biertje en een prosecco. Op het moment dat wij naar de tram willen lopen begint het heel hard te regen dus (helaas) weer genoodzaakt om ergens te stoppen voor een wijntje en een biertje...
Curryworst
Curryworst


De zondag hebben wij uitgetrokken voor de dierentuin. Het lijkt ons wel wat om met de kabelbaan naar de dierentuin te gaan. Aangezien de kabelbaan begint aan 'onze' kant van de Rijn en eindigt bij de dierentuin. Vanaf het hotel is het ongeveer drie kwartier lopen naar de kabelbaan. Als we eenmaal in de kabelbaan zitten blijkt het toch behoorlijk hoog te zijn. En na een minuut of 10 zijn we gelukkig veilig aan de overkant van het water gekomen. Helaas is het een beetje bewolkt zodat het uitzicht niet zo geweldig was. De rest van de middag brengen we door in de dierentuin en naastgelegen aquarium. De dierentuin staat vooral bekend om zijn grote olifantenpark. Als wij daar aankomen worden deze olifanten net gevoerd en dat is prachtig om te zien. Vanuit de dierentuin nemen we het toeristentreintje naar het centrum. Daar lopen we nog wat langs de Rijn en drinken we een Kölsch (bier). Als het weer hard begint te regenen nemen we de tram weer terug naar het hotel.

Vogel in de dierentuin
Vogel in de dierentuin


Maandag 28 juli is het weer tijd om te vertrekken uit ons hotel in Keulen. Maar gelukkig is onze vakantie nog niet ten einde. Wij rijden door naar Luxemburg-stad.

Heb je interesse in een reis naar Duitsland? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Duitsland, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen