Gratis reisvoorstel aanvragen

Bravapark - Lloret de Mar

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Lloret de Mar (Spanje)
Periode: augustus 2002
Vervoer: vliegtuig
Accommodatie: Appartementen/Bravapark

Foto van deze vakantie

Aan het eind van de zomer van 2002 zijn wij naar Spanje gevlogen. We hadden een verblijf geboekt bij het kindvriendelijke appartementencomplex Bravapark in de wijk Fenals in Lloret de Mar. De reisorganisatie waar we onze vakantie bij geboekt hadden was D-Tours Vliegreizen, en we vlogen we met Basiq Air. Bij de plaats Lloret de Mar hadden wij bepaalde associaties, maar het feit dat het in een wijk buiten het centrum van Lloret lag, en het appartementencomplex kindvriendelijk en geliefd bij nederlanders is, heeft ons doen besluiten om toch deze vakantie te boeken. Bovendien was de reis niet duur, maar dat zoeken ze bij D-reizen wel goed voor je uit. Het beeld wat wij voor ogen hadden dat Lloret toeristisch, vol disco's en hoge wolkenkrabbers zou zijn, daar zijn we op terug gekomen. Het was er niet extreem toeristisch maar dat kan aan de periode hebben gelegen, de discotheken die we voornamelijk in het centrum van Lloret hebben gezien, vielen ons niet op en we hebben ook niet veel wolkenkrabbers gezien.

Hotel Bravapark

Ons hotel staat bekend als een kindvriendelijk park met 2 zwembaden, waarvan één overdekt, een peuterbad, bar, sauna, restaurant met kinderzitjes, kinderopvang, speeltuin, basket- en volleybalveld en een animatieprogramma. De kinderopvang en animatieprogramma is (o.a.) in het nederlands. De kinderopvang is vanaf 2 jaar (daar kwamen we pas in Spanje achter). Het buitenzwembad en peuterbad zijn niet verwarmd, wat in het najaar (en wellicht dus ook voorjaar) erg koud is. Er waren dan ook niet veel mensen in het zwembad. Er zijn gratis ligstoelen bij het zwembad. Het binnenzwembad was daarentegen lekker warm, en gelukkig niet druk.

Er zit een eenvoudig restaurant bij in het complex waar je lekker, goed, en niet te duur kunt eten. Het restaurant beschikt over stoelverhogers waar je je baby en/of peuter in kunt laten zitten. Je kunt daar buffet, en a la carte eten. Het ontbijtbuffet wordt eveneens hier geserveerd. Op het terrein van het complex is ook een Grillrestaurant aanwezig, maar is waarschijnlijk alleen in het hoogseizoen geopend; tijdens ons verblijf was die altijd gesloten.
Het complex is verder redelijk commercieel van opzet. Voor veel dingen moet je betalen en er is maar een keer per week schoonmaak en schone handdoeken.

Het appartement vonden wij erg klein, vooral als je nog een kinderbedje op de slaapkamer kwijt wil. Wij hadden een 4-persoons appartement, en hadden het bedje overdag in de huiskamer, en 's avonds bij ons op de slaapkamer (er is maar 1 slaapkamer). Het waren overigens wel goede kinderbedjes. Het appartement is ons inziens alleen om functioneel gebruikt te worden; het is klein en is eenvoudig ingericht. Wel is er een magnetron, klein electrisch fornuis en koelkast aanwezig. Op korte loopafstand zijn restaurants, snackbars en supermarkten aanwezig, als ook souvenirwinkels.

Lloret de Mar

Het centrum van Lloret de Mar is op 15 a 20 minuten lopen van het complex, het strand van Lloret op ongeveer 25 minuten en het strand van Fenals een kleine 5 minuten. Al met al dus lekker dichtbij! De stranden aan de Costa Brava zijn hoofdzakelijk van fijn grind. Het strand loopt aan de kustlijn (opeens) steil af in de zee. De zee was voor Esther te ruw; ze vond het totaal niet leuk in de zee. Het water was misschien ook wel aan de koude kant, maar volgens ons waren vooral de golven het engst.

Omgeving van Lloret de Mar

De omgeving is prachtig om te zien. We zijn bijv. langs de kust van Fenals naar het strand van Lloret gelopen, wat zeker de moeite waard is. Maar ook als je langs de winkels loopt naar het centrum van Lloret de Mar, is het niet naar. Je loopt dan wel in een drukke straat met auto's. Ook is het mogelijk met de boot van strand naar strand te gaan. Aangezien we maar een week op vakantie waren, en we vele andere dingen ook wilden doen, hebben we dit niet gedaan (jammer genoeg). Er werden verschillende excursies georganiseerd door de host van D-tours, maar omdat we zaten met de voedings- en slaaptijden van Esther hebben we hier niet aan deelgenomen. In plaats daar van hebben we een auto gehuurd (via de host). Van de host hebben we auto-excursies gekregen. Ze klopten niet helemaal, maar we hebben daar bij een benzine-station een goede kaart van Catalonië gekocht, zodat we toch op de door ons bedachte plekken kwamen. Zo zijn we een dag door de Pyreneeën wezen rijden en zijn we o.a. naar de middeleeuwse dorpjes Besalu en Rupit geweest. Het is een behoorlijk eind rijden vanaf Lloret de Mar, maar absoluut de moeite waard.

Strand van Lloret de Mar
Strand van Lloret de MarVanuit Besalu zijn we via de kust terug gereden naar Lloret de Mar via Sant Feliu de Guíxols en Tossa de Mar. Eveneens een route wat zeker de moeite waard is. Tossa de Mar en Lloret de Mar hebben beide een vesting die de moeite waard zijn om te bekijken. Die van Tossa is net even mooier; er is wat meer van de gebouwen te zien. Beide vestingen zijn gratis toegankelijk.
We zijn ook een keer vanuit Lloret de Mar naar het zuiden gereden. Je kunt dan niet zo langs de kust rijden als ten noorden van Lloret. Ten zuiden Lloret de Mar is het een stuk toeristischer. Je ziet dan meer hotel- en appartementencomplexen, en het is in de winkelstraten een stuk drukker (zelfs in het naseizoen toen wij er waren). Wel heb je daar meer zandstranden als bij Lloret en Tossa.

Barcelona

Natuurlijk mocht ook een bezoek aan Barcelona niet ontbreken. Met de auto zijn we naar Blanes gereden, waar we op de trein naar Barcelona zijn gestapt. Het is een kleine twee uur reizen, en je rijdt langs de kust. Het voordeel is, dat je midden in Barcelona uitstapt. In Barcelona zijn we eerst naar de Sagrada Familia gelopen. We kwamen toen langs een wijk met allerlei modernistische gebouwen. Een van de architecten van deze gebouwen was Antonio Gaudi. Dit jaar, 2002, was de internationale Gaudi jaar. Gaudi zag namelijk 150 jaar geleden het levenslicht.

 Gaudi Sagrada Familia
Gaudi Sagrada Familia

Een ander bekend werk van Gaudi is de Sagrada Familia. De enige kathedraal ter wereld die nu nog gebouwd wordt. De bouw van de kathedraal wordt betaald door kerkgangers en toegewijden, alsmede ook middels de verkoop van toegangkaartjes tot de Sagrada Familia.

In Barcelona rijdt een aantal toeristische bussen, die langs allerlei bezienswaardigheden gaan. Er zijn meerdere opstaphaltes, en een kaart is de hele dag (of meerdere dagen) geldig. Je kunt o.a. in de bus zo'n kaartje kopen. Ons was de Barcelona Bus Turistic aangeraden. Deze rijdt een noordelijke en een zuidelijke route. Wij hebben de zuidelijke (blauwe route) gereden. Je rijdt dan o.a. langs het Olympisch dorp en stadion, Venetiaanse torens bij het paleis, standbeeld van Columbus, Port Vell (grote shopping mall) de haven van Barcelona en de dierentuin. Als je niet uitstapt onderwijl, dan duurt een rondje een kleine twee uur. Het leuke van deze toeristische bussen, behalve dat je er de hele dag gebruik van kunt maken en ongestraft kunt in- en uitstappen, is dat het dubbeldekkers zijn en je boven in de open lucht kunt zitten. Je hebt zo over de drukke straten heen een goed overzicht over alle bezienswaardigheden langs de route. Barcelona, een stad met vele, vele auto's, maar ook met vele, vele mooie bezienswaardigheden... Met Barcelona zijn we ook aan het einde gekomen aan dit kort reisverslag van Spanje. Ons vooroordeel dat Spanje een land zou zijn van massatoerisme, vele wolkenkrabbers en disco's, daar zijn we wel een iets van teruggekomen. Ook Spanje, en niet te vergeten Lloret de Mar, kent zijn natuurschoon en mooie plekken!

Heb je interesse in een reis naar Spanje? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Spanje, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen