Gratis reisvoorstel aanvragen

De ronde van Alicante

Landkaart met overzicht van deze reis

Bestemming: A. Alicante (Spanje)
Periode: mei 2002
Vervoer: Vliegtuig en fiets
Accommodatie: Diverse/diverse

Foto van deze vakantie

Een aantal jaar geleden hebben wij ook een bezoek gebracht aan Alicante om vanuit daar naar de Spaans/Franse Pyreneeën te fietsen. Dit jaar wilden we vanuit Alicante weer eerst naar de Sierra de Segura fietsen en vervolgens door naar het mooie bergachtige gebied tussen Alicante en Valencia. Helaas beslisten de weergoden anders, het hele voorjaar is er al erg veel regen gevallen en is het slecht weer in heel het land. Zelfs de traditioneel warme gebieden (o.a. rond Sevilla), hebben niet echt veel zon gehad. Ook als wij willen gaan is het weer niet best. In iedere nieuwsuitzending was het weer hét belangrijkste gespreksonderwerp. Van Murcia tot aan Barcelona, van Santiago tot Valencia was het droevig gesteld met het weer. Stormachtige wind, onvoorstelbare stortbuien en hagel- en sneeuwbuien ontregelden veel van de lente in Spanje. In Gandia viel zelfs in 2 dagen tijd 540 liter water per m2. Op veel plaatsen ontstonden aardverschuivingen en wegverzakkingen en overstroomden diverse beken en rivieren. We hebben de weerberichten in de gaten gehouden en zo zijn we erin geslaagd de route aan te passen en het slechte weer enigszins te vermijden. Op 2 dagen na (van de 2 weken) is dat gelukt, wel was het voor het eerst in de tien jaar dat wij fietsvakanties houden in Spanje dat we de regenkleding aan moesten houden en uiteindelijk het hoofd moeten laten zakken voor de harde wind en genadeloze regen, en een hotel moesten opzoeken omdat het fietsen niet meer ging.

Uitzicht over Alicante
Uitzicht over Alicante


Tijdens deze reis hebben we bij ons al bekende gebieden bezocht, maar we hebben ook mooie nieuwe plaatsen ontdekt. Voornamelijk het gebied ten zuiden van Elche met zijn uitbundige sinaasappel- en citroenbomen en vele palmen is aangenaam om te fietsen, mits er een juiste route gekozen wordt. In dit vruchtbare gebied wordt ook veel groenten verbouwd.

Dit jaar hebben we ook voor de eerste keer serieus pech gehad: als ik een tunnel wilt binnenrijden probeer ik een gat te vermijden, maar zie daardoor het volgende gat niet met als gevolg kromme spaken in het voorwiel, een aardige deuk in de velg en een scheur in de buitenband van het achterwiel. De gigantische uitbreiding van het wegennet blijft een negatieve ontwikkeling. De prachtige oude wegen worden vervangen door brede geasfalteerde snelwegen, waarop vervolgens bijna niemand rijdt! Op dit moment wordt in Spanje het grootste aantal kilometers weg aangelegd van alle Europese landen. Wij kunnen erover meepraten, de wegen die 2 jaar geleden nog prachtig en prettig waren om te fietsen zijn nu behoorlijk onplezierig geworden.

Tenslotte was 2002 ook het jaar v/d euro, die nu echt wordt gebruikt. Hierdoor werd het vergelijken van prijzen een stuk makkelijker. Alhoewel Spanje nog steeds een goedkoop land is merk je ook dat de euro gebruikt wordt voor een behoorlijke prijsverhoging (kopje koffie was 100 pesetas = €0,60, maar kost nu vaak €0,75 tot €1) en voor een ijsje met 3 bolletjes betaal je €2,50, dat is ook niet echt goedkoop! De hotels zijn overigens nog wel betaalbaar (€25-€50 voor een tweepersoonskamer). Op veel plaatsen wordt nog met pesetas gerekend en wordt de peseta ook nog vermeld. Meestal wordt er dan pas bij de kassa omgerekend, en daarbij worden soms vreemde fouten gemaakt!

Deze reis is zelf samengesteld door Marc.

Heb je interesse in een reis naar Spanje? We helpen je graag om deze reis naar jouw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9+ in reviews, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring. Vul hieronder jouw wensen in voor jouw vakantie naar Spanje, dan sturen we je gratis een voorstel op maat.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Vakantieverhalen / reisverslagen

Gerelateerde artikelen