We zijn er Bijna! in Puglia

Geschreven op 13 augustus 2018 door Roos

Martine van Os bij de groep kampeerders ©MAX
Martine van Os bij de groep kampeerders ©MAX

Het nieuwe seizoen van We zijn er Bijna! is al enige tijd op televisie te bekijken. Een groep van 44 kampeerders op leeftijd reizen vanaf Bologna, via de Adriatische kust, naar de hak van de laars van Italië: het prachtige Puglia (ook wel: Apulië). Puglia is nog redelijk onbekend en je vindt er geen massatoerisme. Deze regio is de laatste tijd enorm in trek bij klanten van ons reisbureau, des te meer reden om het programma te volgen dus!

We zijn er Bijna!

Bij het programma We zijn er Bijna! reist een groep Nederlandse toeristen met eigen camper of caravan door een land. Dit alles gebeurt in groepsverband. Dit jaar is Italië aan de beurt. Gedurende vijf weken worden er verschillende hoogtepunten bezocht in Puglia. Ook dit jaar zijn alle ingrediënten voor een mooi seizoen weer aanwezig: er worden movers gebruikt, vele potjes jeux des boules gespeeld, er wordt gezongen en de Hollandse pot mag in de caravan ook niet ontbreken. Net als bij de vorige seizoenen is Martine van Os de presentatrice. 

Gargano, Monopoli en Ostuni

In de vierde aflevering van We zijn er Bijna! zijn de reizigers in Gargano, een schiereiland van Foggia in Puglia. Ze verblijven op een strandcamping. Er staat en boottocht op de planning, waarbij ze langs de mooie kust naar het zuiden varen. Puglia heeft een indrukwekkende kustlijn. Je vindt er veel kleine strandjes, hoge rotsen en bijzondere zeegrotten. 's Avonds is er een feestdiner. Ook wordt Monopoli bezocht in deze aflevering en bekijkt de groep de typische trulli in Alberobello. De groep gaat tevens naar het witte stadje Ostuni en maakt hier een ritje per tuktuk.

Torre Sant'Andrea in Puglia
Torre Sant'Andrea in Puglia

Puglia

De regio Puglia is een ontzettend mooie regio in Italië, die zeker nu zeer mooi is om te bezoeken omdat het massatoerisme er nog niet aanwezig is. Je kunt geweldige rondreizen maken in dit gebied door de mooie stranden, heerlijke keuken, historische plaatsen met de typische trulli en charmante Masseria's. Bezoek onder andere zeker Alberobello, Lecce, Brindisi, Gallipoli en Bari. Veel van de plaatsen die in het programma te zien zijn, komen ook voor in onze rondreizen door Puglia.

Rondreis door Puglia (met kinderen)
Rondreis Authentiek Puglia - Basilicata Luxe
Rondreis Magisch Midden-Puglia Luxe

Wil je vast een beetje de sfeer proeven van deze regio? Kijk dan de laatste aflevering terug of kijk iedere maandag om 21.25 uur naar We zijn er bijna! op NPO1.Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen