De achtste editie Vendée Globe is op 6 november 2016

Geschreven op 23 februari 2016 door Danique

Vendée Globe, non-stop solo zeilwedstrijd
Vendée Globe, non-stop solo zeilwedstrijd

Op 6 november 2016 is de achtste editie van de solo zeilrace, de Vendée Globe. Dit is de grootste non-stop solo zeilwedstrijd ter wereld. Het evenement vindt eens in de vier jaar plaats. Vanuit de haven van Les Sables-d'Olonne beginnen de matrozen aan een drie maanden durende solo zeilwedstrijd.

Vendée Globe Route

De Vendée Globe-race is een route van meer dan 24.000 nautische mijlen. De matrozen varen over de drie grootste kapen ter wereld, Kaap de Goede Hoop in Zuid-Afrika, Kaap Leeuwin in Australië en Kaap Hoorn in Chili. Nadat ze Kaap Hoorn zijn gepasseerd steken zij de Atlantische Oceaan over om terug te varen naar het startpunt, Les Sables-d'Olonne in Frankrijk.

Een prestatie van menselijke inspanning

De uitdaging van de Vendée Globe is de tijd die nodig is om de race te voltooien. Het is de grootste solo, zonder hulp, rond-de-wereld zeilrace. De matrozen moeten omgaan met alle technische elementen van het zeilen tijdens momenten van extreme spanningen. Zij mogen niet aan kade gaan of aanleggen aan een andere boot. Ook kunnen de zeilers te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. De wedstrijd duurt van november tot februari.

Aanmeldingen

Met nog een aantal maanden te gaan tot de wedstrijd, zijn er al meerdere aanmeldingen binnen van over de hele wereld. Een aantal van de beste zeilers uit Frankrijk hebben zich vooraf geregistreerd. Ook doen er dit jaar voor het eerst Nederlanders mee. De race zal enkele nieuwe Foilers en andere nieuwe zeilboten bevatten. 

Op 6 november om 13.02 uur is de start van de Vendée Globe-race. Het evenement is geopend voor publiek en is gratis te betreden. Er worden meer dan 1,2 miljoen bezoekers verwacht.


1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

9,0

Gerelateerde artikelen