Parijs wint Reisgraag Award 2019

Geschreven op 8 januari 2019 door Anique

Frankrijk wint de Reisgraag Award
Frankrijk wint de Reisgraag Award

Parijs (Frankrijk) heeft de Reisgraag Award voor beste bestemming binnen de categorie Meest populaire stad gewonnen. Reisgraag.nl ontving dit jaar meer dan 7.000 reviews, hieruit bleek dat Parijs de meest populaire stad is. Parijs is geliefd door de goede bereikbaarheid, tal van bezienswaardigheden en goede restaurants.

Fabienne Javault (Frans Bureau voor Toerisme)": "Fabienne Javault, directeur van het Frans Bureau voor Toerisme, en haar team in Amsterdam zijn blij en vereerd dat Parijs de publieksprijs voor meest populaire stad heeft ontvangen. Parijs is vanuit Amsterdam in minder dan 3,5 uur te bereiken met de Thalys en vanuit Rotterdam in slechts 2,5 uur. Dat maakt de stad tot een ideale bestemming voor een korte vakantie. Cultuur blijft een belangrijke pijler van de stad. Maar liefst 300 exposities, festivals en andere evenementen vinden er dagelijks plaats. Andere belangrijke thema’s voor Parijs zijn gastvrijheid, innovatie en duurzaamheid. Inmiddels is het speciale Parijse duurzaamheidslabel toegekend aan 460 hotels. Auto’s worden steeds meer om het centrum geleid zodat fietsers en wandelaars meer ruimte krijgen. Fabienne Javault: « deze week werd bekend dat het Louvre in 2018 het best bezochte museum wereldwijd is met een record aantal bezoekers van ruim 10 miljoen. 2019 ziet er veelbelovend uit met een expositie van Miró en Michael Jackson in het Grand Palais. Ook zijn er het hele jaar door verschillende gratis exposities te zien in bijvoorbeeld de Jardin du Luxembourg, de Champs Elysees, langs de oevers van de Seine of het Champs de Mars."

Dit is alweer de 8e editie van de Reisgraag Awards waarbij de beste reisorganisaties en bestemmingen binnen verschillende categorieën vakanties een award winnen. Er zijn 7.000 reviews over bestemmingen en reisorganisaties binnengekomen. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd en op basis van deze reviews worden de award winnaars gekozen. Alleen de reviews van klanten geven de doorslag. Daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche van Nederland.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen