Frankrijk wint Reisgraag Award 2018

Geschreven op 10 januari 2018 door Paula

Frankrijk wint Reisgraag Award 2018
Frankrijk wint Reisgraag Award 2018

Frankrijk heeft met een gemiddelde van een 8 de Reisgraag Award voor beste bestemming binnen de categorie Cultuur gewonnen. Uit ruim 15.000 reviews die zijn binnengekomen in 2017 heeft Frankrijk binnen deze categorie het hoogste cijfer gehaald.

Fabienne Javault (Frans Bureau voor Toerisme): "Fabienne Javault, directeur van het Frans Bureau voor Toerisme en haar team in Amsterdam, zijn ontzettend blij en vereerd deze Reisgraag Award voor cultuur te mogen ontvangen van de Nederlandse reizigers. Dat Frankrijk erkend wordt voor de rijke cultuur is natuurlijk niet gek, dus dit is een mooie erkenning voor het land als toeristische bestemming! Elke bezoek aan een Franse regio of stad is een culturele ontdekking. Bijvoorbeeld een art wandeling door de steden, een reis door de tijd van de Impressionisten, de ontdekking van de oorlogsmonumenten of een bezoek aan de opmerkelijke parken en tuinen. Frankrijk heeft een overvloed aan cultuur: bezienswaardigheden, cultuur, musea en verschillende exposities. Meer dan 40.000 Franse monumenten en bezienswaardigheden en 38 culturele hoogtepunten staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarnaast zijn er zo’n 8000 musea, 500 festivals rondom theater, concerten, dans en moderne tentoonstellingen. In Frankrijk komen kunst en cultuur tot leven, er is dag en nacht van alles te beleven op cultureel gebied. Het land kent ook prachtige moderne architectuur. Beton, glas, metaal… architecten hebben een grenzeloze verbeeldingskracht en gebruiken moderne materialen om zowel steden als het platteland te verfraaien met hun spannende ontwerpen. Naast wetenswaardigheden over Frankrijk en haar geschiedenis bestaat er ook een rijk cultureel leven in het land. Dit kan zich bijvoorbeeld ook uiten in de gastronomische cultuur inclusief de wijnen uit diverse wijngebieden. Dit maakt Frankrijk tot een zeer diverse culturele bestemming. Wanneer u naar Frankrijk afreist kunt u uw eigen voorkeur voor cultuur uitkiezen: er is voor ieder wat wils, of dat nou cultuur met een grote “C” of een kleine “c” is. Een ding staat vast: je wordt zeker weten verrast door de vele culturele ervaringen van het land.".

Jaarlijks reikt Reisgraag.nl awards uit aan reisorganisaties en bestemmingen binnen verschillende categorieën vakanties. Dit jaar is alweer de zevende keer dat de awards worden uitgereikt. Er zijn maar liefst 15.000 reviews over verschillende bestemmingen en reisorganisaties binnengekomen. Alle reviews worden van tevoren handmatig gekeurd en basis van deze gekeurde reviews worden de award winnaars gekozen. Alleen de reviews van klanten geven de doorslag. Daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche van Nederland.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen