Recept: Franse crêpes met spinazie, spekjes en spiegelei

Franse crêpes met spinazie, spekjes en spiegelei
Franse crêpes met spinazie, spekjes en spiegelei

Betty's Kitchen heeft weer een heerlijk lunchgerecht voor jullie: Hollandse pannenkoeken met een Franse slag. Tijdens een vakantie in Bretagne (Frankrijk) at ze overheerlijke Franse crêpes met deze hartige vulling. Pannenkoeken (crêpes) kom je in Frankrijk dikwijls op de kaart tegen en zijn een prima vullende middagmaaltijd. En je kunt naar hartelust combineren: zoet, maar ook lekker hartig! Je kunt uiteraard ook Hollandse pannenkoeken of Mexicaanse tortilla wraps gebruiken voor dit recept. Deze hartige pannenkoeken met spinazie, spekjes en spiegelei zorgen in ieder geval weer voor een middagje genieten!

Ben jij op zoek naar een vakantie in Frankrijk? Wij hebben een ruim aanbod met standaard reizen maar kunnen ook alles op maat voor je maken. Bekijk ons reisaanbod voor de standaard reizen of vraag een gratis offerte aan voor een rondreis of een reis op maat.

La Palmeraie
Languedoc-Roussillon / Torreilles Plage
4 sterren
8,4 op Zoover
Le Colombier
Elzas / Obernai
3 sterren
9,5 op Zoover
Monsigny
Côte d'Azur / Nice
3 sterren
8,6 op Zoover
Le Lavoisier
Ile de France / Parijs
4 sterren
8,0 op Zoover
Le Soleil Des Landes
Les Landes / Lit et Mixe
4 sterren
8,4 op Zoover
Domaine de Ker Ys
Bretagne / St. Nic
4 sterren
9,2 op Zoover
Bel
Vendée / La Tranche sur Mer
4 sterren
8,1 op Zoover
Le Paradis
Dordogne / St. Léon sur Vézère
5 sterren
8,7 op Zoover
Le Port de Limeuil
Dordogne / Limeuil
4 sterren
8,9 op Zoover
Le Val d'Ussel
Dordogne / Proissans
4 sterren
8,2 op Zoover

Bekijk alle reizen Vraag een offerte aan

Benodigdheden:

(lunchgerecht voor 4 personen)

  • 4 pannenkoeken (liefst zelfgebakken anders kant-en-klare variant)
  • 1 grote ui
  • 250 gram spekreepjes
  • 500 gram spinazie
  • 4 eieren
  • Olijfolie of roomboter
  • Peper en zout
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

1. Pel en snipper de ui. Bak de spekjes en de ui in een ruime pan met antiaanbaklaag (je hoeft geen extra boter of olie toe te voegen). Zodra de spekjes en ui krokant beginnen te worden schep je deze uit de pan en zet je deze apart. Wrijf de pan droog met een keukenpapiertje.
2. Verwarm een klein scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de spinazie. Dit hoeft slechts heel kort (1-2 minuten) en is puur bedoeld om de spinazie te doen slinken.
3. Verwarm ondertussen de pannenkoeken in een koekenpan of in de magnetron.
4. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie of roomboter en bak de eieren als spiegelei. Wil je liever een wat meer ‘doorbakken’ dooier, dek dan de koekenpan af met een ruime deksel. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer op elk bord een pannenkoek, verdeel hier de spinazie en spekjes overheen. Top het af met een spiegelei.
Eet smakelijk!

Bekijk het aanbod van al onze reizen naar Frankrijk.

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen