Recept: Franse crÍpes met spinazie, spekjes en spiegelei

Franse crÍpes met spinazie, spekjes en spiegelei
Franse crÍpes met spinazie, spekjes en spiegelei

Betty's Kitchen heeft weer een heerlijk lunchgerecht voor jullie: Hollandse pannenkoeken met een Franse slag. Tijdens een vakantie in Bretagne (Frankrijk) at ze overheerlijke Franse crêpes met deze hartige vulling. Pannenkoeken (crêpes) kom je in Frankrijk dikwijls op de kaart tegen en zijn een prima vullende middagmaaltijd. En je kunt naar hartelust combineren: zoet, maar ook lekker hartig! Je kunt uiteraard ook Hollandse pannenkoeken of Mexicaanse tortilla wraps gebruiken voor dit recept. Deze hartige pannenkoeken met spinazie, spekjes en spiegelei zorgen in ieder geval weer voor een middagje genieten!

Aanbieders van vakanties naar Frankrijk
Bolderman Excursiereizen (excursiereizen) Klik
Interhome (vakantiehuizen) Klik
Wtc.nl (allround) Klik
NoSun Groepsreizen (actieve vakantie) Klik
Evaneos (Lokale reisexperts) Klik
TUI (allround) Klik
Topic Travel Vakantiehuizen (vakantiehuizen) Klik
Sawadee Reizen (rondreizen) Klik

Benodigdheden:

(lunchgerecht voor 4 personen)

  • 4 pannenkoeken (liefst zelfgebakken anders kant-en-klare variant)
  • 1 grote ui
  • 250 gram spekreepjes
  • 500 gram spinazie
  • 4 eieren
  • Olijfolie of roomboter
  • Peper en zout
Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

1. Pel en snipper de ui. Bak de spekjes en de ui in een ruime pan met antiaanbaklaag (je hoeft geen extra boter of olie toe te voegen). Zodra de spekjes en ui krokant beginnen te worden schep je deze uit de pan en zet je deze apart. Wrijf de pan droog met een keukenpapiertje.
2. Verwarm een klein scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de spinazie. Dit hoeft slechts heel kort (1-2 minuten) en is puur bedoeld om de spinazie te doen slinken.
3. Verwarm ondertussen de pannenkoeken in een koekenpan of in de magnetron.
4. Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie of roomboter en bak de eieren als spiegelei. Wil je liever een wat meer ‘doorbakken’ dooier, dek dan de koekenpan af met een ruime deksel. Breng op smaak met zout en peper.
5. Serveer op elk bord een pannenkoek, verdeel hier de spinazie en spekjes overheen. Top het af met een spiegelei.
Eet smakelijk!

Heeft u interesse in een reis naar Frankrijk? We helpen u graag om deze reis naar uw wens samen te stellen. Reisbureau Reisgraag.nl scoort een 9,6 met klantenreviews op TrustPilot, we zijn lid van ANVR, SGR & Calamiteitenfonds en we hebben al meer dan 12,5 jaar ervaring.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

Zonder budget geen passend advies.
Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Gerelateerde artikelen