Gratis reisvoorstel aanvragen

10 gevaarlijkste toeristische attracties ter wereld

Het is altijd leuk om op vakantie speciale activiteiten te doen die je normaal niet doet. Maar niet alle activiteiten zijn even veilig. Zo zijn er een aantal attracties waarbij je de dood in de ogen kunt kijken. Ben jij een waaghals die van extreme activiteiten houdt? Reisgraag.nl laat je de 10 gevaarlijkste toeristische attracties ter wereld zien.

1. De plank van Mt. Huashan (China)

Bij een wandeling op de berg Huashan in China kun je duizenden meter van je af kijken. De wandeling is alleen niet zo rustgevend als je zou denken. Je loopt namelijk over een houten plank van een 30 centimeter breed zonder leuningen. Een ketting aan de bergwand is het enige waar je je aan kunt vasthouden. Vooraf is er wel de mogelijkheid om een veiligheidsharnas te kopen. Dit is dus zeker geen familie-activiteit.

2. Sleeën op een actieve vulkaan (Nicaragua)

Sleeën is een leuke activiteit maar als je van een actieve vulkaan glijdt, is het toch even iets anders. In Nicaragua kun je van de Cerro Negro vulkaan glijden. Dit gaat met een flinke vaart dus je moet goed in evenwicht blijven. Het is niet prettig om met een snelheid van 70 kilometer per uur onderuit te gaan. Je zult er dan redelijk wat brandwonden aan overhouden als je over het grind schuift.

Vraag gratis een offerte aan

3. Mooie maar dodelijke stranden (Vanuatu)

Het eiland Vanuatu heeft prachtige stranden die je uitnodigen voor een dagje rust. Alleen is de plaats niet erg te vertrouwen. Er kunnen namelijk aardbevingen en cyclonen voorkomen die tsunami's veroorzaken en dan is het niet fijn om dan op het strand te liggen.

4. Mount Cook beklimmen (Nieuw-Zeeland)

In Nieuw-Zeeland vind je het Mount Cook National Park met hoge ijsbergen. Het ziet er allemaal erg mooi uit en het beklimmen van de berg lijkt veilig. Maar schijn bedriegt, want het park is erg gevoelig voor lawines. Veel professionele klimmers willen nog wel eens proberen om de berg te beklimmen maar het is niet aan te raden.

5. Cliff Jumping bij Bash Bish Falls (Verenigde Staten)

In Massachusetts vind je een prachtige plek met mooie watervallen. Hier kun je schitterende foto's maken en een duik nemen in het water. Ook wordt er veel van de rotsen gesprongen, wat best gevaarlijk kan zijn. Onder water kunnen namelijk scherpe randen en afbrokkelende richels zitten die je niet ziet. Het water is daarnaast ondieper dan je zou denken. Het springen van de rotsen kan dus voor veel ongelukken zorgen.

6. Zwemmen met kwallen (Australië)

Haaien, slangen en krokodillen zijn niet de grootste roofdieren in Australië. Er zwemt namelijk zeer giftige soort kwal rond bij de noordelijke kust. Dit is de kubuskwal. Het dier ziet er misschien onschuldig uit maar hij heeft meer doden op zijn geweten dan alle andere dodelijke dieren van Australië bij elkaar.

7. Beklimmen van Mont Blanc (Franse/Italiaanse grens)

Het beklimmen van bergen is op zich al een gevaarlijke sport. Maar als je de Mont Blanc gaat beklimmen, speel je met je leven. De berg is bijna 5.000 meter hoog en er kunnen windvlagen ontstaan die 95 kilometer per uur gaan. In 2008 zijn er meer dan 50 mensen overleden bij de klimtocht.

8. Volcano Helicopter Tours (Hawaii)

Zou jij de binnenkant van een vulkaan wel eens willen zien? Op Hawaii is dat mogelijk maar wel gevaarlijk. Met een helikopter vlieg je naar een actieve vulkaan om hem eens van binnen te bekijken. Deze tours lopen niet altijd zoals gepland. Sinds 1995 zijn er meer dan 30 mensen overleden door crashende helikopters.

9. Zwemmen in Shark Infested Waters (Verenigde Staten)

New Smyrna Beach staat bekend als haaienhoofdstad van de wereld. De stranden in Florida zien er erg mooi uit maar het is verstandig om uit het water te blijven. Er zwemmen veel haaien in het water die aan kunnen vallen. Je kunt dus beter gewoon naar het zwembad gaan.

10. Bungee Jumping boven een actieve vulkaan (Chili)

In Chili kun je op een heel gevaarlijke manier bungee jumpen. Je gaat met een helikopter mee en vliegt naar de Villarrica vulkaan. Boven deze actieve vulkaan kun je springen en hopen dat er niets gebeurd. Onder je borrelt namelijk een bad met kokende lava, waar je liever niet in wilt vallen. Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

7 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,4

Artikelen