Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 5 meest handige reisapps

Handige reisapps
Handige reisapps

Op vakantie wil je je geen zorgen maken en wil je dat alles zo vlekkeloos mogelijk verloopt. In Nederland maken we vaak gebruik van verschillende apps als we een dagje weggaan, of als we iets niet kunnen vinden. Ook in het buitenland is het handig om bepaalde apps op je telefoon te hebben, zoals Tripadvisor en Google Translate. Wij zijn op zoek gegaan naar apps die je waarschijnlijk nog niet kent, maar die wel heel handig zijn voor op reis. We hebben een top 5 van de meest handige reisapps gemaakt. Alle apps zijn gratis te downloaden in de Google Play Store en de App Store!

1. PackPoint

De app PackPoint helpt je bij het maken van een inpaklijst. Het wordt geen standaard lijstje, want je selecteert op verschillende onderdelen. Zo selecteer je eerst waar je heen gaat, op welke datum, de verblijfsduur en het type reis. Daarna kun je verschillende activiteiten selecteren zoals zwemmen, strand, kamperen en fotografie. Ook kun je aangepaste activiteiten toevoegen. Het inpaklijstje wordt gemaakt op basis van de activiteiten en de weersvoorspelling. Heb je alles ingevuld? Klik dan op: 'Beginnen met inpakken' en je inpaklijstje is klaar voor gebruik!

PackPoint
PackPoint

2. Google Trips

Met behulp van Google Trips bezoek je de mooiste plekjes, ga je de leukste activiteiten doen en vind je de lekkerste restaurantjes. Het enige wat je hoeft te doen is het invullen van je bestemming. Zodra je dat hebt gedaan, krijg je verschillende thema's zoals 'reservations', 'things to do', 'saved places', 'day plans', 'food & drink', 'getting around' en 'need to know'. Bij 'reservations' en 'saved places' kun je zelf dingen toevoegen. Onder de andere kopjes vind je verschillende mogelijkheden van excursies en activiteiten op de bestemming die jij hebt ingevuld. Kies bijvoorbeeld bij het kopje food & drink' het soort eten dat je wil. Super handig!

Google Trips
Google Trips
Vraag gratis een offerte aan

3. Lonely Planet Guides

In deze app vind je enorm veel verschillende Lonely Planet Guides van steden over de hele wereld. Kies je bestemming, klik op de gids en download! Wanneer je de gids opent, vind je alle bezienswaardigheden, eetgelegenheden, hotels, winkels en activiteiten. Doordat je de gids eerst download voordat je hem opent, kun je hem ook gebruiken zonder internetverbinding. Vind dus altijd en overal de leukste cafeetjes, de beste slaapplekken en de mooiste bezienswaardigheden met deze super handige app!

Lonely Planet Guides
Lonely Planet Guides

4. XE Currency

Met deze gratis app ben je altijd op de hoogte van de wisselkoersen. Wanneer je in Londen bent en je ziet een tas van 100 pond, kun je met de app snel omrekenen hoeveel euro dit kost. De app is zonder internetverbinding te gebruiken. Het is wel verstandig om, als je internetverbinding hebt, de app af en toe te refreshen zodat je de meest recente koersen hebt. De XE Currency lijkt ons een super handige reisapp!

XE Currency
XE Currency

5. Uber

Met de app Uber kun je gemakkelijk, snel en goedkoop taxi's bestellen. Deze taxi's zijn soms bijna de helft goedkoper dan een gewone taxi! Door middel van de app bestel je een taxi. Je geeft aan waar je opgehaald wil worden en waar je heen wil. Op basis daarvan wordt er een taxi geselecteerd. De app berekent direct de kosten. Heb je een taxi besteld, dan kun je deze volgen via de app. Je ziet waar de taxi zich op dat moment bevindt, wie de chauffeur is en met welke auto de chauffeur rijdt. Aan het einde van de rit krijg je te zien hoelang de reis heeft geduurd en wat de kosten zijn. De kosten worden automatisch van je creditcard afgeschreven. Ideaal als het openbaar vervoer niet mee werkt en je je snel wil verplaatsen!

Uber
Uber

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Artikelen