Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 5 onbekende droomeilanden

Waimea Canyon op Kauai
Waimea Canyon op Kauai

Paradijselijke eilanden zijn voor veel toeristen populaire vakantiebestemmingen. Fiji, Hawaii en Thailand hebben bijvoorbeeld bekende eilanden die zeer populair zijn en waar veel toeristen genieten van hun vakantie. De meeste van deze bekende eilanden worden gekenmerkt door massatoerisme. Echter zijn er ook nog een aantal onontdekte droomeilanden die voor veel toeristen nog onbekend zijn.

1. Koh Yao (Thailand)

Koh Yao bestaat uit twee eilanden: Koh Yao Yai en Koh Yao Noi. Deze twee eilanden liggen in de Phang Nga Baai. Op deze eilanden liggen maar weinig resorts waardoor er minder toeristen zijn. Deze amper bewoonde eilanden zijn zeer geschikt voor toeristen die rust zoeken en de drukte van de andere eilanden van Thailand willen ontlopen. Verwacht geen toeristisch eiland met veel winkels en restaurantjes, deze vind je maar weinig op de eilanden. Op beide eilanden vind je ongerepte natuur. Je kunt heerlijk genieten op de parelwitte stranden en de helderblauwe zee. Daarnaast zijn de eilanden ook zeer geschikt voor watersportliefhebbers.

Boot aangemeerd in de zee van Koh Yao
Boot aangemeerd in de zee van Koh Yao

2. Kauai (Hawaii)

Geologisch gezien is Kauai het oudste eiland van Hawaii. Het eiland wordt beschouwd als het kroonjuweel van Hawaii. Een andere naam voor Kauai is Garden Isle. Op het eiland vind je prachtige natuur en witte stranden. Op dit eiland ervaar je heerlijke rust en stilte. Kauai is officieel uitgeroepen tot de natste plek op aarde. Aan de west- en zuidkant van het eiland schijnt de zon en is de temperatuur lekker warm, terwijl het aan de noord- en oostkant dagelijks regent. Kauai is een rustig eiland, maar een paradijs als je van buitensportactiviteiten houdt. Daarnaast kun je ook heerlijk op strand liggen of in de helderblauwe zee zwemmen.

De kleurrijke bergen op Kauai
De kleurrijke bergen op Kauai
Vraag gratis een offerte aan

3. Karimunjawa (Indonesië)

De Karimunjawa archipel is een eilandengroep met 27 prachtige bounty-eilanden. De meeste bounty-eilanden zijn onbewoond waardoor de natuur van de eilanden onaangetast is. Karimunjawa island is de parel van deze archipel. Het eiland heeft slechts één dorpje waardoor je hier amper toeristen treft. Kariumunjawa island heeft witte stranden en wordt omgeven door mooi koraalrif. Karimunjawa is zeer geschikt voor watersporten, zoals zwemmen, snorkelen of scubaduiken. Daarnaast is het eiland via een brug verbonden met Kemujan Island. Een bezoekje aan de twee eilanden is dus goed te combineren.

Strand van Karimunjawa
Strand van Karimunjawa

4. Île de Cavallo (Frankrijk)

Soms denken we dat de meeste paradijselijke eilanden ver weg liggen. Europa heeft echter ook een paar mooie droomeilanden. Het eilandje Île de Cavallo in Frankrijk heeft veel te bieden. Dit eiland maakt deel uit van de Lavezzi Archipel. Deze archipel ligt ten zuiden van Corsica. De hele archipel is een beschermd natuurgebied. Vroeger werd Île de Cavallo het eiland van de miljardairs genoemd. Op dit eiland zijn auto's niet toegestaan. Het is er heerlijk rustig: er wonen alleen maar miljardairs en leden van adel en er is slechts één hotel.

Strand van Lavezzi eiland
Strand van Lavezzi eiland

5. Megisti (Griekenland)

Hoewel Griekenland het meest bekend is door eilanden als Kos en Rhodos, heeft het land ook vele andere mooie eilanden. Een nog door veel toeristen onontdekt eiland is Megisti (ook wel bekend als Kastelorizo). Het compleet Griekse eiland ligt bij Turkije. In 1947 werd het eiland onderdeel van Griekenland. Megisti is een zeer goede vakantiebestemming als je de Griekse cultuur wilt leren kennen. Op dit eiland wonen alleen maar Grieken en er wordt bijna geen Engels gepraat. Op het eiland ligt slechts één dropje, waarin in 2011 slechts 500 mensen woonden. Het eiland beschikt over een prachtige Blue Cave en gezellige barretjes en terrasjes.

Haven van Megisti
Haven van Megisti

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Artikelen