Meest afgelegen en aparte eilanden ter wereld
Tenerife, Vanuatu, Madagaskar, het zijn allemaal voorbeelden van eilanden waar je vrij makkelijk kunt komen. Je kunt het vliegtuig nemen en meteen naar het eiland reizen. Maar er zijn ook eilanden die moeilijk te bereiken zijn of die vrij apart zijn. Ze zijn dan ook niet bedoeld om de vakantie op door te brengen.
Tristan da Cunha
Tristan da Cunha is het meest afgelegen eiland ter wereld en ligt zo'n 2.800 kilometer van Zuid-Afrika. Het vulkanische eiland werd in 1506 ontdekt in de Atlantische Oceaan. Er wonen ongeveer 300 mensen op het eiland van 98 km². Een bezoek aan Tristan da Cunha moet je van tevoren goed plannen. Er gaat maar een aantal keer per jaar een boot naar het eiland. Je moet ook eerst toestemming krijgen om naar het eiland te mogen reizen.
Bereneiland
Bereneiland is een Noors eiland dat ongeveer halverwege de Noordkaap en Spitsbergen ligt. Zo ligt het ongeveer 640 kilometer van de Europese kust. Het eiland wordt bestuurd door Spitsbergen. Bereneiland heeft de vorm van een driehoek met oppervlakte van 178 km². Sinds 2002 behoort een groot deel van het eiland tot een natuurreservaat. Als je Bereneiland wilt bezoeken kun je met het vliegtuig naar Spitsbergen. Vanaf hier kun je alleen met een boot verder. Schepen varen zelden naar het eiland dus je moet hopen dat iemand je wilt brengen.
Vraag gratis een offerte aan
Bouvet
Het Noorse eiland Bouvet ligt zo'n 1.600 kilometer van Antarctica. Het eiland heeft een oppervlakte van 58,5 km² en is helemaal bedekt met ijs. Het hele eiland is een natuurreservaat. Je moet dus een hele goede reden hebben om het eiland te bezoeken, want anders word je door de Noorse autoriteiten geweigerd.
Bishop Rock
Bishop Rock is een rots die bij de Scilly-eilanden hoort. De rots ligt 45 kilometer voor de kust van het Engelse Cornwall. De rots is zo klein dat er alleen een vuurtoren opstaat. Deze vuurtoren is 49 meter hoog. Bishop Rock staat als kleinste eiland ter wereld vermeld in het Guinness Book of Records.
Rockall
Rockall is de top van een gedoofde vulkaan en ligt in de Atlantische Oceaan, 480 kilometer van de Schotse Hebriden. Rockall steekt 22 meter uit boven de zeespiegel en aan de voet is het eilandje 25 meter breed. Het eiland is onbewoonbaar, aangezien er bij een storm hoge golven kunnen ontstaan die de top overspoelen. Rockall is voor de eerste keer bezocht in 1811 door Basil Hall. De tweede keer was in 1888. Verschillende landen claimen het eiland, waaronder Engeland.
Boreray
Boreray is een Schots eiland van de Saint Kilda-archipel. Boreray is een restant van een vulkaan, waardoor het landschap erg stijl en rotsachtig is. Het eiland ligt bijna 100 kilometer van het vasteland van Schotland. Het hoogste punt van het eiland is 384 meter hoog. Naast Boreray steken nog 2 grote rotsen uit het water. Dit zijn de Stac Lee van 172 meter en de Stac An Armin van 196 meter. Op de rotsen zijn veel broedplaatsen van vogels te vinden. Het eiland met de Stacs wordt beheerd door de National Trust for Scotland en behoort tot het werelderfgoed.