Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 opmerkelijkste fonteinen ter wereld

Trevi fontein, Rome
Trevi fontein, Rome

Fonteinen zijn er in allerlei soorten en maten. Misschien heb je er zelf wel een in de tuin staan. Als je aan een fontein denkt, denk je meestal aan een beeldje dat water omhoog spuit, dat wordt opgevangen in een bak. Maar in een aantal landen vind je fonteinen die er erg mooi, grappig of raar uitzien. Wij geven je een top 10 van opmerkelijkste fonteinen ter wereld die leuk zijn om een keer te bezoeken als je er op vakantie bent.

1. Fontein van Neptunus, Italie

De fontein van Neptunus vind je op het Piazza Nettuno plein in Bologna. Op deze fontein staat een groot standbeeld van Neptunus. Onder hem staan 4 vrouwen, elk op een hoek, die de fontein vormen. Alleen de manier waarop het water gespoten wordt, is opmerkelijk. Ze leunen achterover en knijpen in hun borsten, waar het water uitspuit. De fontein trekt veel bezoekers, die er vaak wel om kunnen lachen.

Fontein van Neptunus
Fontein van Neptunus


2. Swarovski Fontein, Oostenrijk
Swarovski heeft in Oostenrijk een eigen park, waar van alles te zien is met kristallen. De ingang van dit park ziet er bijzonder uit. Hier zie je een groot hoofd met kristallen ogen en een mond waar water uit komt. Het is een opmerkelijke fontein, die er in de avond (als er verlichting is) erg mooi uitziet.3. Jeanneke Pis, België
Manneke Pis kennen we allemaal wel. Het beeld van een klein ventje in Brussel dat staat te plassen. Maar wat niet veel mensen weten, is dat Manneke een zusje heeft, genaamd Jeanneke Pis. Zij staat ook in Brussel, maar niet zolang als Manneke Pis, waardoor ze niet zo bekend is. Jeanneke is een standbeeld van een gehurkt meisje, dat aan het plassen is.
Jeanneke Pis
Jeanneke Pis


4. The Big Giving, Engeland
Kunstenaar Klaus Weber heeft in Londen beelden ontworpen die de plaatsen van een menselijk lichaam aantonen waar water of vocht uit kan komen. Zo spuiten de beelden water uit de neus, mond en oksels. De lichamen zijn van zwarte rotsen gemaakt en er zitten witte hoofden op, waardoor ze er opmerkelijk uitzien.5. Crown Fountain, Verenigde Staten
In het Millennium Park in Chicago staan 2 grappige fonteinen. Het zijn grote blokken met het gezicht van een persoon. Als ze hun mond tuiten, spuit er een straal water uit, waar kinderen onder kunnen spelen. De fonteinen zijn ontworpen door de Catalaanse kunstenaar Jaume Plensa en staan sinds juli 2004 in het park.6. Magische Kraan, Spanje
Als je een foto van deze fontein ziet, zou je denken dat hij bewerkt is met photoshop. De zwevende kraan laat water vallen in een waterpark in Spanje. In de waterstraal loopt een paal omhoog, waardoor de magische kraan kan 'zweven'.
De magische kraan
De magische kraan


7. Banpo Bridge, Zuid-Korea
Banpo Bridge in Seoul vormt een fontein, waarbij ongeveer 10.000 waterstralen uit de zijkanten van de brug spuiten. Als je over de brug rijdt, heb je het gevoel dat je Mozes bent, die de Rode Zee in tweeën splitste.
Banpo Bridge in Zuid-Korea
Banpo Bridge in Zuid-Korea


8. Draaikolk Fontein, Engeland
Deze fontein is ontworpen door de Britse beeldhouwer William Pye en je vindt hem aan de voorkant van Seaham Hall in Sunderland. In het heldere water wordt een draaikolk gecreëerd. Met een trap, die naast de fontein ligt, kun je omhoog om van boven in 'het oog van de kolk' te kijken.
Draaikolk Fontein in Engeland
Draaikolk Fontein in Engeland


9. De fontein van Genève, Zwitserland
De fontein van Genève is een van 's werelds grootste fonteinen. De fontein is, met een waterstraal van 140 meter hoog, een belangrijk herkenningspunt van Genève. De straal is vanuit bijna iedere plaats in de stad te zien.
De fontein van Genève
De fontein van Genève


10. Piano Fontein, Verenigde Staten
Een medewerker van een pianodealer in Atlanta had het idee om een kapotte piano te gebruiken op een creatieve manier. Hij besloot er een fontein van te maken, waarbij 2.000 liter water per uur uit de toetsen stroomt.
Fontein van een kapotte piano
Fontein van een kapotte piano

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

4 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,0

Artikelen