Gratis reisvoorstel aanvragen

De 10 vreemdste attractieparken ter wereld

De 10 vreemdste attractieparken ter wereld
De 10 vreemdste attractieparken ter wereld

Attractieparken doen het altijd goed wanneer mensen op vakantie gaan. Zo ben je er een of soms meerdere dagen en het zorgt altijd voor plezier. Maar niet alle attractieparken zijn hetzelfde. Dat bewijst Reisgraag.nl met deze 10 vreemde (maar wel grappige) attractieparken die in de wereld te vinden zijn.

Love Land

Op het eiland Cheju Island in Zuid-Korea vind je het attractiepark 'Love Land'. Het is een outdoor sculptuur park en gaat erg diep op zijn naam in. Het hele park straalt namelijk het thema seks uit. De 'normale' routebordjes hebben de vorm van een penis en de bankjes zien eruit als genitaliën. Verder staan er door het hele park 140 beelden van mensen in seksuele posities. Het park wordt beschreven als 'een plaats waar liefde georiënteerde kunst en erotiek elkaar ontmoeten'. Als je het park wilt bezoeken moet je minimaal 18 jaar zijn. Voor de jonge bezoekers is een normale speeltuin gemaakt voor het park zodat zij daar heen kunnen terwijl papa en mama het park bezoeken.

Diggerland

In Engeland zijn de mensen wel te vermaken met de bouw. Dat blijkt maar weer door de 4 attractieparken van 'Diggerland'. In de graafschappen Kent, Devon, Durham en Yorkshire zijn deze parken te bewonderen. Alles heeft hier het thema 'bouw' waarbij jong en oud zich kan vermaken met echte bouwmachines (onder begeleiding van getrainde medewerkers). Ook de attracties hebben vormen van graafmachines en andere werktuigen. Vraag gratis een offerte aan

Nintendo Amusement Park

Ben jij een Super Mario fan en heb je altijd al in zijn huid willen kruipen? Dat kan bij het Nintendo Amusement Park in New York. Je wordt in een Mario outfit gehesen en daar ga je. Hangend aan kabels spring je door echte Super Mario levels heen die je vroeger misschien wel eens gespeeld hebt. Het park is nu nog maar een 'testversie' maar er wordt flink gewerkt aan technologische punten waardoor je straks helemaal op kan gaan in de Nintendosfeer.

Ferrari World

Op het eiland Yas bij Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, is een attractiepark te vinden waar autosport-liefhebbers bij wegzwijmelen. Ferrari World is een indoor attractiepark en heeft een enorm terrein. Hierin zijn winkels, Italiaanse restaurants en attracties te vinden met het Ferrari thema. Zo kun je een ritje maken met de snelste achtbaan van de wereld genaamd 'Formula Rossa', die snelheden van 240 kilometer per uur haalt. Het park is niet alleen voor mannen zoals misschien wel gedacht wordt. Er zijn ook attracties te vinden voor kinderen en vrouwen.

BonBon Land

In de Deense plaats Holme-Olstrup is een attractiepark te bezoeken met de naam 'BonBon Land'. En zoals de naam al laat blijken, heeft het park een 'zoete' uitstraling. Het park is niet heel groot en de attracties zijn niet erg speciaal maar het gaat om de aankleding ervan. Alles ziet er vrolijk en kleurrijk uit in een soort cartoon-achtig jasje. Het leuke van de attracties is dat ze vernoemd zijn naar de grappige namen die de BonBons vroeger hadden. Toen de snoepjes pas uitgevonden waren, riep een kind dat ze net op 'hondenscheten' leken. Vanaf dat moment kregen de BonBons die naam. Later kwamen daar namen als 'zeemeeuwdrollen', eendenwier' en 'hullaballoos' bij.

Harmony Land

Als jij een grote fan van 'Hello Kitty' bent, is dit het park voor jou. In de Japanse stad Hiji ligt het pretpark 'Harmony Land' waarbij alles in het teken staat van 'Hello Kitty'. In dit park is van alles te doen. Bekijk de liveshows of ga in de attracties met de sfeervolle 'Hello Kitty' uitstraling. Het park kan er voor veel mensen te kinderachtig en te blij uitzien dus je moet ervan houden als je dit pretpark wilt bezoeken.

Huis ten Bosch

Als Japan ergens door gefascineerd is, is dat ook meteen te merken. Blijkbaar staat Nederland heel hoog bij de Japanners, want er is namelijk een park waar allerlei bekende, Nederlandse gebouwen zijn nagemaakt. Dit park ligt in de stad Sasebo en heeft Loeki de Leeuw, ons oude STER-figuurtje, als mascotte uitgeroepen. Zo zie je bijvoorbeeld 'de Domtoren van Utrecht', 'de Oude kerk van Delft' en het Nederlandse VOC-schip. Een prachtig park dus als je in Japan bent en last van heimwee hebt.

World Chocolate Wonderland

In dit Chinese park in Bejing is alles gemaakt van chocolade. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er te zien. Denk hierbij aan auto's, hele legers en zelfs de Chinese Muur. De Muur is prachtig nagemaakt van de lekkernij en is 12 meter lang.

Grutas Park

In de buurt van de stad Druskininkai in Litouwen ligt het ´Grutas Park´. Pretpark is misschien niet helemaal het goede woord voor dit park aangezien er alleen maar beelden staan van Josef Stalin en andere Sovjet-overblijfselen. Als je geïnteresseerd bent in deze onderwerpen kan het best een leuk en interessant park zijn maar waarschijnlijk zullen de kinderen er niet om staan te springen naar dit park te gaan.

Shijingshan Amusement Park

Omdat mensen uit Bejing Disneyland te ver vinden om naar toe te gaan, hebben ze daar iets op bedacht. Shijingshan Amusement Park is een pretpark wat erg op Disney lijkt maar het is het net niet. Al is het niet hetzelfde, de Chinezen vinden het prima en ze hoeven niet ver te reizen om een Disneypark te bezoeken.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,3

Artikelen