Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 5 onontdekte bestemmingen in Noord-Europa

Het Bowes museum in Durham
Het Bowes museum in Durham

Wat zijn nu de 5 bestemmingen in Noord-Europa, die nog niet door de massa zijn ontdekt? Dat lees je hier! Zo kun je in Skagen in Denemarken de 'wandelende duinen' bezoeken en unieke kantenpatronen kopen in Rauma in Finland.

Durham in Engeland

In het noordoosten van Engeland ligt de stad Durham. Deze stad heeft een adembenemend mooi kasteel en een schitterende kathedraal. Beide staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Het kasteel diende vroeger als bescherming van de bisschop. De kathedraal was en is nog steeds een van de meest belangrijke plekken waar het christelijk geloof in Engeland wordt uitgeoefend.

Kasteel en kathedraal van Durham
Kasteel en kathedraal van Durham

Skagen in Denemarken

Het plaatsje Skagen ligt in het noordelijkste punt van Denemarken. Skagen heeft een bijzonder landschap, namelijk 'wandelende duinen'. Råbjerg Mile is een van de wandelende duinen, deze duin verplaatst zich ieder jaar wel 15 meter naar het noordoosten. Verder is er een kerk verbogen in het zand waar alleen nog maar de klokkentoren van zichtbaar is. Overnachten in Skagen kan in een van de karakteristieke gele huisjes.

Skagen van uit de lucht
Skagen van uit de lucht
Vraag gratis een offerte aan

Ardal in Noorwegen

In Noorwegen ligt tussen de bergen in een prachtige vallei het dorpje Ardal. In dit dorpje kun je genieten van een wandeling door de mooie natuur. Verder heeft Ardal een indrukwekkend kerkje, dat van buiten niet erg oud oogt, maar van binnen nog helemaal authentiek is.

Vallei in Ardal
Vallei in Ardal

Smögen in Zweden

Het idyllische vissersdorpje Smögen in het westen van Zweden is zeker een bezoek waard. Zo heeft het dorpje vrolijke houten vissershuisjes in 17e-eeuwse stijl. En er zijn in de knusse en smalle straatjes verschillende ateliers en galerijen die je kunt bezoeken.

Vissershuisjes in Smögen
Vissershuisjes in Smögen

Rauma in Finland

Rauma is een oude havenstad in Finland waar een authentiek historisch centrum aanwezig is. Daarnaast kun je een uniek kantenpatroon kopen in Rauma, het maken van kant is namelijk een van de specialiteiten van de inwoners van Rauma. Verder wordt er in de UPM papierfabriek ieder jaar 1,2 miljoen ton aan papier gemaakt door de inwoners.

Het historische museum in Rauma
Het historische museum in RaumaVertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Artikelen