Gratis reisvoorstel aanvragen

Zonvakantie oktober

Waar kan je genieten van de zon in oktober?
Waar kan je genieten van de zon in oktober?

Oktober.33travel/">.. de herfst is begonnen en het typisch Nederlandse weer slaat weer toe. Wind, kou en heel veel regenbuien. Het zou perfect zijn om in oktober nog even te kunnen genieten van de zon. Maar in veel landen binnen Europa is in oktober de zon ook niet vaak te bekennen. Waar kun je in oktober het beste heen gaan op zonvakantie? Wij hebben een lijstje voor jullie gemaakt.

Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een eilandengroep die hoort bij Spanje. Het ligt ten westen van Marokko en de Sahara, in de Atlantische Oceaan. Doordat deze eilanden zuidelijker liggen dan Spanje, verschillen de temperaturen van de eilanden erg met die van het vaste land. De Canarische Eilanden bestaan in het totaal uit zeven eilanden. De vijf bekendste zijn La Palma, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura en Lanzarote. Deze eilanden zijn perfecte bestemmingen voor een zonvakantie in oktober. Het is hier namelijk in deze maand gemiddeld 24 graden. Je kunt er dus voor kiezen om de hele dag op het strand of aan het zwembad liggen, maar met deze temperatuur kun je ook verschillende uitstapjes maken. Perfect!

Strand El Duque, Tenerife
Strand El Duque, Tenerife

Gambia

Gambia is een republiek in het westen van Afrika en grenst aan Senegal en de Atlantische oceaan. Het is het kleinste land van Afrika, maar dat zegt niks over het toerisme. Met de prachtige stranden, de mooie nationale parken en de warme temperaturen is Gambia het gehele jaar door een populaire zonvakantie bestemming. Het land wordt ook wel 'The Smiling Coast' genoemd. In oktober is het hier ongeveer 33 graden en de gemiddelde zeetemperatuur is 28 graden. Ben jij op zoek naar zon en warmte? Dan is Gambia zeker een aanrader!

Strand Gambia
Strand Gambia
Vraag gratis een offerte aan

Egypte

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika, op de grens van Azië. Ondanks de politieke situatie, is Egypte een goede zonvakantie bestemming voor oktober. Naast de piramides en de rivier de Nijl heeft Egypte prachtige all inclusive resorts aan de Rode Zee in de plaatsen Marsa Alam en Hurghada. In oktober is het ongeveer 30 graden in Egypte. Een heerlijke temperatuur om in oktober te kunnen genieten van de zon! Wel zijn er veiligheidsrisico's in Egypte, maar op dit moment is het er rustig. Het is wel verstandig om het reisadvies in de gaten te houden.

Strand Marsa Alam, Egypte
Strand Marsa Alam, Egypte

Kaapverdië

Kaapverdië is een eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan, ten westen van Senegal, onder de Canarische eilanden. De eilandengroep bestaat uit twaalf eilanden. Negen eilanden hiervan zijn bewoond. Kaapverdië is een oude kolonie van Portugal. Met kilometerslange witte stranden, een Portugese sfeer, historische steden, zeedieren zoals walvissen en schildpadden en bovendien lekker eten, is dit een perfecte vakantiebestemming. In oktober is het hier gemiddeld 28 graden. Een perfecte zonvakantie bestemming voor oktober dus!

De kustlijn van Kaapverdië
De kustlijn van Kaapverdië

Turkije

Turkije is een vakantieland dat bekend staat om de all inclusive hotels en de zeer gastvrije bevolking. De mooie hotels, het goede eten, de ligging, de luxe en de prijs zijn voor veel mensen de reden om hun vakantie door te brengen in Turkije. Maar hoe zit dat in oktober? Gemiddeld is het in oktober zo'n 25 graden. Een heerlijke temperatuur om te genieten van de zee, het zwembad en de zon maar daarnaast ook de perfecte temperatuur om de populaire markten af te struinen. Er zijn wel veiligheidsrisico's in Turkije, maar in het grootste gedeelte, ook in de toeristische plaatsen, is het rustig. Ook voor Turkije geldt dat het verstandig is om het reisadvies in de gaten te houden.

De kustlijn van Turkije
De kustlijn van Turkije

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,5

Artikelen