Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 mooiste filmlocaties

Pegasus Fountain, setting van the Sound of Music
Pegasus Fountain, setting van the Sound of Music

Films worden vaak opgenomen op de mooiste locaties. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar The Lord of the Rings, waarin prachtige beelden te zien zijn die geschoten zijn in Nieuw-Zeeland. Er zijn ook andere mooie plekken waar films zijn opgenomen. Deze top 10 bestaat uit mooie locaties die je vast herkent uit bekende films.

10. Gloucester Cathedral (Harry Potter)

Scènes van Harry Potter en de Steen der Wijzen, Harry Potter en de Geheime Kamer en Harry Potter en de Halfbloed Prins zijn opgenomen in de mooie Gloucester Cathedral in Gloucester. Met name de kloostergangen zijn veel in beeld gebracht als de leerlingen door de school liepen. In het klooster kun je een Harry Potter tour volgen om precies alle plekken te zien waar de verschillende scènes zijn opgenomen.

Plafond en zuilen van de Gloucester Cathedral
Plafond en zuilen van de Gloucester Cathedral

9. Ashridge Estate, Groot-Brittannië (Maleficent)

Het Enchanted Forest (Betoverde Bos) uit Disney's kaskraker Maleficent is in werkelijkheid het Ashridge Estate in Herts in Groot-Brittannië. Dit landgoed heeft in het echt hetzelfde magische karakter als in de film en ligt op slechts één uur reizen van het centrum van Londen. Er is een route die je kunt volgen die je langs alle herkenbare plekken van de film brengt.

Bloemen en bomen van Ashridge
Bloemen en bomen van Ashridge
Vraag gratis een offerte aan

8. Praag (Mission Impossible)

In de film Mission Impossible bereiden Tom Cruise en zijn team een operatie voor in Praag. Een groot deel van de film is gefilmd in Praag. Scènes van de film zijn opgenomen op de Charles Bridge, Wenceslas Square en in het Natural History Museum, Casino Royale, Hotel Europa en het Lichtenstein Palace.

De Karelsbrug in Praag
De Karelsbrug in Praag

7. Blue John Canyon (127 hours)

Het waargebeurde verhaal van 127 Hours werd opgenomen in de Blue John Canyon in Utah. Aron Ralston zat hier vijf dagen vast doordat zijn arm klem zat. Hij overleefde uiteindelijk het ongeluk door zijn eigen arm te amputeren. Blue John Canyon ligt in een afgelegen deel van het Canyonlands National Park.

Canyon in Utah
Canyon in Utah

6. Angkor Thom (Lara Croft: Tomb Raider)

Angkor Thom was een van de belangrijkste steden van het Khmer Koninkrijk. Tegenwoordig zijn er alleen nog ruïnes te vinden die een idee geven van hoe dit rijk ooit was. In Angkor Thom, met name rondom de tempel Ta Prohm, zijn scènes opgenomen van Lara Croft: Tomb Raider. Deze ruïnes met mystieke sfeer zijn zeker een bezoekje waard.

Tempel Ta Prohm
Tempel Ta Prohm

5. Venetië (The Italian Job)

Hoewel er in Venetië meerdere films zijn opgenomen, is The Italian Job misschien wel de film waarin deze mooie stad het beste tot haar recht komt. De vele grachten van deze romantische stad zijn te zien in een spannende achtervolging per speedboot. Daarnaast is er ook op veel andere plekken in Venetië gefilmd, zoals bij het Piazza San Marco, Grand Canal en op de Bridge of Sighs.

Grand Canal in Venetië
Grand Canal in Venetië

4. Santorini (The Sisterhood of the Travelling Pants)

Het mooie Griekse eiland Santorini is met haar typische Griekse witte dropjes en blauwe zee een gewilde locatie om te filmen. Het eiland heeft vaak als filmlocatie gediend voor veel internationale films. De scènes van The Sisterhood of The Travelling Pants waarin Lena op bezoek gaat bij haar familie zijn opgenomen op dit eiland. De meeste opnames zijn gemaakt in het dorpje Oia. Hier is ook een scène van Tomb Raider: The Cradle of Life gefilmd.

Santorini, Griekenland
Santorini, Griekenland

3. St. Vincent en de Grenadines (Pirates of the Caribean: The Curse of the Black Pearl)

In het eerste deel van Pirates of the Caribean zitten Captain Jack Sparrow en Elizabeth vast op een onbewoond eiland. Dit eiland is Petit Tabac, dat deel uitmaakt van St. Vincent en de Grenadines. Een van de belangrijkste filmlocaties van alle drie de Pirates of the Caribean films was Wallilabou Bay, hoofdeiland van St. Vincent en de Grenadines.

Haven van St. Vincent
Haven van St. Vincent

2. Salzburg (The Sound of Music)

De wereldberoemde film The Sound of Music is opgenomen op verschillende locaties in Salzburg in Oostenrijk. De mooie beelden van het groene landschap blijven ons nog lang bij. Het is mogelijk om mee te doen aan The Sound of Music tour, die je langs een aantal mooie filmlocaties brengt, zoals Leopoldskron Palace of de Mirabell Gardens en de Pegasus Fountain.

Mirabell Gardens in Salzburg
Mirabell Gardens in Salzburg

1. Nanuya Levu (Blue Lagoon)

De bekende film Blue Lagoon is grotendeels opgenomen op Nanuya Levu, een eiland dat bij Fiji hoort. Het eiland is uitgekozen vanwege de vele flora en fauna en de mooie blauwe zee. Dit creëerde de ideale setting voor de bekende film uit 1980.

Onbewoond eiland van Fiji
Onbewoond eiland van Fiji

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

9 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,9

Artikelen