Gratis reisvoorstel aanvragen

Mooiste plekken ter wereld voor een ballonvaart

Ballon wordt klaargemaakt voor een mooie tocht
Ballon wordt klaargemaakt voor een mooie tocht

Een aantal jaren geleden heb ik een prachtige ballonvaart gemaakt boven de Sossusvlei in Namibië. Echt een ervaring om nooit meer te vergeten. Dit is dan ook een van de mooiste plekken ter wereld om vanuit een luchtballon te bekijken. Maar er zijn meer van dit soort plekken, de allermooiste plekken heb ik voor je uitgezocht. Om een zonsopgang te zien vanuit een luchtballon moet je wel heel vroeg opstaan, maar je krijgt er echt iets moois voor terug!

Ballonvaart boven Sossusvlei, Namibië

De Sossusvlei is onderdeel van de Namibwoestijn, een van de oudste woestijnen van de wereld. Het bestaat uit een kleivlakte met hoge, rode zandduinen. De rode kleur ontstaat door de hoge concentratie ijzer in het zand. Vanuit de luchtballon krijg je een beetje een beeld van de uitgestrektheid en kan je goed zien welke dieren er leven. In dit dorre landschap leven springbokjes, Oryxen (Gemsbokken) en Hartmann's Mountain zebra’s.

Ballonvaart boven Sossusvlei
Ballonvaart boven Sossusvlei

Ballonvaart boven Cappadocië, Turkije

Vanuit een luchtballon de zonsopgang zien over het grillige landschap rondom Göreme is iets wat bij velen op de bucketlist staat. Bij de meeste standaard tours verblijf je ongeveer 1 uur in de lucht waarbij de piloot je diep door de valleien laat vliegen, maar ook stijgt tot een hoogte van maar liefst 1.000 meter. Je hebt dan uiteraard een prachtig uitzicht over het landschap.

Ballonvaart boven Cappadocië
Ballonvaart boven Cappadocië
Vraag gratis een offerte aan

Ballonvaart boven Bagan, Myanmar

De zon zien opkomen boven de toppen van eeuwenoude tempels is een unieke ervaring die je kunt beleven in Myanmar. In het gebied bevinden zich maar liefst 5.000 tempels en ruïnes. Tijdens de ballonvaart is het soms wat mistig, wat het enorm mystiek maakt. Het is wel een populaire excursie dus reserveren moet al maanden van tevoren.

Ballonvaart boven Bagan
Ballonvaart boven Bagan

Ballonvaart boven Albuquerque, Verenigde Staten

Albuquerque in de Amerikaanse staat New Mexico is beroemd om zijn jaarlijkse International Balloon Fiesta. Honderden luchtballonnen doen meer aan dit festival, wat een prachtig gezicht is. Gelukkig hoef je niet te wachten tot oktober om deze mooie plek vanuit de lucht te bekijken. Bijna 300 dagen per jaar worden er ballonvaarten gemaakt langs de Rio Grande.

Albuquerque Balloon Festival
Albuquerque Balloon Festival

Ballonvaart boven Serengeti, Tanzania en Kenia

Vrijwel elke ochtend is het mogelijk een ballonvaart te maken boven de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti, een streek van savannes en boslandschappen in Tanzania en Kenia. Het is echt een unieke manier om dit prachtige natuurgebied te bekijken waarbij je boven groepen dieren vliegt. Na de ballonvaart wordt meestal een champagne-ontbijt geserveerd aan lange tafels midden in de natuur.

Ballonvaart boven Serengeti
Ballonvaart boven Serengeti

2 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,5

Artikelen