Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 opmerkelijkste beelden en monumenten ter wereld

Overal in de wereld vind je monumenten en standbeelden, die vaak een speciale betekenis hebben. Het zijn beelden van belangrijke personen of voorwerpen. Maar er zijn ook monumenten te vinden die er raar uitzien of die zeer opmerkelijk zijn.

1. Klysma Monument, Rusland

Een sanatorium in Rusland heeft een erg apart monument onthuld in 2008: een klysma. 'Er worden dagelijks klysma's uitgevoerd. We wilden ons gevoel voor humor laten zien en besloten een monument van 1,5 meter hoog te ontwerpen', aldus Alexander Kharchenko, het hoofd van het sanatorium en gespecialiseerd in het uitvoeren van klysma's.

Klysma Monument in Rusland
Klysma Monument in Rusland

2. Penis Monument, China

In het Longwan Shaman Amusement Park in China staat een groot monument van het mannelijke geslachtsdeel. De penis van 10 meter heeft een historische achtergrond. Sjamaan Ewenki overwon een wrede vrouwelijke heerser en gaf haar een totem van een penis. Hij vertelde haar dat ze respect moest hebben voor de man.

Penis Monument in China
Penis Monument in China
Vraag gratis een offerte aan

3. Kindlifresserbrunnen, Zwitserland

In Bern staat een opmerkelijk beeld op een fontein. Er zit een ogre op, die kleine kinderen aan het eten is. De bevolking heeft een aantal mogelijke theorieën over het beeld. De ogre heeft een muts op die erg op een joodse hoed lijkt. Daarom zou het een figuur uit een bloedsprookje tegen de joden kunnen zijn. Andere mensen denken dat het de Griekse god Cronus is. Maar waarschijnlijk is het gewoon een beeld dat bedoeld is om stoute kinderen bang te maken.

Kindlifresserbrunnen in Zwitserland
Kindlifresserbrunnen in Zwitserland

4. La Trobe ondersteboven, Australië

In Australië vind je een standbeeld van Charles la Trobe, de eerste luitenant-gouverneur van Victoria. Het beeld staat alleen op zijn kop. De achterliggende gedachte wil zeggen dat je goed in evenwicht bent als je op je kop kunt staan. Je kunt dus wel zeggen dat het leven van Charles la Trobe in balans was.

La Trobe standbeeld ondersteboven
La Trobe standbeeld ondersteboven

5. Man hanging out, Tsjechië

Boven een straat in Praag zie je een beeld van een man aan een paal hangen. Het is een standbeeld van David Cerny, een Tsjechische kunstenaar die in 1991 een tank van het Rode Leger roze verfde. Het beeld is ook een symbool voor de val van het communisme. Als je niet weet dat het een beeld is, lijkt het bijna echt alsof er iemand valt.

Man hanging out in Tsjechië
Man hanging out in Tsjechië

6. Monument voor het varken, Rusland

In het Russische Kalach vind je een monument dat gewijd is aan een varken. De directeur van de lokale vleesfabriek wilde hiermee het prachtige dier bedanken voor alles wat het te bieden heeft. In dit geval bedankt hij het varken om het heerlijke vlees.

Monument voor het varken
Monument voor het varken

7. Benedict Arnorld Monument, Verenigde Staten

Het Benedict Arnold Monument is een gedenkteken voor de Amerikaanse Revolutionaire Oorlog en is gelegen in Saratoga National Historical Park in New York. Het monument herdenkt de dienst van generaal-majoor Benedict Arnold tijdens de slag van Saratoga. Hierbij raakte hij gewond aan zijn voet. Het idee om een beeld van alleen zijn laars te maken is opmerkelijk, maar de achterliggende gedachte is respectvol.

Benedict Arnorld Monument in New York
Benedict Arnorld Monument in New York

8. Haai in het dak, Engeland

De haai in het dak van 2 New High Street in Headington is erg beroemd geworden. Het enorme dier werd op 9 augustus 1986 op het dak gezet en is tot op de dag van vandaag een toeristische attractie. Het lijkt net alsof de haai uit de lucht is gevallen. Volgens sommige mensen symboliseert het beeld een gevoel van onmacht over de atoombom die op Nagasaki viel.

De grote haai in het dak in Engeland
De grote haai in het dak in Engeland

9. 's Werelds grootste prairie kip, Verenigde Staten

In de stad Rothsay, Minnesota, is de grootste prairie kip ter wereld te zien. Het beeld van 4 bij 5,5 meter is een mannelijke prairie kip, die zijn paringsritueel doet. Vroeger kwamen er veel prairie kippen voor, maar het aantal is flink afgenomen. De grote kip staat er sinds 15 juni 1976 en veel toeristen komen naar het monument om ermee op de foto te gaan.

 's Werelds grootste prairie kip in de Verenigde Staten
's Werelds grootste prairie kip in de Verenigde Staten

10. Rocky Balboa Monument, Servië

In het dorpje Zitiste in Servië staat een standbeeld van Rocky Balboa. Toeristen kwamen eerst alleen naar het land als er een natuurramp zoals een overstroming of aardverschuiving was geweest. Hier waren de mensen van het dorp een beetje klaar mee en besloten een andere bezienswaardigheid te creëren. Rocky is een beroemd filmpersonage en het beeld zorgt dus voor het bezoek van vele boksliefhebbers en Rocky-fans.

Rocky Balboa Monument in Servië
Rocky Balboa Monument in Servië

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

8 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

9,0

Artikelen