Gratis reisvoorstel aanvragen

Contact met locals maakt de vakantie interessanter!

Himba vrouw met kind in NamibiŽ
Himba vrouw met kind in NamibiŽ

Conclusie die we kunnen trekken na het houden van de interviews is dat contact met de lokale bevolking door vrijwel iedereen wordt aangeraden om de vakantie interessanter te maken. Deze 'locals' weten veel van een bestemming en, vooral op bestemmingen met een lage levensstandaard, krijgen zij zo de kans op een goed inkomen.

Bijzondere initiatieven

Naline Roodbeen van Stopandstare.nl wijst ons op de bijzondere initiatieven 'Sleeping with the locals' en 'I Like Local'. Het onlangs gelanceerde 'Sleeping with the locals' is een website waarop goedkope accommodaties worden aangeboden van lokale eigenaren in ontwikkelingslanden. Doel is om op een duurzame wijze bij te dragen aan de lokale economie. 'I Like Local' werd in Nederland ook afgelopen jaar pas geïntroduceerd en biedt locals in Azië de mogelijkheid om geld te verdienen door hen aan reizigers te koppelen die op zoek zijn naar bijzondere en unieke ervaringen. 'I Like Local' linkt reizigers met locals die activiteiten aanbieden in de categorieën Art & Culture, Homestay, Farmstay, Trek & Tour, Food Experience en Volunteering.

"Vind de local via via"

Volgens Jeroen en Vivian van Tourism Consultancy vind je de locals op de bestemming vooral via via. “Laat je adviseren door vrienden die er al zijn geweest. Maar ga zelf ook op onderzoek uit ter plaatse. Bezoek cafés en evenementen en probeer met locals in aanraking te komen. Maar houdt wel altijd rekening met de lokale cultuur. Handige sites die kunnen helpen zijn Airbnb.com en eatwith.com.”

Carnaval in Zuid-Amerika
Carnaval in Zuid-Amerika
Vraag gratis een offerte aan

Lokale experts

Reisorganisatie Better Places richt zich specifiek op lokale experts. “Bij ons kun je de reis 100% laten samenstellen door een reisexpert ter plaatse. Een belangrijk criterium bij de selectie van lokale experts is dat zij zelf graag reizen en juist op plekken komen waar niet iedereen heengaat. Zo kunnen zij onze reizigers perfect adviseren”, aldus Saskia Griep van Better Places. Als tip geeft ze nog mee dat het ontzettend leuk is om minimaal één nacht bij de lokale mensen thuis te slapen. De zogenaamde homestays zijn er in verschillende categorieën van heel eenvoudig tot redelijk comfortabel.

Alle tips en trends voor de vakantie in 2015
- Duurzaam Reizen in 2015
Hoe kun je de vakantie beter beleven?
- Moet wifi nou wel of niet gratis zijn op vakantie?
- Wat zijn dé budgetbestemmingen voor 2015?
- Gewoon naar Afrika in 2015!

Tips en trends voor de vakantie in 2015
Tips en trends voor de vakantie in 2015

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

0,0

Artikelen