Gratis reisvoorstel aanvragen

Top 10 meest bijzondere uitkijkplatforms ter wereld

Het uitkijken over een mooi landschap geeft vaak een goed gevoel. Meestal kijk je vanaf een redelijke hoogte om zo ver mogelijk te kunnen zien. Maar sommige torens en uitkijkplatforms zijn best eng om te beklimmen. Je moet dan even je angst overwinnen voordat je van het waanzinnige uitzicht kunt genieten. Mensen met hoogtevrees zullen deze platforms waarschijnlijk mijden. Wij geven je een top 10 van meest bijzondere en adembenemende uitkijkplatforms ter wereld.

1. Dachstein Skywalk (Oostenrijk)

Dachstein Skywalk (ook wel 'Balkon van de Alpen' genoemd) is een platform aan de zuidkant van het bergstation op een hoogte van ongeveer 2.700 meter. Als een soort balkon, steekt het platform 15 meter uit en je begeef je 250 meter boven de rotsen van de Hunerkogel. Een panorama-uitzicht laat de bezoeker van Slovenië in het zuiden tot Tsjechië in het noorden kijken.

2. Aurland Lookout (Noorwegen)

Architecten Todd Saunders en Tommie Wilhelmsen kregen de opdracht een mooi platform te ontwerpen dat zich 2.000 ft. (ongeveer 610 meter) boven Aurland fjord in Noorwegen zou bevinden. Ze kwamen met deze prachtige uitkijkpost en stonden op de eerste plaats bij de Noorse, toeristische routes. Het einde van het horizontale deel (hij loopt in een bocht verder naar beneden) wordt afgesloten door een glasplaat. Met een uitzicht naar de grond, is dit platform voor mensen die het lef hebben om de tocht naar het einde van het platform te maken.

Vraag gratis een offerte aan

3. Grand Canyon Skywalk (Verenigde Staten)

Grand Canyon Skywalk heeft de vorm van een hoefijzer. Hij hangt 300 à 400 meter boven de grond en steekt ongeveer 20 meter uit over de rand van de Grand Canyon. De hoefijzervormige skywalk is opgebouwd uit glazen wanden en bezoekers moeten speciale sokken aan die niet krassen als ze het platform oplopen. Het werk kan maximaal 70 ton dragen (ongeveer 14 olifanten).

4. Platform bij Iguazu Falls (Brazilië/Argentinië)

Terwijl de watervallen zelf prachtig zijn om te zien, maakt het grote, subtropische natuurgebied het bezoek nog leuker. Om hun grootte en pracht beter te waarderen, is het de moeite waard om de watervallen vanaf de skywalk te bekijken. Het uitkijkplatform is zo dichtbij dat je direct doorweekt en verdoofd bent door het spetterende water, dat met veel geluid van de 80 meter hoge rotswand klettert.

5. Auckland's Sky Tower (Nieuw-Zeeland)

De Sky Tower van Auckland heeft met 328 meter de hoogste structuur van het zuidelijk halfrond. Het gebouw is gemaakt om sterke wind en aardbevingen te weerstaan. Op een heldere dag kan je tot wel 82 kilometer van je af kijken. Het is wel even schrikken als je naar beneden kijkt, want de vloer is van glas.

6. Illawarra Fly Tree Top Walk (Australië)

In de Southern Highlands vind je de Illawarra Fly Tree Top Walk. Het is een soort loopbrug die bezoekers een tocht van 500 meter laat maken door het regenwoud, 25 meter boven de grond op een stalen platform. Je kunt ook in de toren klimmen naar een hoogte van ongeveer 45 meter, die een prachtig uitzicht biedt op de kustlijn van Kiama tot Shellharbour.

7. Landscape Promontory (Zwitserland)

Landscape Promontory is een zwevend uitkijkplatform in Zwitserland, dat ontworpen is door Paolo Bürgi, als onderdeel van de Cardada berg. De doorgang van staal en titanium leidt tot het uitkijkplatform met uitzicht op Lago Maggiore. Het panorama-uitzicht is niet het enige dat bezoekers kunnen bewonderen. Symbolen in het platform met begeleidende teksten in de reling bieden verwijzingen naar geschiedenis en literatuur.

8. Infinity Room at House on the Rock (Verenigde Staten)

Het House on the Rock is een van de vreemdste toeristische attracties in de Verenigde Staten, gevuld met honderden bizarre verzamelingen en displays van griezelige poppen. De attractie heeft ook een Infinity Room. Dit is een uitkijkplatform van 300 meter lang, zonder steunpilaren eronder, met meer dan 3.000 ramen en een raam in de vloer.

9. Il Binocolo (Italië)

Bij een bezoek aan 'Trauttsmandorff Kasteel' in Meran, Italië, zul je een leuk platform uit de bomen zien steken. Aan de grappige vorm van het dak aan het eind, heeft het platform zijn naam te danken: Il Binocolo, wat 'De Verrekijker' betekent. Het is ontworpen door architect Matteo Thun. Il Binocolo heeft een glazen vloer en je hebt een mooi uitzicht op het platteland.

10. Top of Tyrol (Oostenrijk)

Top of Tyrol is een uitkijkplatform dat 3.000 meter boven de zeespiegel ligt op de Stubaier gletsjer in Tirol, Oostenrijk. Weervast staal werd gebruikt in de bouw van deze structuur om rekening te houden met de extreme weersomstandigheden. Met een kabelbaan wordt je de berg op gebracht. Het platform steekt 9 meter uit van de berg, waardoor je een perfect uitzicht hebt op Stubaier gletsjer.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

3 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

10,0

Artikelen