Gratis reisvoorstel aanvragen

De mooiste plekken ter wereld

Mooie plekken op aarde zijn overal te vinden
Mooie plekken op aarde zijn overal te vinden

De wereld waar wij in leven bestaat voor het grootste gedeelte uit water, in de vorm van rivieren, zeeën en oceanen. Op de rest van het aardoppervlak vind je verschillende continenten, landen en eilanden. De verschillende dieren, planten en bevolkingen maken deze planeet uniek en zijn zonder twijfel allemaal het bezoeken waard. Maar wat als er toch een keuze gemaakt moet worden? Wat zijn dan de allermooiste plekken op aarde?

Great Barrier Reef

Het Australische Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Duizenden dieren zoeken hun weg door het koraal, op zoek naar eten. De roggen, koraalvissen en zeeschildpadden delen hun leefruimte met de vele toeristen, die vooral vanuit Cairns per boot het rif opvaren om te snorkelen en te duiken. Op vele plaatsen is het rif ondiep, waardoor het koraal al vanaf de boot kan worden gespot. De vele verschillende kleuren zorgen voor een onwerkelijke onderwaterwereld, waar zelfs Finding Nemo tot leven komt.

Great Barrier Reef
Great Barrier Reef

Kalahari woestijn

De Kalahari woestijn omvat een gebied van bijna 500.000 vierkante kilometer, uitgestrekt over Namibië, Zuid-Afrika en Zimbabwe. De woestijn is een plaats met een rijke geschiedenis, zo wordt er beweerd dat de allereerste mens zich vanuit hier verspreidde over het Afrikaanse continent. Dat er niet veel mensen kozen voor de Kalahari woestijn als woonplaats staat vast, je voelt je te midden van de eindeloze witte en rode duinrijen haast alleen op de wereld. Wie houdt van een dorre omgeving en een brandende zon kan het beste in de zomer naar de Kalahari woestijn afreizen. In het natte seizoen valt er veel regen, waardoor er twijfel bestaat over het antwoord op de vraag of deze woestijn wel echt een woestijn genoemd mag worden.

Kalahari woestijn
Kalahari woestijn
Vraag gratis een offerte aan

Victoria watervallen

Op de grens tussen Zambia en Zimbabwe bevinden zich de Victoria watervallen. Dit zijn niet zomaar watervallen, maar de breedste van Afrika. Met een enorm geweld stort het water van de Zambezi River zich langs de rotswanden naar beneden, op weg naar de zee. Het is mogelijk om de watervallen op zo'n korte afstand te naderen dat je er nat van wordt. In de omgeving van de watervallen zijn diverse wildwatersporten te beoefenen.

Victoria Falls
Victoria Falls

Parijs

Parijs is de hoofdstad van Frankrijk en behoort tot een van de best bezochte steden ter wereld. Naast het drukke stadsleven en de toeristische attracties zoals de Eiffeltoren, Arc de Triomphe en de Notre-Dame kun je ook de rustige plekjes van de stad opzoeken. Stille parken, intieme restaurantjes en wandelingen langs de Seine, in Parijs is (bijna) alles mogelijk. Je kunt je zelfs samen met je geliefde laten uittekenen op het Place du Tertre in de wijk Montmartre; Parijs wordt niet voor niets de stad van de liefde genoemd.

Parijs
Parijs

Patagonië

Voor de echte natuurliefhebbers is Patagonië het paradijs. In dit deel van Chili en Argentinië lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Ruige bergtoppen, helderblauwe meren en groene vlaktes wisselen elkaar af. Doordat het klimaat niet altijd gunstig is en bepaalde gebieden moeilijk bereisbaar zijn, is Patagonië maar dun bevolkt. De beste reistijd voor deze prachtige omgeving zijn de maanden oktober tot maart.

Patagonie
Patagonie

Bryce Canyon

Bryce Canyon Nationaal Park is gelegen in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. Door de combinatie van vriezen en dooien slijten de kalk- en zandsteenformaties langzaam af en vormen ze de zogenaamde 'hoodoos'. De zon zorgt voor een prachtig lichtspel tussen de rotsen, variërend van roze tot oranje. Steile wandelpaden en majestueuze uitzichtpunten zorgen ervoor dat de Bryce Canyon zeker niet overgeslagen mag worden tijdens een reis door Amerika.

Bryce Canyon
Bryce Canyon

Noorse fjorden

De westkust van Noorwegen is adembenemend mooi. De diepe inhammen en steile rotswanden zorgen voor een verpletterend zicht. Tussen de fjorden zijn kleine, knusse dorpjes te vinden. In de fjorden zit een enorme hoeveelheid aan vis. Zij zoeken beschutting tussen de rotsen, waar het water toch erg diep is.

Geirangerfjord Noorwegen
Geirangerfjord Noorwegen

Bangkok

Ben je ooit wel eens in een stad met (ongeveer) 8.000.000 geregistreerde inwoners geweest? Zo niet, dan is Bangkok zeker het bezoeken waard. De hoofdstad van Thailand krioelt van de mensen, auto's en vooral scootertjes. Duizenden scootertjes. Het verkeer is dan ook wel iets anders geregeld dan hier in Nederland, maar toch gebeuren er verrassend weinig ongelukken. Wanneer je zelf rijden toch niet helemaal vertrouwt, kun je kiezen voor het openbaar vervoer in de vorm van een bootje, metro, trein of tuktuk. Naast de vele mensen zijn er in deze stad prachtige gebouwen te zien, zoals het Koninklijk Paleis en het Nationaal Museum. De vele tempels die de stad rijk is zijn indrukwekkende bouwwerken met vele kleuren en beelden. De Wat Pho herbergt de grootste liggende Boeddha, en ook voor een echte Thaise massage kun je hier terecht.

Koninklijk Paleis Bangkok
Koninklijk Paleis Bangkok

Rode Zee

Last but not least: de Rode Zee. Deze langgerekte zee tussen Azië en Afrika verbergt vele natuurwonderen onder haar oppervlak. Duikers beleven er de tijd van hun leven, wanneer ze tussen het koraal doorglijden op zoek naar de onderwatergrotten. Binnen in de grotten valt er af en toe wat licht door de speleten naar binnen, zodat je volop van de schoonheid kunt genieten. Ook voor een zon-, zee-, strandvakantie is de Rode Zee een uitstekende keuze. Pas wel op wanneer je met open wondjes het water in stapt: het water van de Rode Zee is erg zout.

Rode Zee
Rode Zee

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

8,0

Artikelen