Gratis reisvoorstel aanvragen

Vakantie vieren op unieke stranden?

bijzondere stranden in de wereld
bijzondere stranden in de wereld

Het strand is een geliefde plek voor velen, je kunt er heerlijk genieten van de zon en kinderen kunnen lekker in het zand spelen. Veel stranden zien er ongeveer hetzelfde uit, maar er zijn ook unieke stranden te vinden. Zou jij bijvoorbeeld op een strand van glas gaan liggen of naar een strand gaan waar vliegtuigen landen? We laten een aantal unieke locaties zien.

We beginnen met een van onze favoriete bestemmingen: IJsland. In het Zuiden van IJsland vindt je de stranden van Vik, met de rotspunten die uit zee steken. Het zand is hier zwart door de lava en de basaltblokken langs de kustlijn met de uitstekende rotspunten geven deze kustlijn een heel bijzonder grillig aanzicht. Vik moet je absoluut even bezoeken tijdens een rondreis langs de hoogtepunten van IJsland. 

Strand van glas, Verenigde Staten

Het strand in Californië is jarenlang vervuild, er werd van alles gedumpt wat niet meer bruikbaar was. Hierdoor werd het strand in 1967 gesloten. Er zijn vele schoonmaakacties geweest, maar het glas is nooit verdwenen. Het stromende zeewater heeft de glasresten door de jaren heen rond afgesleten. Nu ziet het er prachtig uit en komen er veel toeristen op af om het strand van glas te bewonderen. Maar zou het lekker liggen?

Verborgen strand, Mexico

De Marieta Islands zijn kleine eilanden voor de kust van Mexico. Deze eilanden behoren tot een beschermd natuurgebied, waardoor er veel mooie vissen en koralen zijn. Er komen dan ook veel toeristen op af om te snorkelen. Maar de toeristen komen ook voor het verborgen strand. Dit strand is alleen zwemmend te bereiken via een watertunnel. Het strand is deels overdekt door het land, maar er is een groot gat waar de zon doorheen komt.

Vraag gratis een offerte aan

Vliegveld op het strand, Schotland

Op het Schotse eiland Barra ligt Barra Airport. Dit vliegveld ligt op het strand van Cockle beach en heeft 3 landingsbanen van zand. De vliegtuigen kunnen alleen landen als het water laag staat. Bij vloed worden de banen door de zee overspoeld. Er wordt gelukkig wel een teken gegeven als er vliegtuigen gaan landen. Dan mag je niet op het strand komen. Barra behoort tot de Hebriden en voor wie liever per auto reist kan je ook de ferry nemen vanuit Oban (Castlebay). Barra is echt waanzinnig mooi en ongerept. 

Groene strand, Hawaii

Op Hawaii vind je een strand met een aparte kleur. Het zand is namelijk groen. De zandkorrels bestaan bijna volledig uit het groene mineraal olivijn. Het mineraal komt van de vulkanische berg Puu Mahana. Als je op Hawaii bent is het zeker de moeite waard om over dit unieke strand te wandelen. De naam van dit strand is Papakolea, te bereiken na een flinke wandeling of per 4WD.  Je vindt dit strand in de buurt van South Point, in de Ka'u wijk op Hawaii. Het is een van de vier groene stranden ter wereld, een ander groen strand vindt je op het eilandje Guam. 

Verdwijnende strand, India

In India vind je Chandipur Beach. Het opvallende aan dit strand is dat het maar 2 keer per dag te zien is. Het water loopt dan terug van de kustlijn, waardoor het strand onder de zee vandaan komt. Toeristen kunnen dan een wandeling maken of mooie schelpen zoeken. Ook zijn er veel rode krabbetjes te ontdekken.

Hot Water Beach, Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is Hot Water Beach een populaire bestemming voor toeristen. Als je een gat graaft en in het water gaat zitten, kun je genieten van het warme water dat een temperatuur van 64 graden kan bereiken. Dit komt doordat vulkanen de ondergrondse waterreservoirs opwarmen.

Roze strand, Bahamas

Ook op de Bahamas heeft het strand een aparte kleur. De rode schelpen van het ééncellige waterdier foraminifera mengen zich met het witte zand, waardoor het strand een mooie roze kleur krijgt.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

1 bezoeker beoordeelde dit artikel gemiddeld met een

10,0

Artikelen