Vijf plekken die niemand anders op zijn bucketlist heeft
gratis reisvoorstel aanvragen'Dat staat nog op mijn bucketlist!' is iets wat we tegenwoordig regelmatig horen. Dit houdt in dat de desbetreffende persoon een aantal dingen heeft die hij of zij nog wilt doen of graag wilt zien. Dit kan variëren van backpacken in Australië tot bunjeejumpen in Scheveningen. Natuurlijk hoeft niet alles op de lijst spectaculair te zijn. Bovendien heeft iedereen andere activiteiten of bestemmingen op de bucketlist staan. Er zijn echter een aantal plekken in de wereld die de meeste mensen niet zo snel zouden bestempelen als 'bucketlist waardig'. Wij hebben daarom 5 plekken op een rijtje gezet die erg bijzonder zijn, maar niemand anders op zijn bucketlist heeft.
Slangeneiland 'Ilha da Queimada Grande'
Ilha da Queimada Grande is een eiland voor de kust van Brazilië. Het eiland is een beschermd natuurreservaat en tevens het leefgebied van de 'Bothrops Insularis' lanspuntslang. Deze slang komt behalve op dit eiland nergens anders op de wereld voor en dat is maar goed ook! De lanspuntslang is namelijk heel giftig en zodra het gif in je lichaam terecht komt zal het langzaamaan je organen oplossen. Het is niet duidelijk hoeveel van deze slangen op het eiland zijn, maar wel dat het er genoeg zijn om het betreden van het eiland verboden te maken. Wie naar dit eiland wilt zal dit dus illegaal moeten doen, maar de kans is vrij groot dat je de rest van je bucketlist niet zal kunnen afmaken als je hier terecht komt.
Catatumbo River Mouth
Ben jij niet bang voor onweer en heb jij altijd al naar een plek willen gaan waar het meer dan de helft van de nachten per jaar heftig onweert? Dan is Catatumbo River Mouth iets voor jou. Deze riviermonding is te vinden bij het meer van Maracaibo in Venezuela. Op deze plek onweert het zo'n 10 uur per nacht voor ongeveer de helft van het jaar. Er is zelfs een naam voor de bliksem die je daar kunt zien: Catatumbobliksem. Het is niet bekend wat de verklaring is voor de Catatumbobliksem, maar er zijn wel een aantal hypotheses. Zo vermoedt men dat het komt door de aanwezigheid van uranium of de opstijgende methaan uit moerassen. Er is echter nog geen bewijs hiervoor gevonden. De non-stop bliksemschichten schijnen wel heel mooi te zijn.
Gratis reisvoorstel aanvragen
De enclaves van de Dahala Khagrabari in de Cooch Behar District
Heb jij altijd al van India naar Bangladesh willen gaan, vervolgens van Bangladesh naar India en dan weer van India naar Bangladesh? Dat kan als je de Dahala Khagrabari enclave bezoekt. Een enclave is een gebied dat geheel wordt omsloten door grondgebied van een ander land. De Dahala Khagrabari is de enige derdegraads enclave in de wereld. In dit geval gaat het dus om een enclave dat wordt omringd door het Bengaalse dorp Upanchowki Bhanji. Dit dorp wordt dan weer omsloten door Balapara Khagrabari, een Indiaas dorp. Dit dorp bevindt zich weer in de Rangpur divisie wat hoort bij Bangladesh. De Dahala Khagrabari enclave kun je vinden in Cooch Behar, een district in West-Bengalen in het noordoosten van India.
De spooksteden van China
Wie er altijd van heeft gedroomd om een nieuwe stad helemaal voor zichzelf te hebben moet naar de vele spooksteden in China. Er zijn namelijk de afgelopen jaren een aantal moderne steden uit de grond gestampt waar helemaal niemand woont. De steden zouden de oplossing moeten zijn voor massale urbanisatie in China, maar is uiteindelijk geen succes geworden. De plattelandsbewoners trekken niet naar deze steden, omdat ze meestal niet ideaal gelegen zijn en de woningen te duur zijn. Bovendien is er ook geen werk in een stad waar niemand anders woont. De term spooksteden of 'ghost towns' in het Engels is eigenlijk niet helemaal geschikt voor deze steden in China. Een spookstad is namelijk een stad die verlaten is, omdat het slecht ging met de economie of door rampen zoals oorlog. De spooksteden in China zijn juist het tegenovergestelde, die moeten namelijk nog tot leven komen en bewoond worden. De steden worden nog steeds gebouwd en het is de bedoeling dat het uiteindelijk wel druk wordt in de steden, maar nu is er nog niemand te vinden.
Diomedeseilanden
De Diomedeseilanden zijn twee eilanden in het midden van de Beringstraat tussen Alaska en het Tsjoektsjenschiereiland. De twee eilanden zijn Klein Diomedes en Ratmanov, ook wel Groot Diomedes genoemd. Klein Diomedes is het kleinere eiland in het oosten dat bij de Verenigde Staten hoort. Het eiland is vrij klein en wordt door ongeveer 180 mensen bewoond. Ratmanov is het grotere eiland in het westen dat bij Rusland hoort. Er wonen hier ongeveer 400 mensen. De afstand tussen de eilanden is slechts 3 kilometer. Wat de Diomedeseilanden bijzonder maakt is de internationale datumgrens die tussen de eilanden loopt. Dit betekent dat iedereen die van Klein Diomedes naar Ratmanov kijkt eigenlijk naar de 'toekomst' kijkt omdat het daar ongeveer 23 uur later is. Andersom geldt het ook, iedereen die van Ratmanov naar Klein Diomedes kijkt ziet als het ware het 'verleden'. De eilanden worden daarom soms ook 'Tomorrow Island' en 'Yesterday Island' genoemd.