Gratis reisvoorstel aanvragen

Mooiste films opgenomen in Marokko

Ouarzazate, Marokko ''het Hollywood van Marokko''
Ouarzazate, Marokko ''het Hollywood van Marokko''

Marokko is een zeer geliefde filmset voor de filmindustrie. Het heeft een magische uitstraling, een eindeloze woestijn en kleine berberdorpjes. De beroemdste filmset van Marokko is gelegen in het kleine stadje Ouarzazate. Dit stadje staat ook bekend als het ''Hollywood'' van Marokko. In Ouarzazate staat de grootste filmset van de wereld, genaamd Atlas Studio´s. Ook andere gebieden in Marokko zijn zeer geliefd onder de filmmakers. Wij hebben de mooiste films die opgenomen zijn in Marokko voor je op een rijtje gezet.

Inception

Tussen de 32 filmlocaties van Inception is ook Marokko de filmset geweest van de film met Leonardo Di Caprio. In het plaatsje Tanger, een van de oudste steden van Marokko, is een scene opgenomen van de film. Deze spraakmakende film kwam in 2010 in première en scoort hoge cijfers. Voor deze film was een budget van $160.000.000 opengesteld. Naast dat Tanger een set is voor filmmakers, is het ook een populaire vakantiebestemming. In Tanger vind je eindeloze smalle steegjes en steile trapjes. 

Tanger, Marokko
Tanger, Marokko

Gladiator

Deze film won maar liefst vijf Oscars, waaronder die voor beste acteur, beste film en beste geluid. Een indrukwekkende film die zich afspeelt in de Romeinse tijd. De acteur Russell Crowe, speelt in de film Maximus, wordt verraden en zijn familie wordt vermoord door een corrupte zoon van de keizer. Hij reist naar Rome als een gladiator om wraak te nemen. De film is opgenomen in het gebied van Ouarzazate, in het berberstadje Ait Benhaddou. Ben jij een echte filmliefhebber? Bezoek dan de Atlantis Filmstudio's in Ouarzazate. Je hebt zelf kans om een filmopname mee te maken.

Ouarzazate, Marokko
Ouarzazate, Marokko
Vraag gratis een offerte aan

Spectre – James Bond

Misschien is het wel een van de bekendste film van dit moment. Wie kent hem nou niet? Mr. Bond. De nieuwste film van James Bond (Spectre) is in december 2015 in première gegaan. Binnen vijf weken hadden al 1,6 miljoen Nederlanders de film bezocht. Spectre heeft verschillende scenes opgenomen op vier plekken in Marokko: Tangier, Erfoud, Oujda en the Kasbah. In Tanger liep de filmscène niet helemaal vlekkeloos, de filmcrew kreeg te maken met een vijf uur durende Marokkaanse zandstorm.

Woestijn Erfoud, Marokko
Woestijn Erfoud, Marokko

Intouchables

Wist je dat een scene van de Franse film Intouchables is opgenomen aan de kust van Marokko? De kust van Marokko is net als de binnenlanden een gewild filmdecor. De film is een verfilming van het boek, Tu a changé ma vie(u heeft mijn leven veranderd). Het waargebeurde verhaal is gebaseerd op de verlamde miljonair Philippe en zijn verzorger. Philippe Pozzo Di Borgo is voor zijn gezondheid verhuisd naar het Marokkaanse vissersdorpje, Essaouira

Essaouira, Marokko
Essaouira, Marokko

Captain Phillips

In 2013 ging de film Captain Phillips in première. Het heftige waargebeurde verhaal van de piraterijkaping van het schip Maersk Alabama in 2009, is op twee plekken in Marokko verfilmd. Tom Hanks is de hoofdrolspeler in de film, hij speelt de kapitein van het vrachtschip. Het vrachtschip wordt gekaapt door Somalische piraten en de kapitein wordt gegijzeld. Captain Philips speelt zich af in Sidi Bibi en Agadir, Marokko.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

8,9

Artikelen