Gratis reisvoorstel aanvragen

Brancheorganisaties voor reisorganisaties:ANVR, SGR, Calamiteitenfonds

Brancheorganisaties voor reisorganisaties:ANVR, SGR, Calamiteitenfonds
Brancheorganisaties voor reisorganisaties:ANVR, SGR, Calamiteitenfonds

In de reisbranche zijn diverse organisaties actief waar reisorganisaties zich bij aan kunnen sluiten. Deze organisaties hebben verschillende doelen voor de reisorganisatie en de reiziger. Zo bieden zij bijvoorbeeld een garantie wanneer er iets mis dreigt te gaan met een geboekte reis of de aangesloten reisorganisatie. Reisgraag.nl geeft een overzicht van alle brancheorganisaties die er zijn.

Algemene Nederlandse Vereniging voor Reisondernemingen

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is een bekende brancheorganisatie van touroperators en reisbureaus in Nederland. De ANVR hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van de reizen en de informatie daarover. De ANVR werkt samen met verschillende brancheorganisaties, zoals de SGR en het Calamiteitenfonds. Een aangesloten reisorganisatie heeft een hogere kwaliteitsgarantie. Hier wordt dan ook op gecontroleerd. Op de reisovereenkomst zijn dan de ANVR-voorwaarden van toepassing. Dit geeft een aantal voordelen. De reis- en boekingsvoorwaarden zijn bijvoorbeeld afgestemd met de Consumentenbond. Dit voorkomt dat je bij bijvoorbeeld het betalen, wijzigen of annuleren van een reis voor onaangename verrassingen komt te staan. Daarnaast zien de ANVR-leden erop toe dat aangeboden reizen van aangesloten reisorganisaties verantwoord zijn. Ook worden eventuele klachten over de reisorganisatie naar de Geschillencommissie Reizen gestuurd. Wanneer een reisorganisatie niet aangesloten is bij de ANVR is dit alleen mogelijk via een lang en duur proces.

Stichting Garantiefonds Reizen

Veel reisorganisaties zijn aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reizen (SGR). Dit houdt in dat de reiziger verzekerd is de vooruitbetaalde reisgelden terug te krijgen als er schade wordt opgelopen door betalingsproblemen bij de reisorganisatie. Zo worden bijvoorbeeld in de meeste gevallen vooruitbetaalde reisgelden bij een faillissement vergoedt door de SGR. Dit zorgt voor zekerheid voor de reiziger die de vakantie ver van tevoren boekt en betaald. Vraag gratis een offerte aan

Calamiteitenfonds

Veel Nederlandse reisorganisaties zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds. Dit houdt in dat er bij calamiteiten, zoals natuurrampen, oorlogen, terrorisme en epidemieën, in het gekozen vakantiegebied de kosten vergoed worden. Ook kun je onder voorwaarden binnen 4 weken voor vertrek je reis kosteloos annuleren wanneer er zich een calamiteit voordoet.

Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf

Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf (SKTB) is een keurmerk voor reisorganisaties die reizen met touringcars. Het SKTB richt zich op de kwaliteitsverbetering van de vervoering en de dienstverlening van de aangesloten touringcarbedrijven. De touringcars worden regelmatig grondig gekeurd en moeten voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid en comfort. De chauffeurs die bij het SKTB zijn aangesloten hebben verschillende diploma's en veel ervaring. Zij worden om de 5 jaar ook onderworpen aan een rijvaardigheidsanalyse. Wanneer de reisorganisatie waarbij jij een vakantie boekt dus bij de SKTB aangesloten is kun je uitgaan van goede kwaliteit van touringcar en chauffeur.

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators (GGTO) maakt het mogelijk dat je een van tevoren betaald deel van de reissom terugkrijgt wanneer de touroperator financiële problemen heeft. GGTO is ook wel een alternatief voor de SGR. Als je als touroperator lid wil worden moet je 'direct-seller' zijn en moet de organisatie in Nederland gevestigd zijn.

Stichting Garantiefonds Specialistische Touroperators

Stichting Garantiefonds Specialistische Touroperators (SGST) is ook een alternatief voor de SGR. De SGST helpt je wanneer de aangesloten reisorganisatie financiële problemen heeft of zelfs failliet gaat. Er wordt dan gezorgd dat vooruitbetaald reisgeld terug wordt betaald. Ook worden het verblijf en de terugreis betaald door de SGST wanneer de reisorganisatie hier niet meer voor in staat is.

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

In april 2011 is de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties (VvKR) opgericht. Deze vereniging behartigt de belangen van de kleine reisorganisaties op een breed vlak. Zo kan de VvKR helpen wanneer een kleine organisatie tegen (wettelijke) problemen oploopt en zoekt de vereniging naar mogelijkheden om aan de wettelijke garantie-eisen te voldoen. Daarnaast ontwikkelt de VvKR reisvoorwaarden die specifiek voor de kleine reisorganisaties zijn.

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

10 bezoekers beoordeelden dit artikel gemiddeld met een

6,9

Artikelen