Gratis reisvoorstel aanvragen

De beste steden om een biertje te drinken

Domus bieren
Domus bieren

De oktoberfeesten in München zijn weer begonnen! Afgelopen zaterdag heeft de burgemeester het eerste vat weer aangeslagen en zijn de wereldberoemde Duitse bierfeesten weer van start gegaan. De komende weken kan er in de Beierse hoofdstad worden genoten van liters bier, kilo's braadworst en Duitse gemütlichkeit. Maar ben je nou niet in de gelegenheid er dit jaar bij te zijn? Of worden de vijf miljoen deelnemers die jaarlijks meedoen je een beetje te veel? Dan zijn er prima alternatieven voor een mooie bierreis!

Brugge

Niet alleen de oosterburen maar ook de zuiderburen weten heel goed hoe ze een geweldig biertje kunnen brouwen. Het is alom bekend dat België barst van de grote en minder grote brouwerijen met allemaal een speciaal recept. Hoewel elke Belgische stad wel een lokaal pareltje kan aanbieden, biedt Brugge het meest voor de bierliefhebber. Elk jaar in februari vindt er in de binnenstad het op een na grootste bierfestival van België plaats, waar de producten van ongeveer tachtig brouwerijen uit de regio te proeven zijn. Brugge is niet heel rijk in brouwerijen maar de historische binnenstad biedt wel een van de bekendste van België, brouwerij de Halve Maan. Deze brouwerij is verantwoordelijk voor de bekende bieren 'Brugse Zot' en 'Straffe Hendrik'. Naast de leuke cafés welke het Brugse straatbeeld domineren, geeft de stad ook het onderdak aan de 2Be, een winkel vol Belgische lekkernijen. Het is hier waar je de keuze hebt uit ongeveer 1.250 verschillende bieren met bijbehorend glas! Zo kun je weer eenmaal thuis nog heerlijk nagenieten.

Genieten van een Westmalle
Genieten van een Westmalle

Praag

Van alle volken ter wereld drinken de Tsjechen met 131 liter per persoon per jaar veruit het meest. Dat is ook niet verwonderlijk want het witschuimende goud is in Tsjechië van zeer goede kwaliteit en prachtig geprijsd. Voor omgerekend €1,50 heb je een halve liter 'Pilsner Urquell' op tafel staan! Dit zijn de prijzen in Praag, in het minder toeristische Tsjechië zal je ongetwijfeld nog minder kwijt zijn. Toch is Praag de relatief hogere bierprijs meer dan waard. Het prachtige historische centrum staat vol met allerlei leuke cafés welke een grote keuze aan gerstenat bieden. Ook biedt de stad onderdak aan een handjevol microbrouwerijen. Enkel bij deze biermeesters kan hun specialiteit geproefd worden en kun je het brouwproces met eigen ogen bekijken.

Brouwketels in een Praags restaurant
Brouwketels in een Praags restaurant
Vraag gratis een offerte aan

Portland

Wanneer afstand geen rol speelt dan is Portland, in de Amerikaanse staat Oregon, zeker de moeite waard. Amerikaans bier staat bekend als ondergeschikt aan het Europese. Portland bewijst dat dit vooroordeel niet klopt en dat Amerikanen wel degelijk in staat zijn iets smakelijks te brouwen. In de stad zijn al meer dan tachtig brouwerijen gevestigd en deze hoeveelheid neemt toe terwijl dit artikel geschreven wordt. De Amerikanen experimenteren graag met verschillende ingrediënten en smaken, wat leidt tot fantasievolle bieren met fantasievolle namen. Neem eens een 'Gigantopithecus', 'Hypernova' of een 'Don't Block the Driveway Fresh Hop Red', er is voor ieder wat wils.

Craft Beer uit Oregon
Craft Beer uit Oregon

San Diego

Wat is er nou lekkerder dan een heerlijk koud biertje drinken in de warme zon? Hiervoor moet je echt in San Diego zijn! Deze stad in het zuiden van Californië staat niet direct bekend om haar bieren. Het zijn prachtige stranden, warm weer en de surfscène die de reisgidsen domineren. Toch biedt de stad ook genoeg moois voor de bierenthousiasteling. Veel kleine brouwerijen vinden hun thuisbasis in San Diego en elk bieden ze wel iets unieks. Elk jaar in november vindt er de San Diego Beer Week plaats, een evenement dat bestaat uit meer dan honderd verschillende biergerelateerde activiteiten. Denk aan proeverijen of het matchen van bieren bij verschillende gerechten. Combineer dit allemaal met het aangename, warme klimaat van de stad en het is te begrijpen waarom San Diego bekend staat als “The hoppiest place on earth.”

Restaurant waar lokaal bier gedronken kan worden
Restaurant waar lokaal bier gedronken kan worden

Dublin

Van alle soorten cafés is de welbekende Ierse pub natuurlijk het leukste. En waar zijn de beste Ierse pubs te vinden? Juist, in Ierland zelf natuurlijk! In de Ierse hoofdstad Dublin kun je er niet genoeg tegenkomen, de pubs zijn overal. Het was hier in Dublin waar achthonderd jaar geleden de stout werd uitgevonden. Het is dan ook Dublin waar de brouwerij van het bekendste stoutmerk ter wereld staat: 'Guinness'. Bij deze brouwerij kan een rondleiding gevolgd worden zodat je precies leert hoe het bekende bier gebrouwen wordt. Na de rondleiding kan er natuurlijk de nodige Guinness genuttigd worden terwijl je uitkijkt over de Ierse hoofdstad. Hoewel de St. James Gate Brouwerij van Guinness een prominente plek inneemt in Dublin, neemt dit niet weg dat ook andere heerlijke Ierse specialiteiten geproefd kunnen worden. Er is keuze te over!

The Temple Bar, Dublin
The Temple Bar, Dublin

Vertel ons uw vakantie wensen. Onze reisexperts geven u gratis en vrijblijvend reisadvies op maat.

 Aangesloten bij ANVR,SGR, Calamiteitenfonds
 9,6 in reviews
 Veel kennis en ervaring
 3.879 klanten gingen u voor

Uw gegevens

* = verplicht. Privacy beleid is van toepassing

Geef als eerste een cijfer voor dit artikel

Artikelen